2012.12.10. 18:26 – Lángoló Gitárok

Több mint 50 harmonikát loptak el Pribojszki Mátyástól

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

pribojszki.jpgA Magyar Televízió műsorvezetőjének, Szujó Zoltánnak a Facebook-oldalán lettünk figyelmesek az alábbi hangszerlopásra, és ezt most mi is megosztjuk: "2012. december 8-án este 16:30 - 17:30 között Budapesten a II. kerület Cseppkő u. 60. sz. előtt feltörték az autómat, brutálisan betörték a hátsó ablakot és ellopták a hangszereimet, amelyek a munkaeszközeim, amelyekkel koncertezem. Egy darab Brekka (BKA) típusú, fekete színű, vastagabb laptop táska, amelyben mintegy 25 db diatonikus, 3 darab kromatikus (váltós) szájharmonika, egy darab Shure SM58 énekmikrofon, egy darab piros színű, speciálisan nekem készített Turner márkájú, vintage szájharmonika mikrofon, kábelek, névjegykártyák, szövegkönyv. Eltulajdonítottak továbbá egy fehér H&M papír reklámtáskát, amiben 25 darab új, bontatlan Suzuki márkájú diatonikus szájharmonika volt. 12 db Suzuki Promaster, 7 db Suzuki Hammond, 5 db Manji, 1 db Olive típusúak." - áll Pribojszki Mátyás harmonikás közleményében, aki még hozzáteszi - "Valamint elvittek egy darab Tasenka márkájú, fekete színű modern ruhás táskát, benne személyes dolgokkal: atléta, alsónemű, póló, pulóver, tisztálkodó csomag, telefontöltő."

Pribojszki Mátyásról ezt írta Jávorszky Béla Szilárd, zenei szakújságíró, többek között a Húsz év hév című Sziget-könyv szerzője: "Egyike azon kevés magyar muzsikusoknak, aki igazán jól és egyéni módon szájharmonikázik. Nem csak új színt és megszólalást hozott a hazai blueséletbe, de zenéjével azokat is képes megszólaltatni, akiket amúgy ez a műfaj elvétve kavar fel." Pribojszki jelenleg az egyik legismertebb kortárs magyar szájharmonikás Európában. Honlapja szerint az elmúlt 20 évben mintegy 30 országban lépett fel zenekaraival. Olyan előadóknál volt vendég karrierje során, mint Tóth Vera, Caramel, Bartók Eszter, Pély Barnabás, a Kowalsky meg a Vega, Dévényi Ádám, a KFT zenekar vagy a Hobo Blues Band. A nemzetközi fellépéseken világsztárokkal zenélt együtt, mint Charlie Musselwhite, Bob Margolin, Duke Robillard, Otis Grand, Howard Tate, Paul Lamb, Andy J. Forest, Herbie Goins, Ian Siegal, Enrico Crivellaro, Mike Sponza illetve Jean–Jacques Milteau. Az alábbi videókon saját zenekara élén zenél:


hír harmonikás pribojszki mátyás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása