2012.04.23. 12:00 – Lángoló Gitárok

Jungle Sound – Brains-klippremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A tavaly februárban megjelent legutóbbi Brains-nagylemez, a Refresh The Style harmadik videoklipje a Jungle Sound című számhoz készült. Ahogyan az album elnevezése is utal rá, a zenekar régebbi zenei stílusokat aktualizált és bújtatott új köntösbe rajta. Ennek jó példája az új klipes szám, amellyel a 90-es évek meghatározó és egyben úttörő zenei stílusát a jungle-t igyekeztek újra előtérbe helyezni. Az együttes elmondása szerint szám maga egy tisztelgés a részükről egy zenei irányzat előtt, amiből megannyi más stílus fejlődött ki és él a mai napig. A hozzá készült vadiúj videoklip most itt a Lángoló Gitárokon látható először a lapozás után, ahol további részleteket is elárulunk.

A klipet a zenekar legutóbbi önálló koncertjén készítette a deadcatdigital.com csapata, tehát egy koncertvideó, ami a stílusra jellemző klasszikus rave-hangulatot eleveníti meg. Mint megtudtuk, a készítőknek a felkérés és a forgatás között mindössze egyetlen nap állt rendelkezésre a felkészülésre, ráadásul a bulin Jungle Sound című dal mindösszesen egyszer hangzott el, ennyiből kellett leforgatni a klipanyagot.

A készítők elmondása szerint a forgatás során komoly segítséget nyújtottak nekik a 235 Productions operatőrei is, aminek eredményeként 6 profi operatőr és egy hatméteres kameradaru segítségével jöttek létre a felvételek. További érdekesség, hogy a Deadcat csapatának ez az első videoklipje, eddig főként reklám- és sportfilmeket, illetve fesztiválvideókat forgattak. Egy ilyen alkalmával találkoztak a Brains tagjaival is.

A Brains egyébként az eddigi tervek szerint még az idén új nagylemezt ad ki, amiről ígéretük szerint beharangozó számokat és klipeket még a fesztiválszezon kezdete előtt hallhatunk-láthatunk, és az új számok rendre fel fognak tűnni a nagyobb nyári fesztiválok színpadain is a korábbi, már ismert dalok közt.


premier hír exkluzív klip brains



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása