2012.04.24. 11:00 – Lángoló Gitárok

Erykah Badu is jön az Exitre

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A szerbiai Exit fesztiválról szóló hétfői posztunkban már említettük, hogy bár számos világhírű előadót és zenekart meghívtak már az idei rendezvényre, hamarosan továbbiak bejelentése várható, minderre pedig nem is kellett sokat várni: ma kiderült, hogy ott lesz júliusban az újvidéki nyári buli fellépői között a modernkori soul egyik legmeghatározóbb énekesnője Erykah Badu, jön a New York-i diszkócsapat, a Hercules And Love Affair, valamint a brit Citizens! is. A lapozás után pedig a részletek.

A négyszeres Grammy-díjas énekesnő, Erykah Badu a modernkori soul egyik legjellegzetesebb hangjával, egyedi stílusával és olyan dalaival szerzett magának hírnevet, mint a Love Of My Life, az On & On vagy a Honey. A '97-es, Baduizm című debütáló albumától kezdve a legutolsó, tavaly előtt megjelent New Amerykah Part Two (Return of the Ankh)-ig bezárólag Badu az afrikai törzszenéből, az amerikai bluesból, a jazzből és funkból egyaránt merített karrierje során. Az idei év tavaszán a Rocket Juice and The Moon legújabb lemezén tűnt fel, mint vendégelőadó. A szupergrup olyan zenészekből áll össze, mint Damon Albarn (Blur, Gorillaz), Flea (Red Hot Chili Peppers) vagy Tony Allen. Az énekesnő maga két lemez kiadását is tervezi idén, a tervek szerint az egyik saját negyedik albuma lesz, a második pedig zenekarának, a The Cannabinoids nagylemeze. Erykah Badu a fesztivál nagyszínpadján, július 14-én, szombat este ad koncertet.

Egy nappal korábban a New York-i Hercules And Love Affair is lép fel a nagyszínpadon. Az Andy Butler által vezetett zenei projektet a legegyszerűbben talán úgy lehet jellemezni, hogy az klasszikus discónak, a nu-disconak és a house-nak a házasítása. A formációt széles körben általában a Blind és az Antony Hegarty (Antony & The Johnsons), valamint Nomi Ruiz közreműködésével készült You Belong című slágerekről ismerik. A 2008-as, a kritikusok körében is sikert aratott debütáló lemezük után Butler a Blue Songs című albummal tért vissza, megvalósítva eredeti ötletet, miszerint folyamatosan forgatja a fellépőket és zenészeket a produkcióiban.

A Toy Dolls, a Little Dragon és a Buraka Som Sistema után új fellépőt jelentettek be a Fusion színpadra is: július 15-én a Citizens! lép fel. Az öttagú brit formációt Alex Kapranos, a Franz Ferdinand frontembere fedezte fel, valamint ő is volt a producere első lemezüknek, ami Here We Are címmel idén május 28-án fog megjelenni. A magának a True Romance és Reptile című dalokkal hírnevet szerző csapat ars poeticája szerint "pop is not a dirty world", így általában nem kell túl komolyan venni őket.

Itt pedig a lista a július 12-től 15-ig tartó fesztivál eddig bejelentett külföldi fellépőiről:

Guns N' Roses, Duran Duran, New Order, Erykah Badu, Plan B, Avicii, Richie Hawtin, Gossip, Wolfmother, Luciano, Laurent Garnier LBS, Miss Kittin, Hercules & Love Affair, The Toy Dolls, Skindred, Little Dragon, Felix Da Housecat, Totally Enormous Extinct Dinosaurs, Azari& III, BurakaSomSistema, Sneaky Soundsystem, Art Department, MaceoPlex, Reboot live, Brodinksi, Kenny Larkin, Robert Dietz, Citizens!, D.R.I., When Saints Go Machine, MaayanNidam, Street Dogs, Lone, Pariah, Teengirl Fantasy live, The Chain.


indie pop rock fesztivál disco hír soul house exit elektronikus rnb erykah badu hercules and love affair exit 2012 citizens!



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása