2012.11.25. 13:33 – [MTI] Lángoló Gitárok

Egyre csak dagad a Gangnam Style-jelenség

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Hiába temetnék már, a világon körbeszáguldó Gangnam Style-jelenség nemhogy lecsengett volna, hanem egy-egy prominens személyiség - legutóbb az Egyesült Államok elnöke, a londoni polgármester és Madonna - révén egyre tovább dagad.

A dél-koreai énekes, Psy zenés videója négy hónapja került fel a YouTube-ra, és azóta akkora karriert futott be, hogy Párizstól Rómáig világvárosokban táncolják a divatos villámcsődületek keretében, és Ban Ki Mun ENSZ főtitkártól Aj Vej-vej világhírű kínai máskéntgondolkodó művészig senkire sem maradt hatástalan.

A minap újraválasztott amerikai elnök, Barack Obama egy helyi rádióban magabiztosan jelentette ki, hogy el tudná táncolni Psy koreográfiáját, bár azt is hozzátette, hogy ezt a produkciót nem a beiktatási bálra, hanem csupán felségének, Michelle-nek tartogatja.

David Cameron brit kormányfő és a londoni polgármester, Boris Johnson szeptemberben egy magánrendezvényen már elkápráztatták feleségeiket az új tánccal. A polgármester később meg is említette ezt a konzervatív párt évi konferenciáján.

Miközben a politikusoknak jó alkalmat kínál népszerűségük növelésére a Gangnam Style, Aj Vej-vej kínai művész a számról készült paródiájában bilinccsel a kezén táncol nyilvánvalóan arra utalva, hogy Peking igyekszik elhallgattatni a máskéntgondolkodókat. A külföldre utazástól eltiltott művész klipjét a kínai cenzúra eltávolította a YouTube-ról, de válaszul erre, az indiai származású brit szobrász, Anish Kapoor a napokban 250 neves alkotót gyűjtött össze londoni műtermében, és egyfajta művészi performance-ként vették fel saját Gangnam-táncukat Aj támogatására.

A kirobbanó popsiker a tudományhoz is utat talált: a 34 éves dél-koreai rappert meghívták előadónak az Oxfordi Egyetem 189 éves Oxford Union klubjába, ahol korábban Ronald Reagen vagy a dalai láma szólalt fel.

A tekintélyes amerikai műszaki egyetem, a Massachusetts Institute of Technology (MIT) diákjait is megihlette a klip: kreatív feldolgozásukban Eric Lander, a humán genom projekt egyik vezetője és Noam Chomsky, a modern nyelvtudomány atyja is feltűnik.

Az egyik napról a másikra világszerte ismertté vált Psy pedig tovább fürdik a sikerben: a minap Madonnával ropta a Gangnam Style-t a New York-i Madison Square Gardenben a popdíva koncertjén.

Egyébként mi sem nagyobb bizonyíték a Gangnam Style töretlen sikerére, mint hogy megdöntötte Justin Bieber rekordját, és mostantól ez a Youtube legnézettebb videója a több mint 815 millió megtekintésével, és ez mapi 11 millióval növekszik még most is.


pop hír psy k-pop gangnam style



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása