2012.07.26. 08:00 – Hirdetés

Minifesztivállal ünnepel az R33

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Egy éves az R33 Bálterem és Kert, az R33 Egyesület művészei pedig immár harmadik éve alkotnak és dolgoznak az egyedi atmoszférájú ipari műemlék közvágóhídon. A különleges hármas együttállás alkalmából Minifesztivállal ünnepel az R33 csapata, ami a szombati ingyenes Tripla Jubileumi Bulival záródik majd.

A 2000-es évek végén, a Rottenbiller utca 33. alól elinduló, akkor még egyszerű próbateremként funkcionáló R33 mára olyan kultúrközponttá nőtte ki magát, amelyek a fennálló és bevett intézményi keretek mellett szolgál alternatív gazdasági- és kulturális modellként a kreativitás termelésében és megosztásában. Budapest egyik legextrémebb környezetében  az 1870-es években épült régi Közvágóhídon tanyát verő R33  jelenleg egy impozáns bálteremnek, stúdióknak, próbateremnek és megannyi zenekarnak, illetve művészi csoportosulásnak ad otthont, hangszer- és eszközparkjukkal pedig versenyeznek a legnagyobb major stúdiók felszereltségével is. Teszik mindezt olyan nonprofit gazdasági logikára és a a közösségi erőre építve, amellyel önfenntartóan, mindenféle támogatás nélkül tudnak működni a mai  gazdasági válság sújtotta környezetben.

Az R33 minden nap szeretettel várja a betérőket, legyen szó egy kávéról az árnyas kertben vagy egy komplett koncert, kiállítás, rendezvény sorozat befogadásáról. A változatos programokról a folyton itt cirkuláló művész szcéna gondoskodik, főszerepben az élő zene, de nem ritkák a különböző elektronikus zenei partik sem, legyen szó akár deep techno-ról vagy goáról.

Július utolsó hétvégéje ünnepi hangulatban telik majd, szerdától  több mint 15 zenekar és dj szerepel a programok közt.

Július 26. Csütörtök

Csütörtökön több mint egy évnyi szünet és hallgatás után ismét visszatér a képünkön is látható Apey & the Pea, amely a Neck Sprain, a Remembering the Steel és a már feloszlott Kelly Hits the Blue Sky énekesének, Áron Andrisnak, más néven "Api"-nak szóló projektjéből átalakuló triója. Az este további fellépői között még hallhatjuk a Kilian-t akik zenéjükben keverik a stoner, a grunge,  magyar nyelvű saját dalaikat néhány Pearl Jam, Godsmack és Down feldolgozásokkal is. Továbbá a Room of the Mad Robots és a Blachoney.

Július 27. Pénteken Crossover party

Kisebb Székesfehérvár bulivá  alakul a az este, ahol az est felhőtlen hangulatáról a Lions of Suburbia ska-reggae ritmusai adják majd az ívet az estének. A zúzásról pedig a Kipu és másfél év kihagyás után új formációvá alakuló ex-Jacked négy oszlopos tagja Blaha Louisiana néven első budapesti bemutatkozásának ad helyett az R33.

Július 28. Tripla jubileumi party

Természetesen a végére marad legjobb a Minifesztivál szombaton a Tripla jubileumi partival csúcsosodik ki ahol R33 Bálterem első, az R33 Egyesület 3. vágóhídon töltött évének évfordulója lesz. A hely és a közösség egyik mozgató rugójának és alap pillérének számító hírhedt rock-fenegyerek Pernyének pedig 36. születésnapját is ünnepeli a közönség. Fellép az R33 egyesület tiszteletbeli elnökeként is  becsült és szeretett Víg Mihály Balatonja, az idei R33 tehetségkutató nagyágyúi közül az Ennihol, a  progresszív és stoner hatásokban bővelkedő ám kompromisszum mentes rockot játszó Love from Above és a  lezser ’60-as évek beli életérzést mai köntösben tálaló Fool About. Továbbá izgalmas alternatív reggae-ska vonalon mozgó és mozgató Csíbor lesz kötelező táncolni. Az elektronika és az indiepop házasságában dolgozó Spacesh!t, valamint Ennihole.
 


hír program r33



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása