2012.10.03. 12:47 – Lángoló Gitárok

15 millió forintos gitár és Jim Marshall-emlékkiállítás a Hangfoglaláson

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hangfoglalas_IMG_5575.JPGCélegyenesbe érkeznek a hét közepén a Hangfoglalás kiállítás előkészületei. A budapesti SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központban keddtől 800 szakember dolgozik azon, hogy a színpadokat és standokat a legmodernebb hang- és fénytechnikával lássa el a nyitásra. Idén október 5-7. között csaknem 300 ingyenes zenei esemény és több tízezer hangszer várja a vendégeket.

A hetedik Hangfoglalás 12.000 négyzetméteres területén október 5. és 7. között több mint száz kiállító mutatja meg, hol tart ma a hang-, a fény-, a színpad-, a színház- és stúdiótechnika. Közép-Kelet-Európa legnagyobb zenei demonstrációjának helyszínén, a budapesti SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központban kedden már elkezdődött az építkezés. Három napon keresztül 800 ember megállás nélkül azon dolgozik, hogy a péntek délelőtti nyitásra minden tökéletes legyen. A 85 standra 130 kamionnyi áru, mintegy 1800 tonnányi hangszer és egyéb eszköz érkezik.

Az idei rendezvényen is számos különlegességgel találkozhatnak a látogatók. A Vintage Gitár Show-n kéttucat rendkívül értékes, több évtizedes gitárt állítanak ki. Köztük egy 1959-ben készült Gibson jazz gitárt, aminek a becsült értéke mintegy 15 millió forint, illetve az öt esztendeje elhunyt gitáros zseni Daczi Zsolt hathúrosát. A „hangerő atyja", azaz az idén elhunyt Jim Marshall tiszteletére emlékkiállítást hoznak létre a Vintage Gitár Show szervezői. Itt megtekinthetők relikviák, dedikált fotók, plakátok és erősítők. A muzeális darabokat biztonsági őrök felügyelik, de minden más, a Hangfoglaláson kiállított hangszert, legyen az pengetős, ütős, vonós vagy fúvós, bárki szabadon kipróbálhat. Így például olyan érdekességeket is, mint az esőbot, a zeneszék vagy a beszélő dob. Az egyik standon elhelyeznek egy olyan próbababát, mint amilyen a ruhaboltok kirakataiban áll. A baba úgy van kipreparálva, hogy az élethű, szilikonból formázott füleibe hangerőmérőt ültettek. A decibelmérővel így meg lehet állapítani, hogy a fülébe dugott, illetve fülére rakott fülhallgatóból szóló zene milyen hangerejű, és nem káros-e.

A három nap alatt több mint 300 ingyenes zenei eseménnyel készülnek a kiállítók. Az 'A' és 'B' csarnok standjain egymást követik a hangszerbemutatók, unplugged koncertek, közönségtalálkozók és dedikálások. A rajongók személyesen is találkozhatnak kedvenceikkel, például Zsédával, DJ Dominique-kal, Szekeres Adriennel, a Subscribe-bal, a Compact Discoval, Rúzsa Magdival, Kalapács Józseffel és Kovács Katival.

A „C" csarnok három színpadán péntektől vasárnapig egymást váltják a zenekarok, és az élő koncerteket a hangfoglalasonline.hu honlapon élőben is lehet követni. Fellép többek közt Radics Gigi, a Leander Rising, a The Grenma, Ferenczi György és a Rackajam, DJ Dominique, Nagy Feró és a Beatrice, az Intim Torna Illegál, Molnár Ferenc Caramel, Király Viktor és Kocsis Tibor.

"A Hangfoglalás alapcélkitűzése nem változott a korábbi évekhez képest" - mondta Andrásik Remo főszervező, a Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) főtitkára. – "Fontos, hogy az élő hangszeres tudást a közvélemény ismerje és elismerje. Továbbá mindenkit arra ösztönzünk, hogy ragadjon hangszert, mert sokkal jobb zenében élni, mint zene nélkül."

A Hangfoglalás minden programja ingyenes.

A rendezvényt követően október 5-én és 6-án este további koncertek várják az érdeklődőket. Pénteken a Beathoven és a Varga János Projekt, szombaton a Trio Target és a Balkan Fanatik lép fel. Mindkét este a belépő 1000 forintba kerül.

Részletek:
www.hangfoglalasonline.hu
www.facebook.com/Hangfoglalas


hír hangfoglalás hangfoglalás 2012



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása