2012.08.17. 13:00 – Lángoló Gitárok

Így készül a 30Y Szentimentálé anyaga (exkluzív werkfilm)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

30Y.jpgA 30Y Szentimentálé című különleges műsora 2005-ben, a Művészetek Völgyében mutatkozott be, míg az első budapesti fellépésük 2008-ban a PIM-ben debütált és 2009 óta rendszeresen fellépnek a Művészetek Palotájában. Ilyenkor a zenekar felállása kibővül a szintén pécsi Symphonic Brass Quintettel és az állandó vendégzenészekkel: Csalló Roland (klarinét), Szűcs Qka Krisztián (trombita, angolkürt) és Bóra Áron (ütőhangszerek). A részint kísérleti előadásjelleg, a sok szerteágazó játéklehetőség, és a célként mindenek felett végig ott álló zenei intimitás és közvetlenség együttes igénye, hamar rávilágított arra, hogy ezek az estek nagymértékben függenek az őket befogadó terektől, ezeket a zenekar mindig igyekezett gondosan megválasztani.

Így fordulhatott elő, hogy a hangverseny termek mellett a Szentimentálé programnak az elmúlt években többek között otthont adott a zalaegerszegi Zsinagóga, a taliándörögdi Lőtér színpad, a kapolcsi Csigaház, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a villányi Szoborpark is.

Ezekre a eseményekre nem csak más hangszerelést, de új dalokat is visz magával a zenekar, amelyek mostanra megérettek egy nagylemezzé, ezért a 30Y és a Szentimentáléban közreműködő vendégzenészek (szószerint) beköltöztek a törökbálinti Super Sizes Studioba, hogy felvegyék a legújabb lemezüket, amit ez év novemberében terveznek megjelentetni.

És ez még nem minden, a 30Y azt tervezi, hogy a lemez felvétel után, Lévai Balázs vezényletével leforgat egy filmet, majd Lékó Tamás, a zenekarról készített képeiből összeállít egy fotóalbumot és mindezt egy audiovizuális csomagban kínálja a rajongóknak, akik - bár még semmit sem sejtenek - maguk is közreműködői lesznek az egész produkciónak. A felvételekhez készült werk videó a Lángoló Gitárokon látható először.


rock hír alternatív 30y szentimentálé



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása