2012.07.14. 10:00 – Sajó Dávid

A zenébe érzelmek kellenek - Suicidal Tendencies-interjú Mike Muirral

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

suicidal_6071044809_4eacbd372f_z.jpgA Suicidal Tendencies nem először lépett fel Magyarországon és minden bizonnyal nem utoljára. A tucatnyi tagcserén áteső metálos hardcore punkzenekar egyetlen állandó tagja Mike Muir, akivel kapcsolatban még az interjú előtt figyelmeztetett az együttes turnémenedzsere, hogy legyünk olyan szívesek, és ne hagyjuk Mike-ot túl sokáig beszélni, mert már így is 20 perce ad egy ötperces nyilatkozat és a stáb még enni is akar a koncert előtt. Még bele se kezdek a kérdésekbe, Muir a hangrögzítésre használt kütyümet látva azonnal mesélni kezd.


interjú punk rock metál hardcore suicidal tendencies



2012.07.13. 12:00 – Lángoló Gitárok

Testek papírba @ SZOBA|sessions - Itt a beckek első dala (exkluzív premier)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

SZOBA sessions beckek 03.JPGHárom hete mutatkozott be itt a Lángoló Gitárokon is a pécsi SZOBA | Sessions, ami letisztult, akusztikus élő felvételek rögzítését tűzte ki célul, közönség nélkül, csak a produkcióra koncentrálva. Az első felvételük a Tej Esemény után című dala volt, most pedig itt egy újabb különlegesség, a beckek. Talán könnyen kitalálható, hogy a projekt a 30Y-ból ismert Beck Zolit és Beck Zazát takarja, akik ugyan gyerekkoruk óta együtt zenélnek, de mint duó, csak most mutatkoznak majd be a nagyközönségnek. Első lemezük megjelenésének pontos dátuma még nem ismert, dalok viszont már vannak, ennek bizonyítéka Beck Zoli SZOBA | Sessions-ös produkciója is, ahol a Testek papírba című dalt adta elő akusztikus verzióban. A dalt a Lángoló Gitárok olvasói hallhatják először, amennyiben a továbbra kattintanak, ezen a linken pedig a SZOBA | Sessions összes eddigi videója látható.


pop pécs hír 30y szoba sessions beckek



2012.07.13. 09:33 – Dankó János

A megszokott színvonal – Rush-lemezkritika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Rush - Clockwork Angels
(Roadrunner/Magneoton)

Egy újabb Rush-lemez a kritikaíróknak egyenlő egy újabb nagy kihívással. Egy lassan negyven éve változatlan felállásban, változatlan színvonalon, változatlan rajongótáborral (csak kihalással csökkenhet) zenélő, kanadai progresszív rock zenekarról bármit leírhatok, klisének hat. Inkább akkor úgy kezdem, hogy a Rush nekem olyan, hogy képes voltam messze utazni érte, de igazából bármikor hajlandó lennék ugyanezt az utat megtenni. Nem azért, mert rajongó vagyok, hanem mert tudom, hogy mit kaphatok egy Rush-koncerten. Minden kifizetett forintomat visszakapom, élményben.

Szerintünk: (5/5)
Szerintetek: (4,3/5)

lemezkritika rock rush ezt hallgasd



2012.07.12. 16:13 – Lángoló Gitárok

Könyvben is 50 éves a Rolling Stones - Játék

Stones 50

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

RS_konyv.jpgJúlius 12-én ünnepli 50 éves jubileumát a világ egyik leghíresebb zenekara a The Rolling Stones. Az évforduló alkalmából a csapat könyvet jelentet meg The Rolling Stones: 50 címmel, mely Magyarországon is megjelenik július 12-én. A könyv magyar változata egy időben jelenik meg az eredeti angol és más, egyéb nyelvekre fordított kiadványokkal. Az együttes és a Thames &Hudson kiadó az elmúlt hónapokban a Daily Mirrorral együttműködve állította össze a jubileumi kötetet, mely a világ legnagyobb rock&roll zenekarának ötven évét mutatja be. A könyv elkészítéséhez a Daily Mirror megnyitotta archívumát, mely a napilapok közül a leggazdagabb Rolling Stones-fotógyűjteménnyel rendelkezik. A fényképek többségét korábban még nem láthatta a közönség. A képek eddig még sosem látott módon mutatják be a zenekar ötvenéves történetét. Az önéletrajz a zenekar által válogatott és saját szavaikkal kommentált képekből áll.


játék rolling stones



2012.07.12. 14:48 – Lángoló Gitárok

Csodaidő - Új Péterfy Bori & Love Band-klip + werkfilm

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

peterfy_punkrator.jpgA Péterfy Bori és a Love Band egyéves szünetet tartott az énekesnő fiának születése miatt, azonban a fesztiválszezonra már ismét összeállt a zenekar. Olyannyira, hogy szeptemberben Lovasi András Megadó Kiadójánál jelenik meg a Fehér éjszakák nagylemezük, amelyről a Csodaidőt digitális kislemez formátumban is kiadják. A számhoz új videó is készült Gács Tamás és Merényi Dávid közös rendezésében. A zenekar első többnyelvű dalában közreműködik az Irie Maffia énekesnője, Sena is, aki Péterfy Borival és Tariska Szabolccsal együtt a szöveget írta. A klipben a két énekesnő és a zenekartagok egy mexikói birkózó sztorinak lesznek a részesei, amelyhez a Hungarian Championship Wrestling négy profi magyar pankrátorát kértek fel szerepelni. Az együttes dobosa, Laskai Viktor Superstereo néven külön remixet is készített a szerzeményből. Péterfy Bori és a Love Band július 10-én a Budapest Parkban adtak koncertet, ahol előadták a Csodaidő két változatát is, illetve levetíteték a videoklipet. Július 11-től pedig mindkét verzió megvásárolható a dalok.hu internetes portálon. Alább megmutatjuk a klipet, illetve az interjúkkal tarkított werkfilmet is. Utóbbi itt látható először.


pop hír péterfy bori



2012.07.12. 14:05 – Németh Marcell

Szerettem volna Jaggerre hasonlítani – interjú Hobóval a Rolling Stonesról

Stones 50

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hobo_DSC_0169.JPGAz omegás Kóbor János vagy Hobó a magyar Mick Jagger a lányok szerint? Mit tud kezdeni egy asztalos a Stones nyelvöltős logójával? Megírja-e Hobo a Rolling Stones könyvének folytatását? Megannyi izgalmas kérdés, amit az ötven éves Rolling Stones-jubileum kapcsán tettünk fel az együttes egyik legfanatikusabb hazai népszerűsítőjének és rajongójának, Földes László Hobónak, aki a ma megjelent The Rolling Stones: 50 című könyv magyar könyvjelzőjét is írta.


interjú rock hobo rolling stones



2012.07.12. 10:16 – Németh Marcell

Fél évszázad nyelvöltés – 50 éves a Rolling Stones

Stones 50

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

1962. július 12-én, napra pontosan fél évszázaddal ezelőtt, történetesen szintén egy csütörtök este különc társaság gyülekezett a londoni Marquee klub előtt, hogy megnézze egy bizonyos Rollin’ Stones zenekar bemutatkozó koncertjét. A világ most egy napra ismét Stones-lázban izzik, a Lángoló Gitárok pedig ebből az alkalomból szemezgetett a világ legmenőbb rockzenekarának első tizenhárom évéből.


rock rolling stones



2012.07.11. 15:32 – Lángoló Gitárok

Elmarad Kylie Minogue és Jason Donovan közös fellépése

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Kylie-Minogue-and-Jason-Donovan-1988-11.jpgA rossz időjárás miatt törölték Kylie Minogue és Jason Donovan, egyesek által biztosan epekedve várt közös koncertjét Londonban. A páros a Hyde Parkban lépett volna fel, de a heves esőzések és a korábban itt tartott Wireless fesztivál annyira tönkre tette a talajt, hogy lehetetlenné vált az esemény megtartása. A helyszínen egyébként további előadók is zenélnek majd illetve fontos szerepe lesz később a londoni olimpián. A természeti okok miatt elmaradt koncert egyelőre csak Kylie Minogue-ékat érinti, Madonna, Bruce Springsteen és a Soundgarden fellépéseit viszont mindenképpen megtartják.


pop hír london kylie minogue jason donovan



2012.07.11. 14:48 – Lángoló Gitárok

Képregény készült a Coldplay legutóbbi lemezéről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

myloxylotoimage.jpegSok kritika érte a Coldplay amiatt, hogy ugyan mi a fenéért adott olyan idióta hangzású nevet a tavaly megjelent nagylemezének. Erre nemsokára fény derülhet, ugyanis a Mylo Xyloto képregényadaptációja ma debütál a San Diego-i Comic-Con fesztiválon. A hatrészes sorozatot a Kung Fu Panda rendezőjével, Mark Osbourne-nal készítették és a zenekar legutóbbi albumának történetéről szól. Az első számot már a helyszínen meg lehet vásárolni a szerencséseknek, a folytatások azonban csak 2013 februárjától jönnek, aminek a vége egy egész estés mozifilm lesz. A képregény borítóját megmutatjuk a hajtás után.


képregény hír coldplay britpop mylo xyloto



süti beállítások módosítása