2012.08.19. 11:23 – Sajó Dávid

Tom Waits és az apokalipszis - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

LGklipszemle2_1.jpgAz eheti klipmegosztás legjobb alkotása a még mindig zseniális Tom Waitshez köthető, aki egy elpusztult világban húzza maga után a házát. Ha már pusztítás, akkor érdemes lesz belenézni az új énekessel visszatérő Gallows videójába illetve az AxeWound hardcore supergroup első klipjébe. Szeptemberi fellépésükhöz remek ráhangolódás a Japandroids turnévideója, Sziget-nosztalgiaként pedig a Two Door Cinema Club álomfutását (hahaha) ajánljuk. Végezetül a hangulat lecsillapodását a Gotye animációs és a Passion Pit újgazdag lagzizós alkotása garantálja.

Gallows – Outsider Art

A Gallowst sokan Nagy-Britannia legjobb punkzenekarának tartják a Clash óta és nem hiába. Amellett, hogy az első két – egyébként remek – lemezük tele van súlyos mondanivalóval és kőkemény hardcore punkkal, a néha magát a színpadon tetováló Frank Carter személyében egy igazán karizmatikus frontemberrel is rendelkeztek. Carter azonban kilépett, hogy megalapítva a Pure Love-ot, helyére pedig az idén végleg búcsúzó Alexisonfire gitárosa, Wade MacNeil szállt be. Ez az első klip a tagcserén átesett Gallowstól és mindenki megnyugodhat, mert nem csak a zene maradt iszonyatosan karcos huligán hardcore, de sikerült egy kifejezetten menő klipet összerakni, amiben egy nőt követünk végig, ahogy barátnőivel bulizni megy, de kirabolják, amire ő bosszúból egy bukósisakkal és egy hatalmas kalapáccsal tér vissza agyonverni az elkövetőket. A Gallows-rajongóknak egy rejtett utalás is felfedezhető, ugyanis pont azokkal a jelekkel látták el a falat a végén, amilyen tetoválás volt frontemberüknek az arcán van.

AxeWound – Cold

Maradva a keményebb vonalon, az AxeWound hardcore supergroup is megjelentette első videoklipjét, ami alapvetően egy szimpla felvétel, ahogy a tagok valahol a város szélén zenélnek. Az együttes egyébként olyan zenekarokból verbuválódott, mint a Cancer Bats, Bullet for My Valentine, Glamour of the Kill, Rise to Remain és a Pitchshifter. A kissé fantáziátlan klip ellenére a dal elképesztően dögös ezért érdemes lecsekkolni pláne, hogy októberben érkezik a bemutatkozó lemez.

Japandroids – The House That Heaven Built

Az idei ősz egyik legjobb koncertjének kétségtelenül a Japandroids budapesti fellépése ígérkezik és nem véletlenül. Az élőben elképesztő energiákat felszabadító kanadai noise punk duó idén jelentette meg második nagylemezét az óriási sikert aratott Post-Nothing bemutatkozása után. A kliprovatban sokat pampogunk arról, mennyire idejétmúlt már koncertklipeket csinálni, de ez most itt kivétel. Abszolút feel good hangulatú turnévideó, ahol két koncert között láthatjuk hogyan szórakoznak a srácok. Külön dicséret illeti az operatőri és a vágói munkát, mert sikerült kreatívan felvenni az erősen low budget road movie hangulatú alkotást, néhol kifejezetten ügyes operatőri beállításokkal.

Two Door Cinema Club – Sleep Alone

Az észak-ír Two Door Cinema Club nemrég lépett fel nálunk a Szigeten, de még előtte megjelentette a közelgő, második albumán szereplő Sleep Alone-hoz készült videót. Az alkotás egy félálomszerű állapotot próbál megidézni egy keménynek tűnő másnapon, ahol Alex Trimble frontember látomási tűnnek fel. Megmozdulnak a ruhák, zuhanni kezd az ágyával és egy játékvonat elől menekül. A legviccesebb kétségtelenül az a rész, ahol egy repülő gitár elől menekül a többi zenekartaggal, de a mozgáskultúrájukat nézve legutoljára szerintem testnevelés órán mozoghattak ennyit. Mindenesetre korrekt klip és várjuk a szeptemberben megjelenő második stúdióalbumot.

Passion Pit – Constant Conversations

A Passion Pit nemrég jelentkezett új nagylemezzel, amiről most a Constant Conversationshöz készült egy kifejezetten szép és szexi videó. Már maga a dal, downtempós dallamossága is magával ragadó, de az újgazdag harmincasok esküvői muriját bemutató videó legalább annyira elbűvölő, mint a szám. Pedig a Dori Oskowitz rendezte klip hanyagol mindenféle teátrális részletet, helyette az apró mozzanatokra és félig elkapott pillanatokra fókuszál és a húszas éveikből kinőtt párkapcsolatok komplikáltságára. Nagyon klassz alkotás a Passion Pit eddigi egyik legjobb dalához.

Tom Waits – Hell Broke Luce

Tom Waits még a tavaly megjelent Bad As Me című lemezéről jelentkezik új klippel, amely egy szürreális apokalipszist vetít elénk, ahol az énekes egy házat húz maga után. A videó egyébként tele van háborús utalással és Waits agresszívabb éneklése csak fokozza az egyébként is kaotikus légkört.

Gotye – Save Me

Az ausztrál alter-pop idei nagy durranása ismét egy remek videót hozott össze, most a Save Me című számhoz. Gotye pozitivista énektstílusához egy nagyszerű animációs klipet készítettek, amiben a folyamatosan havazik és szép lassan, testrészenként áll össze egy emberi forma, kezdve a guruló szemgolyótól a hiányzik karokig. Az így összeállt emberi alak aztán útjára indul, ahol találkozik egy hozzá hasonló, de dobogó szívvel rendelkező testtel, akivel aztán szinte eggyé válnak, majd darabjaikra hullanak szét a szélben. Ez így leírva elképesztően gejlnek hat, mégis van valami elképesztően romantikus az új Gotye-videóban.




tom waits gallows gotye klipmegosztás passion pit japandroids two door cinema club axewound



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása