2012.09.27. 10:34 – [MTI]

Meghalt Andy Williams, a Moon River című dal előadója

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

andy.jpgMeghalt 84 éves korában Andy Williams amerikai énekes, több világhírű sláger, köztük a Moon River előadója. Az idős művészt Missouri állambeli otthonában érte a halál, hólyagrákban szenvedett - idézte az amerikai sajtó az énekes képviselőjét. Andy Williams nemrég még koncertezett, épp lakhelyén, Bransonban tartott fellépésén jelentette be tavaly, hogy rákos.

1927-ben Iowában született, rossz körülmények között nőtt fel. Három fivérével kvartettben lépett fel, majd 1953-ban szólókarrierbe kezdett. Legnagyobb sikereit az 1960-1970-es években aratta egyebek közt a Moon River, a Butterfly vagy épp a Can't Take My Eyes Off You című slágerekkel. Többször volt a Grammy- és a Golden Globe-díjátadó gála házigazdája. Népszerűsége akkora volt, hogy Ronald Reagan elnök egy alkalommal nemzeti kincsnek nevezte őt. Andy Williams szoros barátságot ápolt a Kennedy klánnal. Leghíresebb dala, a Moon River az Álom luxuskivitelben című Audrey Hepburn-filmben csendült fel. Williams akkora sikert aratott, hogy Bransonban még egy Moon River Színházat is építtetett magának. Gyakran lépett fel ott, még azután is, hogy bejelentette, rákos. Williams kétszer házasodott, három gyereke volt, az Egyesült Államokban Frank Sinatrával és Dean Martinnal egy lapon emlegették.


hír andy williams moon river



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása