2012.09.17. 15:11 – Lángoló Gitárok

A magyarok Pitbullt töltenek le legtöbbször illegális forrásból

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Pitbull-Dont-Stop-The-Party-iTunes-M4A.jpgA BBC és a Musicmetric vállalat egy online eszköz segítségével kimutatta, hogy melyik 20 országban a legmagasabb az illegális letöltések száma, fél év alatt összesen mennyi torrent fájlt szedtek le a felhasználók és ki az az előadó, akinek a legtöbbször töltötték le a zenéjét jogtalanul. Magyarország a 16. helyen végzett a listán, majdnem négy és fél millió torrent letöltéssel, és a kimutatás szerint Pitbull nálunk a legnépszerűbb előadó, ezzel pedig egyedül vagyunk a teljes húszas mezőnyben.

Az első helyen természetesen az Egyesült Államok végzett Drake-kel, őket pedig Nagy-Britannia követi Ed Sheerannel. A legtöbb országban nálunk szinte teljesen ismeretlen zenészek voltak a legnépszerűbbek a torrent oldalakon. Egy bizonyos Billy Van például négy országban is a legnépszerűbb, méghozzá Brazíliában, Romániában, Indiában és Görögországban, igaz, ő engedélyezi lemezének torrentes letöltését, és arra ösztönzi rajongóit, hogy cserébe tetszőleges mennyiségű támogatással járuljanak hozzá munkásságához. A másik nagy kedvenc Gotye, aki Belgiumban és Lengyelországban hozza lázba az online kalózkodókat. Mindenesetre mi Pitbullal rendesen leszerepeltünk ezen a listán, talán csak a Fülöp-szigetekieket tudjuk igazán sajnálni, akiknél máig nincs népszerűbb dolog a Maroon 5-nál.


bbc hír pitbull Magyarország



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása