2012.12.13. 11:02 – Lángoló Gitárok

Jön a Blur a Szigetre

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Úgy látszik most már minden évben ellátogat a Szigetre valamelyik legendás britpop-zenekar. Tavaly itt volt a Pulp, idén a Stone Roses, jövőre pedig jön a Blur. Igen, Damon Albarn és csapata lesz a 2013-as Sziget fesztivál főzenekara, szóval végre Magyarország is belesik majd a mostani mozgolódásba, hiába nem tudja Albarn eldönteni, hogy legyen-e új Blur-nagylemez vagy ne. Koncertet legalább láthatunk. A zenekarral kapcsolatos legfrissebb híreket erre lehet olvasni.

A Blur a 90-es évekban vált világhírűvé - többek között - a Parklife és a The Great Escape című lemezeivel és olyan slágerekkel mint a Girls & Boys, Country House, Song 2, End Of A Century, To The End és a Beetlebum, az évtized kiemelkedő zenekarává téve a bandát. 2003-as Think Tank megjelenése után - akkor meghatározatlan időre – a zenekar felfüggesztette működését. A zenekar 2008-ban, öt év távollét után jelentette be, hogy rendbe téve a zenekaron belüli ellentéteket, visszatér egy hatalmas koncerttel a londoni Hyde Parkban. A nagy eseményre 2009. július 3-án került volna sor, de akkora érdeklődés övezte a koncertet, hogy a Blur már az azt megelőző napon is fellépett a helyszínen, bő egy hónappal később pedig már a Glastonbury főzenekaraként játszott. A tagok hét év után új kislemezzel jelentkeztek, melyet idén két friss szám megjelenése követett, amit a Twitteren mutattak be élőben. 2012-ben pedig napvilágot látott – 21 évvel a debütáló albumuk megjelenése után - a zenekar eddigi munkásságát egybegyűjtő Blur 21: The Box. Az együttesről szóló No Distance Left To Run című dokumentumfilmet Grammy-díjra jelölték, 2012-ben életműdíjat kaptak a Brit Awardson és nem utolsósorban a Blur volt az idei londoni olimpia záróeseményének fő attrakciója.


pop rock hír blur



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása