2012.12.23. 17:00 – Sajó Dávid

Gomba vagy papír? - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


LGklipszemle2_1.jpgHiába jön végre az ünnepi munkaszünet, még mindig jöttek ki új videók a héten, amelyekre érdemes figyelni. A Heaven Street Seven és a TheShowCrew is erősen szuggesztív klippel rukkolt elő, előbbiben a gomba, utóbbiban a papír kap nagy szerepet. A francia C2C megidézi a régi bebopkorszakot, amíg az RA bevű rapper a nehéz budapesti életről szövegel, közben mindenhonnan dől a füst, a pia meg a della. Végül megmutatjuk a Deaf poszt-apokaliptikus videóját, és Kid Cudi bántóan egyszerű klipjét.


hs7 deaf ra c2c kid cudi klipmegosztás theshowcrew



2012.12.23. 15:30 – Lángoló Gitárok

The Woods - Blahalouisiana-dalpremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

blaha.jpgMég októberben premierezett nálunk a székesfehérvári Blahalouisiana zenekar első kislemezével, a The Wandererrel, korábban pedig két videójukról is írtunk a hétvégi klipmegosztásokban. Most itt van tőlük egy új dal a jövő évre tervezett Tales of Blahalouisiana című nagylemezről. "A zenekarunk egy dunafalvai eldugott kisházba,az erdő mesés hangulata pedig belénk költözött. Miután hazaérkeztünk, Schramm Dávid gondozásában elkészítettük a Tales of Blahalouisiana második dalát. Jövő nyárra tervezzük az album megjelenését, kb. havonta kezdünk el új dalon dolgozni, de folyamatosan jönnek az új számok, így lehet, hogy több dalból választjuk majd ki, melyek kerüljenek rá a lemezre." - mondta nekünk Jancsó Gábor basszusgitáros. A The Woods című dal online premierje a hajtás után.


rock exkluzív beat dalpremier blahalouisiana



2012.12.23. 14:18 – Lángoló Gitárok

Meghalt Mike Scaccia, a Rigor Mortis és a Ministry gitárosa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mikescaccia.jpgSzombat este összeesett a színpadon, kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni Mike Scacciának, a Rigor Mortis, a Ministry és a Revolting Cocks 47 éves gitárosának. Scaccia az eredti zenekarával, a thrash metal Rigor Mortisszal lépett fel Fort Worth-ben, itt kapott szívrohamot. A koncert Bruce Corbitt, a Rigor Mortis énekesének 50. születésnapja is volt egyben, aki a gitáros halálával kapcsolatban elmondta, hogy Scaccia miatt lehetett egyáltalán zenekari tag belőle. A Rigor Mortis 1983-ban alakult, debütáló lemezük 1988-ban jelent meg. Scaccia később csatlakozott a Ministryhez, játszott például a klasszikus Psalm 69 ás a Filth Pig lemezeken, majd fel-fel bukkant a csapat körül később is, például az idei Szigeten is ott állt a főnök Al Yourgensen mellett, a koncert előtt pedig kollégáink interjút is készítettek vele. A tervek szerint a Rigor Mortis jövőre, 22 év szünet után új lemezzel jelentkezik, ezen elvileg még hallani lehet majd Scaccia játékát.


metál hír gyász ministry rigor mortis mike scaccia



2012.12.23. 13:08 – sajó d.

Bejgli song - Ennél borzasztóbb karácsonyi dalt se hallottunk még idén

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bejgli.jpgAz ünnepek mindig jó okot adnak arra, hogy egyes zenekarok és előadók totál idiótát csináljanak magukból. Vass Veronika és MC DC azonban egészen új dimenziót nyitott ebben a műfajban a fantasztikus című Bejgli songgal, amihez voltak olyan jó fejek, hogy még egy videót is forgattak. Nem igazán tudjuk eldönteni, hogy a még egy bejglit, még egy bejglit, a káposztából is szedj refrén nagyobb kedvencünk vagy a papírzacskó hangzású dobgép fölé applikált Tesco gazdaságos gitárszólót szeressük-e jobban. Vass Veronika énekesi teljesítménye az X-Factor előválogatásának legfájdalmasabb pillanatait idézi, hangja pedig hamisabb, mint a karácsonyi Monopoly-játszmában elsikkasztott ezres, amit elfelejtünk befizetni a Dunakorzó elé lépve pótadóként. Aztán a dal kétharmadánál belép szegény MC DC is, aki eddig csak nagyon szomorúan üldögélt a háttérben, hogy aztán ránk zúdítson egy olyan erőteljes közhelycunamit, amit még a KDNP karácsonyi pártvacsoráján is megirigyelnének. A hajtás után megmutatjuk az év egyik legkeményebb karácsonyi szerzeményét, ahol az állandóan telefonáló édesapával tudunk leginkább azonosulni, hiszen ha a mi lányunk nyöszörögne az ünnepi ebédnél ilyen hangfekvésben, mi is inkább valamelyik telefonos ügyfélszolgálat postafiókját hallgatnánk helyette szívesebben.


hír karácsony mc dc vass veronika



2012.12.23. 11:44 – Lángoló Gitárok

A változatosság gyönyörködtet - Ezeket szerettük 2012-ben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ahogy az már lenni szokott, a Lángoló Gitárok szerkesztősége idén sem csinál közös listát, egyenként viszont megmutatjuk, hogy miket hallgattunk 2012-ben a legtöbbet, milyen dalok, milyen koncertek tetszettek nekünk a legjobban, miben csalódtunk, és mit várunk a következő évtől. A teljes képet nézve annyi egyébként biztos, hogy Frank Oceant nagyon szerettük, ahogy a Soundgarden visszatérésében sem csalódunk, de az Anathemát is megint stabilan szerette a szerkesztőség, és a Deftones valamint a Rush új lemeze is jól sikerült. Összességében a legjobban a Balaton Sound-os Gossip-koncerten éreztük magunkat, de meglepő módon eléggé élveztük a Nova Rock-os Metallicát is, illetve a Morbid Angel idei pecsás rock and roll show-ját, és a szigetes Stone Rosest is. A Gangnam Style-t ugyan szeretjük, de láthatóan nem annyira tarolta le a listákat, viszont M.I.A. egyik friss dala bejött nekünk. Csalódtunk az új Tankcsapdában, és nem várunk nagyon semmit a jövő évtől. Itt vannak a 2012-es kedvenceink. (Gossip-fotó: Szécsi László)


lista listák legjobb 2012



2012.12.21. 13:44 – Lángoló Gitárok

Közelebb – Szabó Balázs Bandája-EP-premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

szabo_1871491186-1.jpgÚj dalokkal és egy meglepetés-felvétellel jelentkezik még karácsony előtt az év elején újjáalakult Szabó Balázs Bandája. A magyar népzene, a rock, a blues és a funk határvidékein mozgó, 2009-ben a Suhancos feloszlása után alakult együttes eddig két stúdióalbumot készített - legutóbbi, Átjárók című lemeze 2011-ben jelent meg a Lovasi András-féle Megadó Kiadó gondozásában. A Közelebb című vadonatúj EP a zenekarvezető Szabó Balázs szerint "egy új utazás első állomása", ezek ugyanis az első olyan stúdióban felvett dalok, amelyeket már az új felállásból (Szabó Balázs - gitár, hegedű, ének, kaval; Harangozó Sebestyén - gitár, ének; Hock Ernő - nagybőgő, basszusgitár; Ölveti Mátyás - cselló; G. Szabó Hunor - dob, ének) ismert tagokkal készített. "Az elmúlt év sok dolgot vett el és sok dolgot hozott, ebben a pozitív viharban születtek a dalok, ebből választottunk ki most néhányat. Mindenképp szerettünk volna mutatni egy keveset abból, hogy merre indultunk el, merre tartunk. Egy újabb kezdet első mondatai ezek, izgalmas útkeresései, kísérletei is, ha úgy tetszik. Ezért is vártunk ennyit, hogy tisztuljon, alakuljon az a világ, amit ezek a zenészek hoznak közösen, hogy egyben meg is világítsák az utat, amelyen járni akarunk és ahova vinni akarunk mindenkit, aki kalandra adja a fülét" – mondja Szabó Balázs az újdonságról, ami most teljes egészében meghallgatható itt a Lángoló Gitárokon.


premier folk pop rock hír exkluzív szabó balázs bandája



2012.12.21. 12:02 – Lángoló Gitárok

Svédországban hivatalosan is van metálfüggőség

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kingdiamond.jpgEgy 42 éves férfit hivatalosan is hátrányos helyzetűnek ítéltek a metálfüggősége miatt Svédországoban, jelenti a Global Post. Roger Tullgren a saját bevallása szerint 2 éves korában - a bátyja Black Sabbath-lemezének köszönhetően - lett függője a metálzenének, és ez olyan szinten megnehezíti azóta az életét, hogy a svéd állam rokkantsági pótlékkal segíti a konyhai mosogatós bérét. A világ legszerencsésebb férfijáról három pszichológus is megállapította, hogy súlyos metálfüggőségben szenved, ezért hivatalos papírral a kezében bárhol megjelenhet a kedvenc Slayer-pólójában és a munkahelyén szólhat a Megadeth. Túl sokat azonban nem kell majd dolgoznia, mert a zenei rokkantsága miatt évente 300 koncerten kell megjelennie, ezt pedig mindannyian tudjuk mekkora megterhelést jelenthet egy ennyire beteg szervezetnek. Ja, és igen, a képen szereplő úriember a szerencsés fogyatékos!


metál hír svédország



2012.12.21. 10:03 – Lángoló Gitárok

Scissor Scisters is lesz az új Queens of the Stone Age-lemezen

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

shears.jpgSzép lassan Josh Homme összes haverja szerepel majd a minden bizonnyal jövőre megjelenő új Queens of the Stone Age-albumon. Dave Grohl, Trent Reznor és Nick Oliveri után Jake Shears, a Scissor Sisters énekese is a közreműködők sorát erősíti, akivel Homme egyébként kifejezetten jó viszony ápol, hiszen az együttes legutóbbi stúdióalbumához Homme-val forgatták a lemezajánlót. Shears szereplésének hírét megelőzően egy kamu információ is napvilágot látott, miszerint már márciusban megjelenhet az egyelőre cím nélküli album, de ezt végül cáfolták az illetékesek. A közreműködésről Jake Shears rántotta le a leplet, aki a Twitterjén jelentette be a nagy hírt, és még egy fotót is feltöltött a zenekarral.


hír scissor sisters queens of the stone age josh homme



süti beállítások módosítása