2012.12.14. 08:10 – Hirdetés

Hamarosan meg lehet szavazni a Nagyszerű Dalt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Hamarosan elindul a szavazás az OBI Nagyszerű Dalára. A zenei pályázatot október végén írta ki a barkácsáruház,, a pályázó együttesek, dalszerzők felé csupán annyi volt az elvárás, hogy az egyszerű, szakszerű, nagyszerű szavak szerepeljenek a dal szövegében. A beküldött közel 80 szerzemény meghallgatható a www.nagyszerudal.hu oldalon. December 15-től ugyanitt lehet majd szavazni arra a háromra, amelyeket a zsűri a legjobbnak ítél meg. A nyertes az egymillió forintos fődíj mellett egy videoklipet is elkészíthet. Hogy kik vannak a nagyszerudal.hu oldalra feltöltött dalok mögött, egyelőre nem tudható, a zsűri az együttesek és dalszerzők ismerete nélkül dönt, kilétüket csak a közönségszavazásra fedik fel. Dorozsmai Pétert, a zsűri tagja nyilatkozott az értékelésről:

Mennyire vannak ma elkényeztetve az amatőr és profi zenekarok pályázati lehetőségekkel?
Nincsenek elkényeztetve, a jelenlegi források is egyre szűkülnek, mint általában mindenhol a kultúra területén. A jó amatőr zenekaroknak talán még nagyobb is az esélye pályázatok megnyerésére, mint a profiknak, akiknek azt mondják, hogy ők már megállnak a saját lábukon. Pedig ha tudnák milyen törékeny láb az.

Hogy látod, mennyire élnek ezekkel a lehetőségekkel a zenészek?
A zenésznek az a dolga, hogy zenéljen, ehhez ért, ezért mindent lehetőséget kihasznál. A mostani pályázatra beérkezett dalok magas számából is látszik, hogy mennyien próbálnak ezzel a lehetőséggel élni. És hogy ennyi dal született annak nagyon lehet örülni.

Jó ötlet-e, hogy egy kategóriában versenyeznek profik és amatőrök?
Egy amatőr miért ne írhatna jobb dalt egy profinál? De azt is mondhatnám, hogy sok profi ír amatőr dalt. Az hogy mitől jó egy dal arra nincs recept, ettől szép és izgalmas dolog a dalírás. Persze egy profi tapasztaltabb, jobban hozza a papírformát, ami sok esetben unalmas kliséket is jelenthet, míg egy amatőr sokszor újabb, eredetibb dolgot talál ki.Ha amatőrök és profik is versenyezhetnek egymással, csak színesebb lesz a paletta, amivel mi hallgatók nyerhetünk.

Nem nehezíti-e a zsűri munkáját a beérkezett dalok sokszínűsége? Van-e jó módszer arra, hogyan értékelnek ennyi felé műfajban megírt dalt?
Én kifejezetten élvezem a dalok sokszínűségét és nem okoz semmi problémát, hogy a dal műfajához képest kell értékelni, hisz szerintem zenészként nyitottnak kell lenni minden műfajra. A dal nyilván attól jó, ha hat valamivel az emberre. Lehet az egy jó ritmus, dallam, szöveg vagy mindezek izgalmas harmóniája. Még nem találták meg a megoldó képletet arra, mitől tetszik valami. A dalszerző nyilván adni akar nekünk valamit, és ha megtaláljuk egymás frekvenciáit akkor kigyúl a rádiónkon a varázsszem.


hír obi nagyszerűdal



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása