2012.12.23. 17:00 – Sajó Dávid

Gomba vagy papír? - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


LGklipszemle2_1.jpgHiába jön végre az ünnepi munkaszünet, még mindig jöttek ki új videók a héten, amelyekre érdemes figyelni. A Heaven Street Seven és a TheShowCrew is erősen szuggesztív klippel rukkolt elő, előbbiben a gomba, utóbbiban a papír kap nagy szerepet. A francia C2C megidézi a régi bebopkorszakot, amíg az RA bevű rapper a nehéz budapesti életről szövegel, közben mindenhonnan dől a füst, a pia meg a della. Végül megmutatjuk a Deaf poszt-apokaliptikus videóját, és Kid Cudi bántóan egyszerű klipjét.

Heaven Street Seven - Nem elég

Azt hittük, idén már nem lesz igazán említésre méltó hazai zenés videó a klipmegosztásban, de Heaven Street Sevennek hála tévedtünk. A Nem elég egy iszonyatosan vicces, néhol tényleg hangosan röhögős klip lett, ahol Szűcs Krisztián frontembert követhetjük végig, ahogy egy koncert befejeztével gombászni indul az erdőbe. Ott azonban találkozik az ördöggel, aki neonnarancssárga gombával kínálja őt, majd olyan táncolásba kezdenek ketten, hogy majdnem leestünk a székről röhögés közben. Ezt követően az énekes szépen hazaviszi a frissen szedett gombákat, és az egész zenekarnak ebédet főz belőle. A katarzist nem lőjük le, de a furcsa színű gombákat ismerőknek nem lesz annyira meglepő.

C2C - Happy

A francia C2C blues hopos Down The Roadja kétségtelenül az év egyik legjobb slágere, ezért mindenképpen érdemes megmutatnunk tőlük az új videójukat. A Happy klipje megidézi a '30-as, '40-es évek afro-amerikai hipszter korszakának egy buliját, ahol minden fekete bebopot hallgatott a túlságosan mainstream, fehérek által favorizált swing helyett.

TheShowCrew - Papír

A magyar Foregin Beggarsként is aposztrofálható TheShowCrew biztosan nagy ráérzett arra, hogy a HS7-tel szerepel majd egy klipmegosztásban, ezért a pszichedelikus gombázásra ők egy laza kis papírozással feleltek. Az pofon egyszerű klipben két kezet láthatunk, ahogyan lassan rakosgatja össze a két rapper fotójának darabjait, majd mindketten életre kelnek a vásznon, hogy aztán az egészet lekeverjék egy játékkeverővel.

Deaf - The Downgrader

"A klipmegosztás rovatba szeretném ajánlani Belgiumban forgatott, poszt-apokaliptikus kisfilmünket, melyet a Deaf nevezetű zenei formációnak készítettünk." - kaptuk ezt a levelet a szerkesztőségi email címünkre, és ennél többet mi sem tudunk mondani a Deafről, így azt sem, hogy itt egy magyar vagy esetleg egy belga együttesről van szó. Ahogy levélírónk ígérte, tényleg elég poszt-apokaliptikus a videó, amelyben egy férfi próbál valahogyan kapcsolatot teremteni a világgal, de a jelek szerint rajta kívül már senki sem maradt élve.

RA - Budapesti játék

Jut még mára magyar hiphopból, méghozzá RA első videoklipje. A dal szerint az Eres Troll névre hallgató rapper két éve él Budapesten, de hiába megy jól a nagybetűs BIZNISZ, mégis csak a zene az egyetlen reménye a kitörésre. Mondjuk annyit tanácsot adnánk azért, hogy a videóban látható ivászat, szívászat, pénzhajhászat talán nem éppen a legjobb módszer ennek elérésére.

Kid Cudi - King Wizard

"Figyi már, kellene egy klip holnapra. Tudom, hogy este 11 van, de nekem most kell egy klip. Jó, akkor megcsinálom egyedül, rohadj meg." Nagyjából ez a gondolatsor járhatott Kid Cudi fejében, amikor leforgatta a King Wizardot, ami nem több, mint egy képkeretbe illesztett videofelvétel a rapperről, ahogy rappel. Bizony, ennyire szuper kreatív gyerek ez a Cudi.


hs7 deaf ra c2c kid cudi klipmegosztás theshowcrew



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása