2012.12.25. 16:22 – Lángoló Gitárok

Tigrisszem - Kiscsillag-dal- és klippremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kiscsillag_tigrisszem_1.jpgA Lángoló Gitárokon keresztül vadonatúj dallal és klippel lepi meg közönségét karácsonyi ajándékként a Kiscsillag. "Miért jut annyi rossz szegény jóknak?" - teszi fel a kérdést a Tigrisszem című dalban Lovasi András, aki így mesél az új felvételről: "Pár nappal ezelőtt néhány barátomnak ezzel a frissen készült dallal kívántam boldog karácsonyt, az egyikőjük, Gyuri, aki Heidl György hivatalosan és eszmetörténész, nem mellesleg ő a zeneszerzője a Lackfi Jánossal közös verslemezünknek, ezt válaszolta többek között: "Miért jó a rossz?! Lactantius (III-IV. sz.) teológiájának ez az egyik alapgondolata." Szomorúan konstatáltam ismét, hogy nincs új a nap alatt, és akkor fogadjátok a Kiscsillag zenekar karácsonyi jókívánságait a Tigrisszem című dallal, mely nyomokban tartalmaz némi Lactantius-t, néhány komoly gonoszt, és egy szép háromszólamú refrént. A dalt egyszerre vettük fel még másik két dallal (Őrkutya, Nagyon megy) valamikor júniusban, de csak mostanra lett kész a szöveg. A címét Lecsó adta neki, még a szöveg ismerete nélkül, ezért nincs semmi köze a szöveghez, de nekem tetszik, így marad. Boldog Karácsonyt!"

"Lovasi András barátommal volt már egy-két közös kalandunk zenei és egyéb téren. Megszokhattuk dalszövegeinek sajátosan biblikus-teológiai motívumait, amelyekről átfogó és igen alapos elemzés is készült. Legújabb dalában a teodicea klasszikus kérdését feszegeti: mire jó a rossz? Tágabb összefüggésben: hogyan egyeztethető össze Isten mindenhatóságával és egyetemes jóságával a világban tapasztalható rossz létezése? A válasz, amelyet e dalban elénekel – bár ő maga nem tudott róla – megegyezik az ókeresztény kor egyik teológusának, Lactantiusnak a válaszával." - mondja a dalról Heidl György, aki a Katolikus szemmel blogban ír bővebben a Tigrisszemről.

A dalhoz készült egy klipnek beillő szöveges videó is, ezzel együtt tálaljuk most ez az egészet így karácsony első napján.


premier pop rock hír kiscsillag exkluzív



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása