2012.11.21. 11:02 – Lángoló Gitárok

Our Places - Gereben Zita második lemeze

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Our Places címmel most jelent meg Gereben Zita második albuma. Az új lemez a készítők szándéka szerint egy nagy nyitás a poposabb hangzásvilág felé, bár a dalok stílusjegyei az R'n'B, a blues, a pop, a rock és természetesen a jazz eklektikusságát is hordozzák. A lemezen 13 új, saját dal hallható, amikből bőven lehet majd hallani a ma esti lemezbemutatón is az Akvárium Klubban. Aki pedig fel akarna készülni ré, azoknak most bemutatjuk a teljes lemezt az elejétől a végéig.

Gereben Zitát sokan a Geszti Péter vezette Gringo Sztárból ismerték meg, pedig az ő zenei pályája ennél azonban sokkal szerteágazóbb. Saját zenekarával már több tucatnyi klubkoncertet adott két évvel ezelőtt pedig kiadta első önálló, vokális dzsesszalbumát a Ready For The Sunt, amely a szakmai kritikák szerint is nagyon egységes, de változatos, igényes és kristálytiszta hanganyag lett. "Sok dal már az első lemeznél megfogalmazódott bennem, így nem sokkal a Ready for the Sun elkészülte után elkezdtük írni zenésztársaimmal az Our Places lemez anyagát. A dalok nagyobb részét Horváth "Tojás" Gáborral, négy számot Gyémánt Bálinttal közösen szereztünk, a szövegeket pedig Szalai Tamás írta meg a saját gondolataim alapján."- mondja Gereben az új albumról.

A csapat ezen a korongon egy teljesen új hangzással, hangulattal szerették volna meglepni a rajongókat, úgy, hogy mindeközben az a zenei hangzás, ami jellemző a dalaikra, megmaradjon. "A könnyűzene egyáltalán nem olyan könnyű műfaj: mind a zenében, mind az éneklésben is nehéz feladatok elé állítja az embert. A zenét egységében, harmóniájában szeretem nézni: nem a stílus számít, hanem hogy egyszerűen jó-e." - mondja Gereben Zita.


premier jazz pop dzsessz hír exkluzív gereben zita



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása