2012.05.13. 22:17 – Sajó Dávid

Ki rendelt pentagramos pizzát? - Klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A héten ismét rengeteg videó jelent meg, köztük természetesen magyar alkotásokkal. Három felnőtt tartalmú anyag is lesz: sok csöcs meg fű A$AP Rockytól, gyomorforgatás a Xiu Xiutól valamint Father John Misty feltalálja a pizzaszeletelés legkreatívabb módját. Megismerhetik a Keith-ből Minává vált Caputo legújabb klipjét, na meg hogy a Maroon 5 frontember milyen, amikor akcióhős. A The Magnetic Fields pedig egy szemetes dobozban éldegélő lányról mesél. Magyarok közül itt az új Kowalsky meg a Vega-videó, az Amoeba Senával, Cadik pedig Dynamite MC-vel kollaborált egy dal erejéig. A Volkova Sisters ismét egy egészen különös alkotással jelentkezik, miközben a Steroid, a Twister és a sokatmondó Szeg megmutatja, hogy vannak rossz videók is.

Kowalsky meg a Vega – Ébresztő

Elkészítette első videóját az Az évtized lemeze című albumáról a Kowalsky meg a Vega. Marionett bábus jeleneteket kevernek benne színpadi zenéléssel, de furcsa módon a figurák számítógéppel animáltak. Érdekesebb lett volna valódi marionett bábukat látni, ehelyett erősen lejárt szavatosságú 3D-s animációt kaptunk, abból sem a túl mozgalmas fajtát, ráadásul keveset is. Ellenben Kowalsky annyit hadonászik a kamerába, hogy azt még egy amfetaminon élő gettórapper is megirigyelné.

Volkova Sisters – Shiny Fay of Sorrow

A Volkova Sisters videói mindig is az absztrakt vagy a kissé bizarr vonalon haladtak, most éppen az előbbiről van szó. Nyáron az Exit fesztiválon is fellépő együttes klipje egy fekete-fehér montázs amelyben a várost egy kicsit más szemszögből mutatják be. Ezen kívül egy lány is feltűnik néha, de nem igazán tudnám pontosan meghatározni mi is a szerepe. Viszont a Volkova Sisters zenéjéhez nagyon illik ez az alkotás, mert hideg, kies és nem az a bármikor megnézem/hallgatom kategóriára. Ráadásul a dalt sem hallhattuk eddig.

A$AP Rocky – Goldie (18+)

Csöcsök! Drogok! Sportkocsik! Aranyfogsor! Nagyjából ezzel a négy szóval el is lehetne intézni A$AP Rocky első nagykiadó által támogatott videóját. Az ifjú rapper saját maga rendezte a klipet, amellyel kapcsolatban előre leszögezte, hogy célja nem is volt más, mint rohadt drága cuccokat mutogatni Párizsban. Ez olyannyira sikerült neki, hogy az öreg kabrióban még egy jól megtekert joint is elfér a szájában, miközben körbe-körbe furikázik a diadalívnél. Arról nem érkezett információ, hogy a francia rendőrség ekkor merre kószált.

Xiu Xiu – Honeysuckle (+18)

A Xiu Xiutól már lassan megszokott, hogy mindig valami sokkoló videóval jelentkeznek, így van ez a Honeysuckle-lel is. A klipben a zenekar egyik tagja kényszerbetegségben szenved, ami a gyors vágásokkal és a közeli képekkel egyre bizarrabbá válik. A végére már a gyomrom forgott a látottaktól, pedig alapvetően igazán gusztustalan dolog nem történik, csak a különböző képek egymás mellé tétele váltja ki ezt a hatást. Kétségtelenül remek alkotás még akkor is, ha most lehet elmegyek kidobni a vacsorámat.

Mina Caputo – Silver Candy

Még mindig nehéz feldolgozni, hogy a Life of Agonyból ismert Keith Caputót immáron Minának kell hívni. Még ennél is nehezebb feldolgozni azt, hogy ezzel névvel zenét ad ki. Azt pedig egyenesen lehetetlen, hogy ehhez még videót is készít. Keith/Mina a Silver Candy videójában úgy néz ki, mint a Nevem Earlből ismert nappalos prosti, csak Caputónak megmaradtak a fogai. A videó egyébként oké, pont olyan, amilyen igen nyálas szerelmes dalhoz illik. Most tényleg, ajánlom mindenkinek a Silver Candy után megnézni ezt.

Maroon 5 feat. Wiz Khalifa – Payphone

Annál nagyobb szemétség nem létezik, ha egy irritálóan rossz dalhoz egy meglepően jó videót forgatnak. A Maroon 5 esetében pont erről beszélhetünk. Adam Levine énekes áldozatául esik egy bankrablásnak, ahonnan hősiesen kimenekíti szíve hölgyét, hogy aztán meglógjon Wiz Khalifa sportkocsijával a rendőrök elől. Az egész olyan, mint egy nagyon rossz akciófilm sokadik folytatása (két méterről hibázó fegyveresek, ajtócsukódásra felrobbanó autó), de az elképesztően hiteltelen Adam Levine énekes annyira röhejesen néz ki asszonyverőben és szemüvegben, hogy az már a végére guilty pleasure-ré válik.

Father John Misty – This Is Sally Hatchet (+18)

Ha már szó esett a fegyverekről. Father John Misty legújabb videója az egyik legjobb a héten. Egyszerre szexi, egyszerre bizarr és végén még egy olyan csavart is tartalmaz, aminek köszönhetően azonnal újra kell nézni. A helyszín egy sarki pizzázó, ahol egy férfi pentagramot vés a pizzájába, miközben megérkezik egy nő, aki aztán hátrakíséri lövöldözni párat a shotgunjával. Azonban sok minden nem az, aminek látszik.

The Magnetic Fields – Quick

A The Magnetic Fields videóját leginkább úgy lehetne jellemezni, hogy kukalakó romantika. Gyönyörűek a színek, nagyszerűek a képek és egy szemetesben élő, épelméjűnek semmiképpen sem látszó hölgy szerepel benne, aki egyszer csak arra lesz figyelmes, hogy lehet valaki lakik a szomszédban.

Amoeba feat. Sena – U&I

A következő videó igazából szerepelhetne a „zenekarok zenélnek” résznél, de ezt szeretném példaként mutogatni minden olyan együttesnek, akik ötlet híján akarnak klipet készíteni. Minden képkivágás a helyén van, ügyesen játszanak a fények és finoman válik eggyé, amit látunk, és amit hallunk. Így kell zenélős videoklipet csinálni, na.

Cadik feat. Dynamite Mc – Relax

Cadik egyike hazánk veterán lemezlovasainak és egy ideje már saját zenék készítésébe is belefogott, méghozzá igen nagy sikerrel. Ennek a folyamatnak része a Relax is, amelyet a brit jungle MC-vel, Dynamite-tal készített. A videó annyira nem izgalmas, de azt senki se mondhatja, hogy nem illik a zenéhez.

Steroid – Skizofréniás

Dicséretes hozzáállás, ha egy zenekar megpróbál valami sztorit kreálni még akkor is, ha ennek a professzionális reprezentálásához nem áll rendelkezésükre a megfelelő szakmai hozzáértés és anyagi háttér. Ettől függetlenül azért valaki ráverhetett volna a vágó kezére, hogy kicsit nyughasson már, nem kell mindenbe belekontárkodni. Ugyanis a zenekari átúszások és az ugróvágások helytelen használata még akkor is nagy hiba, ha csak egy haverod dolgozott a videón szívességből.

Szeg – Te vagy a jó (a zenekar zenél #1)

Komolyan mondom a végére már élveztem. A válogatásban igyekszünk csak a videókról véleményt mondani, de most itt képtelen vagyok elmenni a zene mellett. Pontosabban az ének mellett, ami teljesen tönkreteszi az egész produkciót. Egyszerűen röhejes, ahogy néhol rappelve, néhol üvöltve szólalnak meg néha meg énekelni próbálnak, de olyannyira nem megy ez nekik, hogy több értelme lenne a mikrofonokat hozzányomni az erősítőkhöz. A klip maga egy szimpla koncertvideó, nagy gond nincs vele, de nem is fogom még egyszer megnézni, mert nincs miért.

Twister – Így imádlak (a zenekar zenél #2)

Nagy gondban vagyok, mert a Twister videóján látszik, hogy komoly munkát fektettek bele. Lángoló háttér, mindenki talpig bőrben (bőrpóló!) és még szép női arcok is feltűnnek néhol. Csak hát olyan bántóan klisés az egész mintha egy „Hogyan látja apukád a metált?” című írás ihlette volna. Ennyi erővel a fejükre is tetoválhatnák, hogy „METÁLOS VAGYOK ÉS EZ EGY METÁLOS VIDEÓ” miközben fel-le rohangálnak. Lehet az még érdekesebb is.


klipmegosztás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása