2013.01.04. 09:00 – Hirdetés

Közönségszavazás dönt az egymilliós dalpályázat nyerteséről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nagyszerudal.jpgA közönség szavazata dönt arról, ki lesz az „Írj egy NAGYSZERŰ dalt!" verseny győztese. A nyertes egymillió forintot kap és a dal klipjét is elkészítheti. Szavazni a www.nagyszerudal.hu oldalon lehet január 13-ig.

A www.nagyszerudal.hu oldalon várják már meglévő és jövőbeni rajongóik szavazatait az „Írj egy NAGYSZERŰ dalt!" pályázat résztvevői. A legtöbb szavazatot összegyűjtő szerző vagy szerzők egymillió forint értékű jutalomban részesülnek, és még a szerzemény videoklipjének elkészítésére is lehetőséget kapnak.

A pályázatra november 30-ig nevezhettek profi és amatőr együttesek, zeneszerzők. A feladatuk az volt, hogy az „egyszerű, szakszerű, nagyszerű" szavakat kellett szerepeltetniük a versenyre beküldött dal szövegében. A beérkezett 80 dalt szakmai zsűri értékelte. A számos kreatív és szórakoztató alkotás közül az eredetileg tervezett három helyett a zsűri végül tízet bocsátott közönségszavazásra, közülük kerül ki az egymilliós fődíj nyertese. A zsűri tagjai voltak: Animal Cannibals; Dankó Gábor - zenei szakújságíró; Dorozsmai Péter - zeneszerző, dalszövegíró; Kardos Ágnes - marketingkommunikációs szakember és Gálik Péter - kreatívigazgató, dalszövegíró. Utóbbi zsűritaggal készült az alábbi interjú is.

Elégedett volt a zsűri a beérkezett dalok minőségével? Összességében hogy értékeled azokat?
Nem szeretnék a többi zsűritag nevében nyilatkozni, de úgy gondolom, hogy születtek meglepően jó, értékes, mind szerzői mind pedig előadói értelemben véve profi dalok. S már csak azért is külön elismerés jár minden nevezőnek, mert nem csak megírni kellett a dalt, hanem hangszerelni, feljátszani, rögzíteni, lekeverni. Vagyis nagyon sok ember munkájának köszönhető az eredmény, amit most a nagyszerudal.hu oldalon láthatunk. Őszinte elismerésem azokért a dalokért is, amelyek nem kerültek a legjobb 10 közé. De azokért is elismerés jár, amelyeket a magam részéről nem tartok jónak, értékesnek. A befektetett munka ugyanis mindenképpen tiszteletet érdemel!

Mit határoztak meg egymás között a zsűri tagjai, mire figyeljenek elsősorban a dalok értékelésénél?
Nem határoztunk meg egzakt szempontokat. Azt gondolom, hogy mindig az összhatás a lényeg. Hiába jó egy szöveg, ha a zene, a hangszerelés nem megfelelő. Hiába kiváló a zene, ha a szöveg gyenge. És persze az előadás színvonala sem mindegy. Több olyan dallal találkoztam, amelyeknek egy-egy eleme kreatív, magas színvonalú volt, de összességében mégsem vitte át a képzeletbeli lécet.

Egyetértés volt a zsűri tagjai között, vagy épp amiatt kellett megnövelni a szavazásra bocsátott dalok számát háromról tízre, mert nem tudtatok megegyezni?
Mindenképp fontos kiemelni, hogy ez egy szubjektív műfaj. Ezen a területen olyan zsűri még soha, sehol nem állt össze a világon, amelynek döntésével mindenki egyetértett volna. De! Épp ezért érdekes, hogy az öttagú zsűri véleményében nagyon nagy volt az egyetértés, az átfedés. A nevezéseket látva, hallva egyeztünk meg, hogy felemeljük a döntősök számát. Aztán minden zsűritag, egymástól függetlenül, kiválasztotta az általa legjobbnak ítélt tíz művet. Ezt összesítve gyakorlatilag automatikusan kialakult a TOP 10 mezőnye, ahol több olyan dal is szerepel, amelyre mind az öten szavaztunk.

A beérkezett dalok alapján hogy látod, mennyire volt könnyű teljesíteni a pályázat elvárásait?
A pályázati feltétel szerintem nem volt egyértelműen könnyű. Nem egyszerű értékes, kerek, szerethető dalt produkálni úgy, hogy adott három szó – egyszerű, szakszerű, nagyszerű – amelynek ebben a sorrendben, ragok és toldalékok nélkül szerepelnie kell a refrénben. De talán pont ez a kihívás jelentette az inspirációt is. Jó volt látni, mennyiféle asszociáció, gondolat, összefüggésrendszer született.

Akár a te személyes kedvenceid, akár a legjobb tíz közé jutott bármelyik dal számíthat-e szerinted szélesebb körű népszerűségre?
Látok erre lehetőséget. Pont azért, mert nem egy gondolatkörre épülnek, különböző műfajúak. Van olyan zenekar, amelyik jelezte, hogy a verseny kimenetelétől függetlenül játszani fogják a szerzeményt. A győztes dalhoz pedig majd klip is készül – ez a nyeremény része – ami nagyot dobhat majd az ismertségen, kedveltségen.


hír nagyszerűdal



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása