2012.11.05. 13:46 – Hirdetés

Magyarországra érkezik a Harlem Swing Broadway-legenda + Játék

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

harlem_swing4©Emmanuel_Donny.jpgNovember 16. és 18. között négy alkalommal látható a Centrál Színházban a Broadway legendás sikerdarabja, az Ain’t Misbehavin’ (Harlem Swing) című sokszoros díjnyertes produkció. A társulat nemzetközi turnéján vendégszerepel a Centrál Színházban. A Broadway egyik klasszikus sikere, az Ain’t Misbehavin’ (Harlem Swing) című show már szinte minden lehetséges díjat elnyert: megkapta a Tony-díjat, a New York-i Színikritikusok díját és a legjobb musicalnek járó Drama Desk Awardot is. A musicalsiker egy különleges nemzetközi turné keretében harminc év múltán visszatért a színpadra, és Budapestre is ellátogat.

 Az előadás Fats Waller, a Harlem-reneszánsz egyik legmeghatározóbb zeneszerző-zongoristájának és komédiásának muzsikájára épül. Az általa komponált okos, kreatív dallamok hol inkább kifinomultak, hol pedig egészen őrületesek. A Broadwayn Fats Waller muzsikája egy egész korszakba lehelt új életet: a frenetikus illúziók nélküli önfeledtség korába, a két világháború közötti, nagy gazdasági világválságot megelőző időszakba, amelynek végén felmerült a válasz nélküli kérdés, amely minden blues-muzsika origója: What did I do to be so black and blue?

Az előadás rendezője, szerzője és szövegírója, Richard Maltby jr. a Broadwayn két Tony-díjas produkciót hozott létre és rendezett: az Ain’t Misbehavin’-t, valamint a Fosse-t, amely szintén elnyerte a Tony-díjat, az Outer Critics Circle díját, és a Drama Desk Awardsot, de számtalan egyéb musical és fil világsikere tanúskodik munkásságáról. A darabot színpadra alkalmazó és annak koreográfiáját jegyző Arthur Faria az Ain’t Misbehavin’-ért Tony- és Drama Desk Award-jelöléseket tudhat magáénak és – a Manhattan Theatre Clubban bemutatott produkcióért – osztozott a legjobb eredeti produkciónak járó Obie-díjban is.

A Lángoló Gitárokon most egy párosjegyet is lehet nyerni, ha válaszolnak egy kérdésre, lájkolják a Facebook-oldalunkat, és a megfejtést elküldik a jatek@langologitarok.hu címre azzal a tárggyal, hogy Lángoló-Harlem-Játék. A kérdés a következő: Melyik évben adták ki az Ain't Misbehavin' című dalt?


jazz hír musical broadway centrál színház harlem swing



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása