2012.11.20. 10:05 – Lángoló Gitárok

A PASO zenéjére csengetnek ki egy debreceni iskolában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Krsa_diákokkal.JPGÁllítólag vidám, táncoló, fütyörésző diákok hagyják el a debreceni Árpád Vezér Általános Iskola tantermeit, mióta a Pannonia Allstars Ska Orchestra zenéjére csöngetnek ki az intézményben. Az igazgatónő PASO-rajongó, ezért az ő kezdeményezésére néhány napja már A Tenkes kapitánya című dal szól minden tanóra végén az iskolarádióból.

„A 18 éves lányom nagy rajongója a zenekarnak, jár a koncertjeire és otthon is sokat hallgatja" – mondta Nagyné Tóth Tünde, az intézmény igazgatónője. – „Nekem is megtetszett a zenéjük, még a telefonom is PASO-t csörög. A napokban új kicsengető-rendszert szereltek be az iskolába, és azon tanakodtunk, mi lehetne a jelzőhang. Egy vidám hangulatú, instrumentális, ízlésformáló dalra gondoltunk, így esett a választásunk A Tenkes kapitányára. A diákoknak rettentően tetszik, amint megszólal a dallam táncolnak, mosolyogva jönnek ki az óráról, szünetben a folyosón dúdolgatják, fütyörészik a dalt. Ebben a tanévben biztosan végig ez lesz a kicsengetés hangja."

Az iskolába ellátogatott a PASO énekese, KRSa, hogy megtapasztalja az ottani hangulatot. „Hihetetlen PASO-őrület van az iskolában." – nyilatkozta KRSa. – „Nagyon megható, hogy így fogadják a zenénket. Amikor megkeresett minket az igazgatónő azzal, hogy használnák a dalunkat, természetesen azonnal igent mondtunk és annak is külön örültünk, hogy csak kicsengetési hangnak használják, hiszen így a diákokban csak pozitív érzések kötődnek majd ehhez a melódiához, ezek lesznek számukra a szabadság hangjai."

KRSa a látogatás előtti estén még a Művészetek Palotájában, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben adott koncertet a PASO élén az „mr2 Szimfonik +a Müpából" sorozat részeként. Az estet az m1 és a MÜPA kamerákkal rögzítette, várhatóan január elején kerül adásba az m1-en. A zenekar rajongói addig sem maradnak élmény nélkül, ugyanis december 7-én az Akvárium Klubban lép fel az együttes.


ska hír debrecen paso



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása