2012.06.17. 14:00 – Sajó Dávid

Egy beteg ember búcsúja - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

LGklipszemle2.jpgHiába akadt a héten is számtalan érdekes alkotás, mégis van egy, amelyet mindenképpen ki kell emelni. A veterán countryénekes Glen Campbellről van szó, aki betegsége miatt egy szívbemarkoló videóval búcsúzik közönségétől, miközben Josh Homme is feltűnik mellette. A Die Antwoord eközben egy fantasztikus kisfilmet készített, a különc rapper, Danny Brown pedig egy önéletrajzi ihletésű klipben mutatja be gyerekkorát egy kisfiú szereplésével. Azealia Banks továbbra is szuperszexi, Mika pedig a szex helyett a szerelmes párok érzelmeiről forgatott. Az Irie Maffia összeállt az Akkezdet Phiaival, a Passion Pit pedig kamerát szerelt egy helikopterre. Lesz még iPod-reklám hangulatú Dirty Projectors, na meg a We Have Band fog nagyon lassan futkorászni a francia erdőkben.

Glen Campbell – A Better Place

Eredetileg azért akadt meg a tekintetünk ezen a videón, mert Josh Homme is szerepel benne. A végére viszont más értelmet nyert az egész, ugyanis a több mint 50 éve a pályán lévő country énekes Glen Campbell pár napja bejelentette, hogy fél éve Alzheimer-kórt diagnosztizáltak nála, emiatt fel kell hagynia a zenéléssel. Egy utolsó dalt azonban még írt rajongóihoz, amiben búcsúzik mindenkitől, köszöni az eddigi szeretetet és becsukódik élete fotóalbuma, amelyben többek között a Jockey Ewingot megszemélyesítő Larry Hagman fotóját is sikerült észrevenni. A végig nagyon szívbemarkoló, hamisítatlan amerikai búcsúvideóban Josh Homme a Ragyogás bárpultosát játssza, aki odaviszi Campbellnek azt a bizonyos fényképalbumot.

Die Antwoord – Baby’s On Fire (18+)

A dél-afrikai freak-hop formációnak mindig sikerül valami eredeti és meghökkentő videót készíteni, a Baby’s On Fire-rel ezt ismét megtették. A vérszegény Scooter-hasonmás Ninja rendezésében készült alkotásban ő és a pszeudó albínó Yo-Landi egy testvérpárt játszik, ahol az állandóan bulizó Ninjának kell elkergetni Yo-Landi kitartó udvarlóit. A kisfilmmel felérő klip végén aztán Yo-Landinak elege lesz pisztollyal hadonászó testvéréből és pofán dobja egy téglával.

Irie Maffia feat. AKPH - Livin' It Easy

Közös számot és hozzá videót készített az Irie Maffia és az Akkezdet Phiai. A mindössze egy szuperlassított snittből álló videót az etyeki Korda stúdióban készítették. A dal eklektikusságához tökéletesen passzoló videóban igazából semmi konkrét nem történik, hanem a kamera szépen végig svenkel mindenkin, miközben van aki pezsgőt locsol vagy rózsaszirmokat dob el. Egyszerű, de mégis nagyszerű alkotás.

Danny Brown – Grown Up

A újvonalas hiphop egyik legkülöncebb figurája Danny Brown, akinek 30 fölött sikerült elérnie azt az áttörést, aminek köszönhetően már a rapzenén kívül is komoly figyelmet fordítanak munkásságára. Első nagylemezét dílerkedésből összeszedett pénzéből készítette, majd a siker után – immár csak a zenére koncentrálva – megírta a mindent letaroló XXX című albumot. A Grown Up viszont egy teljesen új dal, amelynek videójában Brown egy kissrácon keresztül meséli el milyen volt a gyerekkora és hogyan törte ki a fogait. Kisgyerekekkel minden klipet el lehet adni, pláne ha azt annyira lazán teszik, mint a Grown Upban. Bővebb írásunk az előadóról ide kattintva olvasható.

Passion Pit – Take A Walk

Júliusban jelenik meg a nagysikerű Passion Pit második nagylemeze, aminek a Take A Walk című számához készítettek videót. Az alkotás különlegessége, hogy egy úgynevezett helicamet alkalmaztak a forgatáshoz, amely igazából egy távirányítható kishelikopter egy kamerával. A klipben egy a fizika törvényeit erősen meghazudtoló gumilabda szemszögéből utazunk körbe egy kertvárost, hogy aztán a végén Philadelphiába érkezzünk meg.

Dirty Projectors – Gun Has No Trigger

Július elején érkezik a Dirty Projectors experimentális rockzenekar Swing Lo Magellan című lemeze, amelynek a Gun Has No Trigger című számához készítettek egy kicsit a régi iPod-reklámokra emlékeztető videót. Annyi a különbség, hogy szinte semmi mozgás nincs a felvételeken és néha a sziluettbe burkolózó személyek arca is láthatóvá válik. Ügyesen megkomponált alkotás, bár egy idő után azért az ember hamar elkattint róla, hogy csak a zenét hallgassa.

We Have Band – Tired Of Running

A Ternion című második lemezüket a többek között a Foalsszal is dolgozó Luke Smith közreműködésével elkészítő We Have Band Tired Of Running című videójában – minő meglepetés – nagyon sok futás van. A dal egyébként az ember belső vívódásáról szól, amikor legszívesebben elfutna a problémái elől, de nem teheti. A klipet Franciaországban készítették annál az erődnél, ahová régebben a francia miniszterek vadászni jártak. A szinte végig szuperlassított videóban embereket látunk rohanni az erdőben, ahol néha valamiféle dimenziókapuként értelmezhető átjárókra lelnek, amik valójában a saját énjüket jelképezi.

Mika – Make You Happy

Csak szeptemberben jön az új Mika-nagylemez, viszont elkészült róla az első kisfilm a Make You Happy című számhoz. A videó szerelmespárok intim jeleneteit mutatja be, de szexualitás helyett inkább az érzelmi részre fókuszál. A végig nagyon jól elkapott pillanatokból álló klipnek nem csak a vágása, de narratívája is remek és az egész nagyszerűen illik Mika electropopos szerzeményéhez.

Azealia Banks – Liquorice

Az 1991 című EP-jén található Liquorice-hoz készített lélegzetelállítóan szexi videó Azealia Banks énekesnő-rapper kisasszony. A nagy mondanivalóval nem rendelkező, de a férfi – és biztos jó pár női – szemnek kifejezetten kellemes látvány az ifjú tehetség. Hol talpig amerikai zászlóban feszít egy baseballütővel, hol fekete cowboy-jelmezt vesz magára, egyszerűen képtelenség róla levenni a tekintetünket. Persze ennyi erővel pornót is nézhetnénk, de a Rankin rendezésében készült videóban nem csak Banks hátsója feszes, hanem a vágások is.


mika dirty projectors irie maffia akph josh homme glen campbell klipmegosztás we have band die antwoord azealia banks danny brown



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása