2012.05.27. 17:36 – Sajó Dávid

Gyilkoljuk le a fánkokat! – Klipmegosztás (18+)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A héten hiába jelent meg rengeteg kifejezetten érdekes videoklip, a pálmát még is az eheti megosztás egyetlen magyar alkotása viszi, amelynek mocska a valóvilágos Cristofel kezéhez tapad. Persze minőségi produkciók is helyett kaptak, mint az új Hot Chip-videó, Serj Tankian klipje vagy az A Place To Bury Strangers erősen korhatáros ámokfutása. Rajtuk kívül olyan kevésbé ismert előadók remek munkái is megtalálhatók, mint a Lushlife, a CHAPPO, az Advance Base, Lorn vagy a Knickers, de megkapjuk a heti basszusadagot is Gtronicnak hála.

Hot Chip – Night & Day

Júniusban jelenik meg a Hot Chip új lemeze, amelynek a Nigh & Day című dalához Peter Serafinowicz készített egy egészen szürreális klipet. Egy óriástojás köré szerveződő táncoló szektát láthatunk benne, akik látszólag a földönkívüliek eljöveteléért rázzák a csuhájukat. Két csészealj valóban el is indul a Föld felé, hogy aztán az égen egyesüljenek egy hatalmas yin-yang jellé. Azt, hogy pontosan mi is az értelme ennek az egésznek, próbálja mindenki megfejteni maga.

Gtronic – Sergeant Bass

A belga Gtronic is egyike azoknak az európai elektronikus tánczenei producereknek, akiket magába szippantott a nagy amerikai EDM-robbanás, ezzel bekerülve Steve Aoki saját kiadójához, a Dim Mak Recordshoz. A nemrég megjelent Sergeant Bass című dalhoz – és azonos nevű EP-hez – készített animációban egy orvosi kísérlet alanyát kísérhetjük végig, ahogy basszusfolyadékot juttatnak a testébe ezzel létrehozva a dühöngő Basszus Őrmestert.

Lorn – Ghosst(s)

A kultikus Ninja Tune kiadónál tevékenykedő Lorn jövő hónapban jelenteti meg legújabb albumát, ehhez pedig a Ghosst(s) című trackel kívánt egy kis kedvet csinálni. A francia CRCR által készített animáció az élet és halál, a létezés és az elmúlás kapcsolatát mutatja be egy emberi testből absztrakt entitássá váló formákkal. Az egyébként fantasztikusan bizarr animáció nagyon jól megy Lorn kies, sötét hangulatú zenéjéhez. Ellenben nagy kár, hogy ilyen rövid, mert még egy ideig simán elnéznénk.

Advance Base – Summer Music

Az Advance Base Summier Musicjának videójában egy nagyon aranyos, Muppet-figurára hasonlító kis kék teremtmény elvesztette emberi barátnőjét, ami miatt otthon teljes letargiában tölti az életét, láncdohányozik és összeturmixolja szerelme fotóját. Azonban a tárgyak körülötte életre kelnek ezzel belé is visszaszáll az életkedv és ír egy dalt, amivel vissza próbálja hódítani szíve hölgyét. A Philip Hodges rendezte videó szinte már szívbemarkolóan imádnivaló és a fene egye meg a direktor úr pofáját, hogy a végén nem tudjuk meg kedvenc kis kék szőrmókunk vajon sikerrel járt-e.

Lushlife – Still I Hear The World Progress feat. Styles P

A szobazenész Lushlife otthon barkácsolt hiphopban utazik, és a már megjelent Plateau Vision lemezéről választott dalt klipjéhez. A rövidfilmnek is beillő alkotásban egy kisvárosi családapa ámokfutását nézhetjük végig, ahogy egy sütemény illatától megőrül és esténként fánkfejűnek képzelt embereket gyilkol a lakókörnyezetében. Ötletes produkció, bár nehezen összeegyeztethető a Nintendo-hangokkal teletűzdelt hiphoppal. Mindenesetre azért érdekes látni hányféleképpen lehet édesség-ember hibrideket legyilkolni.

Serj Tankian – Figure It Out

A System Of A Down frontembere is új lemezzel jelentkezik nemsokára, ehhez pedig felvezetésként itt van a Figure It Out videója. Serj Tankian továbbra is marad az erősen politikai töltetű daloknál, ahogy ez a mostani klipben is látható. Visszataszító, kövér pénzemberek ünneplik azt, hogy épp bőrrel megúszták a gazdasági világválságot, miközben az irodaépületük előtt tüntet a maradék 99 százalék. Miközben a fehérgalléros bűnözők pezsgővel, szivarral és egy asztalon táncoló titkárnővel buliznak, addig a lent portestálók betörnek az épületbe és tönkreteszik az öltönyösök szórakozását. Tankian messiás-komplexusa tehát továbbra sem akar enyhülni, de mikor lenne ez aktuálisabb, ha nem most 2012-ben?

A Place To Bury Strangers – You Are The One (+18)

A New York-i noise rock zenekar videója, akár egy Tarantino-Rodriguez rendezte grindhouse road movie is lehetne. Főszerepben egy pszichopata férfi, akinek durva ámokfutását követhetjük végig, földalatti rave partival és emberek véresre verésével, hogy aztán az egész egy út szélén álló és nyaktól lefelé vérző nővel való smárolásban végződjön. A 16 milliméteres filmszalagra rögzített videó Matt Moroz és Tracy Maurice rendezésében készült, és fantasztikusan vegyítik benne a fülledt erotikát és brutális erőszakot. Csak erős idegzetűeknek!

CHAPPO – Hell No (18+)

A négytagú CHAPPO debütáló lemezéről kölcsönzött Hell No-ban sok-sok kissé furcsa ember produkálja magát a kamera előtt. Ezekből a groteszk arc és testjátékokból csináltak egy olyan videót, ami mintha csak gif képekből állna. Van köztük beszélő női mell, táncoló öreganyó, Skrillex-hajú, nőnek öltözött férfi és egy háttal álló pucér csávó is. A pofonegyszerű témára építkező, de ötletesen megvalósított alkotás egy nagyszerű példa arra, hogyan csináljunk a semmiből valami egészen szórakoztató dolgot.

Knickers – My Baby's Just A Baby (But I Love Him So)

A londoni Knickers egy annyira új zenekar, hogy mindössze csak három fellépés van a hátuk mögött illetve eddig csak egy négyszámos EP-vel rendelkeznek. Ennek ellenére az első videójuk mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Egy elképesztően mocskos, lepusztult lakásban lakó, külsőre a '60-as években ragadt nő életét láthatjuk, ahogy egy halott férfival éli az életét. Együtt fürdenek, vacsoráznak és persze a végén még ágyba is bújnak. A jó értelemben vett beteg videó végén aztán ott a csattanó, amit nem szeretnék lelőni, mindenki nézze meg magának.

Cristofel – Kubai Ritmus

A héten nem találkoztunk említésre méltó magyar videóval, kivéve persze ezt az egyet. Ha a Parlament még mindig döntésképtelen az abortusztabletta ügyében, akkor szeretném figyelmükbe ajánlani a legtökéletesebb megoldást a terhesség-megszakításra. VV Cristofel karót nyelt feje már magában tökéletesen elég lenne egy egész asszonykórus tömeges elvetéléséhez, de azzal, hogy még énekel is, biztosan több generációra átterjedő testi és agyi deformálást okoz a jövő Magyarországának. A három nap alatt félmilliós nézettséget produkáló kulturális tömegmészárlásban másodikos gimnazisták csókolgatják Cristofel adoniszi testét, miközben ő a létező legfélelmetesebb arcmimikát mutatja Hannibal Lecter óta. Ha ezt poénnak szánta – amelyre a több ezer nem tetszik után a videó leírásában is utal – akkor igen ócskára sikerült, hiszen kevés embert tudok elképzelni, aki egy ilyen alkotás láttán nincsen 100%-ig meggyőződve: ez egy teljesen komoly próbálkozás a popsztárrá válásban egy folyami rája és két szelet sajt agyi szintjével rendelkező hulladékcelebnek.


klip klipmegosztás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása