2012.06.26. 10:09 – Lángoló Gitárok

Mégis lesz metál a Szigeten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dimmuborgir_329906_10150537201266042_1924590118_o.jpgAki eddig követte a jubileumi Szigettel kapcsolatos híreket, biztosan hallotta, hogy nem lesz metálszínpad. A hosszú évek óta állandó helyszín a spórolás miatt szűnt meg, talán véglegesen, talán nem. Mindenesetre a szervezők kárpótlásul elszórtak a programban pár metál/rock fellépőt, pl. Korn, Amon Amarth, Ministry, de a szakmai körökben terjedő pletykát, miszerint lesz egy metálnap a Szigeten, csak most erősítették meg. A nulladik napon, amikor a Nagyszínpadon Ákos nyomogatja a szintetizátort, egy kifejezetten hosszú programot kap a torzított gitár.

Egyedüli magyar fellépőként játszik az utolsó lemezével amúgy is zordabb irányba indult Superbutt. Újra hazai közönség előtt énekelhet Téglás Zoli, aki ezúttal nem az új lemezt készítő Pennywise-szal, hanem az Ignite élén érkezik. Portugália leggótabb zenekara, a Moonspell is fellép, hogy új, monstre dupla albumát promotálja. Úgy tűnik, hogy ezután a Magyarországot kölcsönösen szerető true metal Hammerfallon kívül a sötét zenék hívei járnak jól. Az olasz Lacuna Coil szintén gót, bár az utolsó, slágeres lemezeivel mindinkább igyekszik az amerikai közönséget is kiszolgálni. A nap főfogása pedig a képünkön is feszítő Dimmu Borgir lesz, akik Magyarország felé egyelőre még nem túl gyakran néznek el, így bizonyára sokaknak megéri majd kifizetni a nulladik napi jegyet, ami ellentétben a többi napon érvényes, tízezer fölötti jegyárral, 7900 Ft lesz.


metál fesztivál sziget



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása