2012.10.21. 13:46 – Sajó Dávid

Halál Lady Gagára! - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

LGklipszemle2_1.jpgHeti klipmegosztásunk csúcsmomentuma kétségkívül a Die Antwoordhoz köthető, akiknek új videójában felzabálja egy oroszlán Lady Gagát. Jack White-nak azonban nem kellett ilyesféle parasztvakítás, megelégedett egy bandaháborúval saját maga ellen. A Two Door Cinema Club egy hajón zenél, míg a Sigur Rós kihirdette maratoni klipversenyének győztesét, a torontói METZ pedig egy unatkozó fiatal napját mutatja be. Mi meg mutatunk két magyar klipet, egyikben a Korea zenekar értelmezte át a szöveges videó fogalmát, másikban pedig a Belmondo mutatja be a tinédzserré válást.


korea jack white metz belmondo sigur ros klipmegosztás two door cinema club die antwoord



2012.10.21. 11:09 – Lángoló Gitárok

Led Zeppelin hörögve, vikingmetálosan

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Nemrég jelent meg az Enslaved új nagylemeze Riitiir címmel, amit természetesen ahol csak tud reklámoz a norvég viking metal csapat. Így került a zenekar a hazai tévé Trygdekontoret műsorába is, ami elsőre talán meglepő, de ha elmondjuk, hogy az adást a rocker Thomas "Happy Tom" Seltzer Turbonegro-basszusgitáros vezette, akkor már annyira nem is. Hogy még nagyobb legyen a döbbenet, a műsor zárásaként elővették a Led Zeppelin Immigrant Song című klasszikusát, ami ráadásul nem is sikerült annyira rosszul. Alább mindezt be is mutatjuk, de hogy legyen itt egy saját Enslaved-szerzemény is, beraktuk a Thoughts Like Hammers dal minimalista természetközeli videóját is a Led Zeppelin-feldolgozás után.


rock metál hír enslaved led zeppelin



2012.10.21. 08:09 – Németh Marcell

Úgy felélénkült, mintha darázs csípte volna meg

John Cage-emlékinterjú Rácz Zoltánnal, az Amadinda ütőegyüttes vezetőjével

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Amadinda_125577_p&p 90101044 mupa.jpg„Talán fel sem fogjuk, mennyi mindent” – felelte a Cage-életmű egyik legavatottabb hazai népszerűsítője, az Amadinda ütőegyüttes vezetője arra a kérdésre, hogy mit köszönhet az egyetemes kultúra az idén századik születésnapját ünneplő amerikai avantgárd zeneszerzőnek. Rácz Zoltánnak (a fenti képen jobb szélen, az előtérben) a kilencvenes évek elején alkalma adódott, hogy személyesen is betekintést nyerjen a szerző életébe. Milyen ember volt John Cage? Miket rejtegettek a szerző szekrényei, és vajon miért nincs dobpergés a műveiben? Milyen élőlény dukál Cage zenéjéhez? Annyit elárulunk: nem a gomba. Aki lemaradt volna az Amadinda ütőegyüttes szombat esti, telt házas Cage 100 emlékkoncertjéről a Művészetek Palotájában, olvassa el interjúnkat! (A fekete-fehér képeken John Cage szerepel, a színeseken Rácz Zoltán és az Amadinda.)


interjú komolyzene john cage amadinda ütőhangszer



2012.10.20. 08:34 – Lángoló Gitárok

Mick Harvey-koncert az A38-on

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mick_1.jpgBudapesten ad koncertet október 21-én Mick Harvey, Nick Cave régi zenésztársa, akivel együtt alapították a Bad Seedset és a Birthday Partyt is. A zenész legutóbb PJ Harvey legutóbbi, Mercury Prize-díjas nagylemezén vállalta a produceri feladatokat illetve tavaly ő maga is kiadott egy szólóalbumot, amivel most Európában turnézik,ennek a keretein belül beugrik egy fellépésre az A38-ra is. A multiinstrumentlista zenész nem csak Nick Cave-vel való közös zenélése miatt ismerhetik, mivel a '90-es években két nagysikerű Serge Gainsbourg-feldolgozáslemezt is készített illetve számos filmhez kérték fel zeneszerzőnek. A vasárnapi koncerthez mutatunk pár számot kedvcsinálásképpen a hajtás után.


rock koncert hír a38 mick harvey



2012.10.19. 15:18 – Lángoló Gitárok

Énekest keres az Esti Kornél

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az Esti Kornél zenekar a továbbiakban Nagy István énekes (a képen jobb szélen) nélkül folytatja pályafutását. Ennek fő okaként a zenekar az emberi és zenei célok olyan mértékű eltávolodását nevezte meg, melyek miatt lehetetlenné vált a további közös munka. Az így kialakult helyzet miatt a zenekar új énekest keres, így aki megfelelő ambíciót és tudást érez magában az az estikornelzenekar@gmail.com címen veheti fel a kapcsolatot a zenekarral. A csapat egy néhány soros bemutatkozást vár, esetlegesen hangzó vagy képanyag csatolásával, az sem baj, ha ez nem professzionális minőség. Gitár esetleg billentyűs tudás előny, de nem kizáró ok. Az Esti Kornél legutóbbi, Boldogság, te kurva című nagylemeze tavaly év végén jelent meg.


pop rock hír esti kornél



2012.10.19. 14:00 – Lángoló Gitárok

Anyacsavar - Kilian EP-premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

KILIAN-Anyacsavar-(EP-II)-cover.jpgNyáron mutattuk be a Kilian zenekar Bohém erdő című dalához készült videóját, ami az azonos néven megjelent EP-jükön szerepelt, most pedig itt az együttes második kiadványa, ami a Lángoló Gitárokon hallgatható meg először. A négyszámos Anyacsavarhoz - az előző EP mintájára - György Imre frontember egy novellát is írt illetve a számokat ő és Jacsó Miklós gitáros kommentálja különválasztva a dalszöveget a zenétől. Ahogy ők fogalmaztak: "A zene és a szöveg egyenrangúak, külön utakon is haladnak, de aztán mégis keresztezik egymást."


premier rock hír exkluzív grunge stoner ep kilian anyacsavar



2012.10.19. 12:59 – Lángoló Gitárok

What Could Have Been Love - Új Aerosmith-videó

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

aerosmith-2012.jpg11 év szünet után november 6-án jelenik meg az Aerosmith új nagylemeze, amiről itt egy friss videó a What Could Have Been Love című számhoz, amely a második klipjük a közelgő albumról. A Music From Another Dimensionnek eredetileg már augusztusban ki kellett volna jönnie, de át tolták az időpontot november elejére. A 15 számos albumon két olyan szám is szerepel, amit már hallhatott a közönség a zenekar legutóbbi észak-amerikai turnéján és olyanok működnek közre benne, mint Carrie Underwood és Johnny Depp. A deluxe kiadáson három további új szerzemény is helyet kap, köztük interjúk a tagokkal és négy élő felvétel is. A hajtás után megmutatjuk az új klipet illetve az album dallistáját.


rock hír aerosmith



2012.10.19. 12:09 – Lángoló Gitárok

Volt menedzsere szerint metamfetamint is használt Britney Spears

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

britney.jpgEgy bírósági tárgyaláson beszélt Britney Spears korábbi menedzsere arról, hogy nem ő tehet az énekesnő fizikai és mentális leépüléséről illetve kábítószer problémáiról. Sam Lutfi védője olyan fotókat is mutatott a bírónak, ahol a borotvált fejű Spears egy esernyővel esik neki az autójának. A menedzser bevallása szerint végig tisztában volt a popsztár drogproblémájával, ezért az első adandó alkalommal kutyákkal szagoltatta ki a kábítószereket az énekesnő házában, ahol aztán többek között kristályos metamfetamint is talált. A volt menedzser több millió dollárt követel Britney Spearstől és családjától, mivel Spears édesanyjának könyvében tévesen állították róla, hogy ő drogoztatta be az énekesnőt és zárta el a külvilágtól, és emellett igényt tart a 2007-es Blackout album bevételének őt illető részére is. Lutfi ellen korábban távoltartási határozat is született - ami azóta lejárt - megtiltva neki, hogy bármilyen szinten kapcsolatba lépjen az énekesnővel vagy befolyásolja az életét. Britney anyja azt is állítja, hogy Lutfi elvágta a telefonkábeleket, elrejtette a mobiltelefonokat és a paparazzikat a saját bérenceiként kezelte. Utóbbit azzal cáfolta Lutfi ügyvédje, hogy a menedzser csak azért barátkozott össze a lesifotósokkal, hogy nagyobb tisztelettel kezeljék volt pártfogoltját.


pop drog hír britney spears



2012.10.19. 11:20 – Lángoló Gitárok

Vivos Voco - Új EP-vel tér vissza a Mangod

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

vivos_voco_cover.jpgAhogy azt már korábban írtuk, a modern rockot játszó, székesfehérvári gyökerű Mangod zenekarban komoly változások történtek az elmúlt időben. Persoczki Gábor énekes-basszusgitáros, illetve Bacsa Gábor gitáros elhagyta a csapatot, helyettük Hunyadi Zoltán énekes, a Necropsiából ismert Virág "Ales" Zoltán basszusgitáros és Szinger Szabolcs gitáros szállt be hozzájuk, akikkel közösen most elkészült az első EP. "Úgy gondoljuk, hogy az új tagok teljesen átérezték a Mangod lényegét, emiatt az új számokat sikerült úgy megírni, hogy azok méltán képviselik majd első lemezzel felvezetett koncepciót, legalábbis mi így érezzük, de ezt majd úgyis a közönség dönti el." - mondja az anyagról a zenekar. A Mangod a 2005-ös megalakulása óta egyetlen lemezt adott ki Near Life Experience címmel, ezt viszont pozitívan fogadta mind a szakma, mind a közönség. A friss EP felvételei idén júliusban és augusztusban készültek Scheer Max Viktor felügyelete mellett. A hivatalos megjelenés november 5-én lesz az Edge Records által, viszont nálunk akár már most meg lehet hallgatni az egészet.


premier rock hír exkluzív mangod



süti beállítások módosítása