2013.03.06. 20:00 – Lángoló Gitárok

Mozgóképes Fehér éjszakák - Tíz plusz egy Péterfy Bori & Love Band-videó

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Jelen poszt megjelenésével egy időben kezdődik a Toldi Moziban az a vetítés, amin bemutatják a Péterfy Bori & Love Band legutóbbi lemezéhez, a bakeliten is megjelent Fehér éjszakákhoz tartozó monumentális videós projektet. A lemaradóknak sem kell viszont sajnálkozni, mert akár most azonnal, a fotelban ülve végignézhetik mind a tíz videót, ami ráadásul tizenegy, ugyanis a már ismert Csodaidő sem az eddigi verzióban látható alább. Gigapremier a Lángoló Gitárokon!

"Azért csináltunk minden számhoz klipet, mert elég jó feladatnak tűnt." - válaszolt Tövisházi Ambrus dalszerző a mindenkiben felmerülő első kérdésre - "Eredetileg az volt az ötlet, hogy lesz olyan dal, amihez csak ilyen loopokat találunk, vagy valami mozgó tapétát, de aztán az igényeink az égbe szöktek, és végül mindegyik számhoz készült egy-egy koncepcióval rendelkező, konkrét kis film, mindegyiknek van füle és farka."

"Olyan alkotókat kértünk fel a feladatra, akik már eddig is a zenekarhoz kapcsolódtak. Így jött képbe Stark Attila, borítóink tervezője, Fazakas Péter, aki az Erik Sumo Bandnek csinálta a Disco In My Head videóját, Hoffmann Tamás Boldizsár, aki plakátjainkat tervezi, Csáki László, akinek már eddig is három animációs klipet köszönhetünk és Merényi Dávid, aki Bori férje és legtöbb eddigi klipünk rendezője. Somogyi Hanka, az Amszterdamban forgatott Futás társrendezője és Jenei Szilveszter, az Őrült ékszer rendezője, aki rajongóként jelentkezett nálunk, hogy nagy kedvvel csinálnának nekünk klipet." - mondja Tövisházi az alkotókról.  "Karsai Dani akvarelljeit a nyáron láttam Tihanyban és nagyon megtetszettek, ő a felkérésünkre csinálta a Válj köddét. Már András univerzális fotós-filmes barátunk, aki a klipfolyam első dalához, a Fehérre festem az arcomhoz rendezett klipet, végül pedig majdnem az összes többi klipben is dolgozott társrendezőként, operatőrként és gyártóként, úgyhogy végül is ő és Dávid fogták össze az egész dolgot. A Senával közös Csodaidő klipjét tavaly nyáron forgatta Gács Tamás és Merényi Dávid, ez a klip csak új hangot kapott, mert a lemezverzió más, mint a tavaly nyári kislemez változat." - teszi még hozzá a zenész, aki a többi zenekari taggal egyetemben minden alkotónak, közreműködőnek és a videóutómunkát bevállaló Umbrella lelkes és fáradhatatlan stábjának köszöni a munkát.

A klipek lényegében szívességből készültek, mondja még Tövisházi. "Fogtuk az eredetileg egy klipre szánt, eleve nem túl nagy összeget és elosztottuk tíz felé. Néhol ki tudtuk fizetni a költségeket, a maradékból pedig rendeltünk négy tortát, amit azok ehetnek meg, akik eljöttek a Toldiba a klipek mozis premierjére." Tehát, kedves olvasó, te nem, mert éppen a bemutatóval egy időben nézed a Lángoló Gitárok online premierjét, lehetőleg HD-ban.

A teljes projekt dalonként:

A teljes projekt egyben:


pop hír klip péterfy bori love band



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása