2013.02.20. 16:57 – KirschAndrás

Akár egy túlbuzgó sekrestyés néni - Kill With Hate-lemezkritika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Kill-with-Hate-Voices-of-Obliteration-Front.jpgKill With Hate - Voices Of Obliteration
(PRC Music)

A földművelésügyi és vidékfejlesztési grindcore/death metal olyan, mint a hasított bőr sapka báránybéléssel: bármennyire is idejétmúltnak hat bizonyos esetekben, valószínűleg sosem fog kimenni a „divatból". A Kill With Hate tagsága azonban azok közé tartozik, akik tisztában vannak a Gergely-naptár aktuális állásával, és ennek szellemében képviselik a műfajt. És bár a hörgéseket Gyémánt Krisztián szolgáltatja a zenekar a legkevésbé sem tekinthető a Sin Of Kain szellemi örökösének. Itt ugyanis csak nagyon elvétve van helye dallamoknak, ellenben a Kill With Hate-nél keresve sem találhatnánk kellemesebb aláfestést, ha rotációs kapát tolunk végig néhány bajuszmémre szakosodott poéngyáros arcán. A Voices Of Obliteration szerzeményeibe több bunkóság szorult, mint egy belorusz pénzbehajtóba, ám szó sincs róla, hogy a zene primitív lenne. Sőt, néhol kifejezetten technikás megoldásokra is felkaphatjuk a fejünket. A Beast Within című szerzeményben hallható blastbeatek pl. egy komplexebb Dying Fetus-verbunkosban is megállnák a helyüket.

A konstans aprítás és a parasztosan egzotikus groove-ok mellett felettébb üdítőleg hatnak a dallamos szólók, a Servant Of God középrészéhez hasonló témákból még jó néhány elkelt volna a dalokban. Tudniillik, ezekkel együtt sem lesznek bejáratott slágerek a babosdöbrétei murcifesztiválon. Ha a tökéletesen eklektikus szerzeményt keressük, akkor a Morbid Angel-es Speech Of The Defendant lehet a helyes megfejtés: ebben ugyanis a bestiális szegeléstől a doomos témákon át egészen a pszichedelikus lassulásig megannyi elemet belesűrítettek, ugyanakkor Krisztián is jóval változatosabb orgánumon értekezik a hobbisebészetről.

Igen, mint arra a Havancsák-féle borító alapján is következtetni lehet, a szövegekre Vackor az első bében című örökbecsű csak vajmi kevés hatást gyakorolt. A főszerepben egy agyalágyult csirkefogó áll, aki mélyen vallásos mivolta ellenére sem gyakori vendég a csíksomlyói búcsún. Ellenben – akár egy túlbuzgó sekrestyés néni - zokszó nélkül felszeleteli azokat, akik istenének nem tetsző életet élnek.

A lemez a kultikus Extreme Deformity Internaljának feldolgozásával zárul, ugyanakkor pár másodperc erejéig az eredeti mű is felidézésre kerül. A Voices Of Obliteration jóval több, mint potenciális háttérzene esztergagép mellett dolgozó műértőknek. (Ezt pedig mi sem támasztja alá jobban, mint hogy a Servant Of God felkerült a Terrorizer magazin CD-mellékletére.)

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (4,8/5)

lemezkritika metál death kill with hate ezt hallgasd



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása