2013.05.07. 12:38 – Lángoló Gitárok

Európai turnét zár a Grand Mexican Warlock

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Három hetes, 16 állomásos európai turnén van túl a Grand Mexican Warlock. A budapesti rockzenekar az ausztrál Greenthief együttessel turnézott, akiknek első lemezén Steve James ausztrál hangmérnök legenda volt a producer. A brisbane-i trió első alkalommal turnézik a kontinensen, elmondásuk szerint felettébb élvezik a koncerteket, a közönséget, számtalan új élménnyel gazdagodnak és minden idegen város újabb inspirációkkal tölti fel a csapatot. A Grand Mexican Warlock énekese, Undos szerint érdemes őket megnézni, ráadásul erre Budapesten is lehetőség nyílik, ugyanis május 10-én az Iskolában lép fel a két együttes. Alább szintén Undos mond el néhány dolgot egy ilyen turnéról.

Az emberek nagy többségének fejében az él a külföldi turnézással kapcsolatban, hogy ez egy hatalmas buli. Részben igazuk is van. Szeretnék azonban néhány tévhitet most szertefoszlatni.

1. Bulizás, ivás, drogozás: ami működik egy-egy különálló koncert után, az itt is működik azzal a különbséggel, hogy rendkívül rányomja a bélyegét a következő napi koncertre. Nem lehet hazamenni és szenvedni két napig a másnaposságtól, hanem estéről estére teljesíteni kell (már ha rendelkezik a banda némi lelkiismerettel és felelősséggel a soron következő koncertek irányában), tehát jól be kell osztani az erőt, főleg ha hosszabb a menet.

2. Csajozás: általában az úton levő bandák büdösek és koszosak, így ez a tényező távol tartja a női egyedeket, amelyiket nem, azzal meg már nem is érdemes foglalkozni. Természetesen mi hűségesek vagyunk a csajainkhoz, így ez fel sem merül.

3. Alvás: talán az egyik legfontosabb tényező, viszont sokszor nincs része benne az embernek, amikor mondjuk egy a busz székére feltett láb a rossz utaknak következtében a másik tökének közelében landol. Tízpercenként cserélgetett pózok a buszban, átvirrasztott éjszakák sora és az a tény, hogy csak akkor tudsz elaludni, ha iszonyatosan részeg vagy, de ekkor életbe lép az első pont, így fontos a mérlegelés.

4. Kaja: Az esetek nagy többségében minden állomáson van valamilyen, de erre építeni majdhogynem felesleges, így az első pontban elkövetett hiba miatt gyakran az éhezés állapotában találja magát az ember a megfelelő összeg hiányából kifolyólag. Ezt ellesúlyozza némileg a hónapokig kuporgatott zenekarpénz, ami igazából a lemezfelvételt fedezné, de hát valamiből élni kell, nem?

5. Gázsi: nincs.

6. Koncertek: teljesen vegyes a nézők száma; 0-tól egészen a teltházig, ami nagyban függ a helyi színtértől, a klub frekventáltságától, az időzítéstől és az első pontban megemlített állapotoktól. Néha a leglehetetlenebb helyszínen csődülnek össze a legtöbben, máskor meg a legnagyobb város legpatinásabb klubjában játszol 5 embernek. Biztos recept nincs, így hát nem is érdemes ezen kattogni.

Összegzésként annyit mondanék még, hogy minden a vallásosságon múlik, pontosabban annak átértékelésén. Mindegy, hogy milyen felekezet követője a zenész, ezekre a napokra mindenképpen buddhistává kell válnia. Nem szabad a körülmények áldozatává válni, mert az akár napokra lebéníthatja az embert és annak kedvét. Aki a sok viszontagságon képes túltenni magát, az cserébe kap az egy hatalmas élményt, tágabb látásmódot, jó esetben zenei fejlődésen megy keresztül, valamint mélyebben megismeri sorstársait és az őt körülvevő világot.


rock hír grand mexican warlock



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása