2012.02.26. 23:59 – Lángoló Gitárok

Elhunyt Balatoni "Boli" Endre, a VHK üstdobosa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Facebookon kezdett el terjedni a hír, hogy magyar idő szerint vasárnap, Szumátra szigetén tragikus hirtelenséggel elhunyt Balaton "Boli" Endre, a VHK üstdobosa. A Quart hétfőn elérte Grandpierre Atilla énekest, aki elmondta, az információ Boli barátnőjétől származik. Az első hírek szerint mérgezés a halál oka, az ügyben nyomozás is indul majd. Balatonit február 26-án, délután fél egykor szállították élettelen állapotban a Joelham Binjai-i kórházba. A mentőket ismeretlen eredetű görcsök miatt hívták ki, amik azután jelentkeztek, hogy a zenész megivott valamit. Grandpierre később megerősítette, hogy Boliék egy faluban vásárolták azt az ételt, amitől a dobos rosszul lett, majd a mentőben életét vesztette.


folk punk hír gyász vhk balatoni boli endre



2012.02.26. 20:50 – Lángoló Gitárok

Ma lenne 80 éves Johnny Cash

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Johnny Cash 1932. február 26-án született az arkansasi Kingslandben, 2003. szeptember 12-én hunyt el a tennessee-i Nashville-ben, a közte eltelt 71 év alatt pedig legenda lett. Volt rengeteg balhéja, ivott, drogozott, híres lett, majd onnan a mélybe zuhant, de legfőképpen énekelt, szinte egész életében. A saját dalait is, de nagyon sok olyat, amit más írt. Ezek közül az egyik leghíresebb a Ring Of Fire, amit June Carter szerzett még 1963-ban, majd öt évvel később hozzá is ment Cash-hez. June 2003. május 15-én halt meg, négy hónap múlva a férje is követte. Alább két videó, ami talán mindent elmond róluk. Előbb a fentebb is említett dal klipje, utána a Trent Reznor szerezte Hurt 2003 februárjában forgatott videója, amiben June is szerepel. 


pop rock hír country johnny cash



2012.02.26. 13:00 – Kovács M. Norbert

A hupikék Bëlga és a drogos kentaur – klipmegosztás (18+)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az Amerikába szegődő Moog énekese egy furcsa kártyabalhéba keveredik, Hókuszpók megmérgezi az Bëlga tagjait, MC Kemon tanácstalanul botorkál a peronon, The-Dream alulöltözött, csinos csajokkal mulatja az idejét, a Cypress Hill pedig modern hangzáshoz modern látványt rakott Ruskóval közös új klipjébe. Tyler, The Creator és haverjai pedig elkészítették az idei év talán eddigi legmeglepőbb videoklipjét, benne a kokainozó néger kentaurral, és az emberrel, aki gátlástalanul felpofoz bárkit.


klip klipmegosztás



2012.02.25. 10:00 – Kovács M. Norbert

A magyar lemezvásárlók és egy alternatív valóság

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A minap fogták magukat a MAHASZ illetékesei és hírlevél formájában kipostázták a nagyvilágba a 2011-es évre vonatkozó összesített lemezeladási listáikat. Nem, itt még nem ér röhögni. Tehát több lista is van, de elég ha csak egyet veszünk, az Összesített album- és válogatáslemez-lista első tíz helyezettjét. A címek felét az X-Faktorban feltűnt énekesek javarészt a show-műsorban elhangzott dalokat (tehát nem saját szerzeményeiket) tartalmazó lemezei teszik ki, de van rajta meselemez, Budapest Bár, Zorán-album és természetesen Ákos, aki még a 2010-ben kiadott, A katona imája című lemezével szerepel. Ami viszont az igazán durva: Magyarország lemezvásárló lakosságát egyetlen külföldi előadó érintette meg annyira, hogy olyan sokat vásároljon a lemezéből, hogy azzal bekerüljön az első tízbe. Na de ki lehet ez az egy? Adele? Beyoncé? Rihanna? Lady Gaga? (A Foo Fighterst mint kérdést komolyan fel sem merjük tenni.) Egy fenét! Valaki egészen más. De csak azért sem áruljuk el a lapozás előtt.


vélemény pop lista rock mahasz



2012.02.24. 23:59 – Gnosis

Lángoló Fatemplomok #1 - Benne: Niklas Kvarforth, qwertzuiop

Förmedvények és antitrendi mocskok

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


z underground örök és elpusztíthatatlan, tartja a mondás. Ez különösen igaz napjainkban is, amikor 66 percenként jelenik meg új blackmetal(os) lemez, természetesen mindegyik vagy kazettán vagy bakeliten, a tagok saját vérében megfürösztve. A Lángoló Fatemplomok célja nem más, mint a dömpingben kiadott true zenei kavalkádból a legunikálisabbat és a legborzalmasabbakat kiválasztva rendet vágni a szürkeségben. „Tud valaki ajánlani olyan blackmetal-zenekart, akik például a régi Burzum-albumokat idézik, amik vetítik a havas tájakat, ilyeneket?” - merül fel naponta ilyen és ehhez hasonló kérdés az interneten. A válasz: mi tudunk segíteni, de a kiscsoportos foglalkozás egy későbbi időpontban kezdődik. Az LFT oldalain csakis a förmedvények és az antitrendi mocskok burjánzanak majd göcsörtös televénnyel a fekete fémszív köré fonódva. Hajrá!


metál black lángoló fatemplomok



2012.02.24. 18:21 – Lángoló Gitárok

Utilitarian - Itt a Napalm Death új lemeze

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Sokmindent nem lehet hozzáfűzni a február 28-án megjelenő új Napalm Death-nagylemezhez. Legyen elég annyi, hogy Utilitarian a címe, van rajta ismét dallamos ének, sőt, még szaxofonszóló is akad egy helyen, csak hogy a furcsaságokat említsük. Alább meg lehet hallgatni az egész albumot, aki pedig élőben kíváncsi a legendás angol grindcore-zenekarra, az nézzen el március 26-án a Club 202-be, éppen azt fogják szétcsapni aznap este.


hír grindcore napalm death



2012.02.24. 15:00 – mista

Online múzeumba kerül John Peel lemezgyűjteménye

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Egy online interaktív múzeum része lesz a legendás lemezlovas, John Peel óriási lemezgyűjteménye. A több mint 25 ezer nagylemezből, 40 ezer kislemezből, és sokezer CD-ből álló kollekció az Arts Council England valamint a BBC közös projektjeként létrejövő The Space nevű, egyelőre kísérleti jellegű digitális zenei adatbázisába kerül, amiben a készítők tervei szerint hamarosan minden egyes lemez online hozzáférhető lesz bárki számára.


pop rock zeneipar hír john peel elektronikus



2012.02.24. 13:40 – Lángoló Gitárok

Jön a Sleep Budapestre

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Minden doom/stoner hívő álma válik valóra május 12-én, amikor a Sleep végre valahára fellép Budapesten, a Club 202-ben, és ezzel a műfaj talán legnagyobb zenekara látogat el hozzánk. Ebben az együttesben lett híres (már a körülményekhez képest) Matt Pike gitáros (jelenleg High On Fire-főnök), Al Cisneros basszusgitáros-énekes (jelenleg OM-főnök) és Chris Hakius dobos. Utóbbi viszont már nincs a csapatban, helyette Jason Roeder Neurosis-dobos szerepel majd Budapesten, valószínűleg őt sem kell bemutatni. Minden betépett zenék atyaúristene 1990-től 1998-ig működött, majd feloszlott. Ez az állapot 2009-ig tartott, azóta lemezt ugyan nem készítettek, de időről időre turnéra indulnak. Külön-külön már mindannyian voltak Magyarországon, de az igazán nagy durranás ez a koncert lesz. És hogy milyen a zene? Mintha a Black Sabbath túladagolta volna magát hasissal. Itt a Jerusalem című hírhedt 52 perces szerzeményük teljes hosszában (persze vannak dalszerűbb dalaik is, de ez mindent elmond róluk).


rock hír stoner sleep



süti beállítások módosítása