2012.06.13. 15:13 – Lángoló Gitárok

Nem színpadi munkások lopták el a Limp Bizkit gitárját

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Hétfőn hozta le az MTI azt az osztrák hírügynökségtől átvett hírt, hogy az elmúlt hétvégén rendezett osztrák Nova Rock fesztiválon ellopták a Limp Bizkit zenekar egyik nagy értékű gitárját, gyanúsítottként pedig két magyar színpadi munkást állítottak elő a hatóságok, akik szabadlábon védekezhetnek. Mivel a helyszínen egyedül a GD-Staff Event Kft. végez szerződés szerint színpadépítő munkát, így rögtön mindenki velük azonosította az esetet, amit a cég a blogunkhoz eljuttatott közleményében határozottan cáfol. Ezt a hajtás után szerkesztetlenül közöljük. (A kép csak illusztráció, nem a helyszínen készült. Fotó: Barakonyi Szabolcs)

A Magyar Távirati Iroda – az APA osztrák hírügynökségtől átvéve – június 11-én közzétett egy hírt, amely arról számolt be, hogy az ausztriai Novarock Fesztiválon elloptak a Limp Bizkit amerikai rockegyüttestől egy gitárt. A beszámoló úgy fogalmazott: az osztrák rendőrség közlése szerint „két magyar színpadi munkás a gyanúsított".

 

Cégünk, a GD-Staff Event Kft. összesen nyolcvan emberrel végezte el a fesztivál kerítéseinek építését és bontását, mindkét színpad építését és bontását, mindkét színpad hang- és fénytechnikájának építését és bontását, illetve mindkét színpad főzenekarainak színpadi felszerelését, átszerelését és lebontását. A hír megfogalmazása még úgy is félreérthető, hogy nem nevesíti cégünket, mivel a hasonló profilú magyar vállalkozások közül 2012-ben egyedül a cégünk és a vele szerződésben álló cég munkatársai dolgoztak a Novarock Fesztiválon „színpadi munkásként". A feltételezett elkövetők ezzel szemben nem színpadi munkások voltak, hanem tőlünk teljesen függetlenül más területen tevékenykedő személyek. A szakmában érdekeltek tisztában vannak vele, hogy cégünknek van szerződése a Novarock fesztiválon a fent nevezett tevékenységekre és mivel a beszámoló pontatlanul fogalmaz, és az bejárta a hazai médiát, ezáltal minket kerestek a történtek után, arról érdeklődve, van-e közünk a történtekhez. Vagyis a hír miatt számos hazai és külföldi szakmai és üzleti partnerünknek kényszerültünk magyarázkodni egy olyan eset miatt, amelyhez cégünknek és az általa a rendezvényre biztosított szakembereknek semmi köze sem volt.

 

A színpadra és közvetlen környezetébe nem csak nekünk, hanem más feladatokat ellátó, de nem hozzánk tartozó személyeknek is van belépési jogosultsága, viszont a sajtóban használt megfogalmazás az általunk végzett tevékenységre utal leginkább. A hivatkozott hír ezáltal nagymértékben alkalmas volt arra, hogy rontsa a GD-Staff Event Kft. szakmai hírnevét. A velünk dolgozó tényleges színpadi munkások – mint azt magyarországi és külföldi fesztiválok, koncertek és egyéb rendezvények sora bizonyítja – egytől egyig kiválóan képzett, megbízható szakemberek.

 

Kérjük, tegyék közzé hírfolyamukban e közleményünket, vagy bármilyen ennek megfelelő helyreigazítást, ugyanis nem szeretnénk, ha a félreérthető megfogalmazás miatt cégünket erkölcsi vagy hosszabb távon abból származó anyagi hátrány érné.


rock hír limp bizkit



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása