2013.05.21. 14:43 – Hirdetés

RATM a Zöld Pardonban, de nem személyesen - programajánló

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Sub_Ratm.jpgItt a heti Zöld Pardon-programajánlónk, amiben most van Subscribe által játszott Rage Against The Machine, Szabó Balázs Bandája, ZUP, Kowalsky Meg A Vega és Akkezdet Phiai. Alább bővebben. 

Rage Against The Machine Tribute by Subscribe
2013. május 21., 20:00. Belépő: 400 Ft.

A Subscribe tagok side-projektje a legprofibb, legtüzesebb és legszórakoztatóbb hazai feldolgozás-zenekar, lassan egy évtizede. A városi legenda szerint a „Subi“ alakulása után az akkor még zömmel Táncsics gimis srácok Tom Morellóék dalain keresztül tanulták meg a műfaj hangszerelési szabályait és - bár saját progrockos dalaikból pont ez a vonal kopott ki leginkább az évek során – a tőlük megszokott magas hőfokon tolják azóta is a Rage Against The Machine legjobb dalait. 

Szabó Balázs Bandája
2013. május 22., 20:00 Belépő: 400 Ft

Az országot szép lassan becsavargó prímás-gitáros-énekes-dalszerző Debrecen és Kecskemét után Budapestre tette át székhelyét és itt toborzott új bandát magának tavaly tavasszal hozzá hasonlóan sokfelől jövő és sokféle zenei gyökerekből táplálkozó fiatal muzsikusokból (Harangozó Sebestyén – gitár, ének; Hock Ernő - basszusgitár, nagybőgő; Ölveti Mátyás – cselló; G. Szabó Hunor – dob, ének) Zenéjük továbbra is nehezen kategorizálható – öndefinícióik: „funky népzene”, „bluesos folk rock”, és „popos világzene” – de mindenképpen felszabadult és lélekemelő zene, már-már a költészet színvonalán haladó szövegekkel. Az új csapat 2012 decemberében a következő nagylemez előfutáraként egy négy számos EP-t jelentetett meg, Közelebb címmel.

ZUP & Derültégből
2013. május 23., 19:00 Belépő: 400 Ft

Az egyik legszimpatikusabb fiatal hazai folkos-indie-s rockzenekar eredeti nevének (Záhony Unplugged Projekt) szerencsére már csak monogramként használja a csapat. A korai évek „a világ összes dalát a világ összes stílusában“ koncepciójától fokozatosan távolodik a csapat, cserében egyre erősebb és karakteres számokat írnak, amelyek közül  az „Orom utca 8“ az év eddigi legkellemesebb rádiós meglepetése. Az image-ében „srácok a szomszédból“ attitűdű, soraiban jóképű fiúkat és egy csinos énekes-billentyűslányt bandát nem sok választja el az igazi áttöréstől. Bulijaikon azért természetesen még jó pár feldolgozást is előadnak, ezek közül a legmeghökkentőbb a  Queens Of The Stone Age „No one knows“ c. dalának táncos feldolgozása.

Kowalsky meg a Vega
2013. május 24., 20:00 Belépő: 600 Ft

A magyar rockzene „csibészbőrbe bújtatott filozófusa“, Kowalsky állandó mozgásban van: tíz éve lassan hogy szólópályára lépett és ontja a slágereket, ezalatt számos formációjú és megszólalású csapatot cserélt le maga mögött. 2012 őszén azonban a lehető legváratlanabb lépést tette: útilaput kötött tízfős, Manu Chao-s fesztiválzenekarának talpára és „visszarendelte“ néhány évvel korábbi rockzenekarának legfontosabb tagjait, visszatérve ezzel legsikeresebb és leg-„önazonosabb“ korszakához. A vérfrissítés igazán jót tett a daloknak és a főhősnek is: a dalok organikusabbak, pulzálóbbak, Kowa pedig – bár korábban is a legjobb frontemberek egyike volt - érezhetően lubickol az új környezetben. A csapat új anyagon dolgozik, amelyről néhány dalt már a Zöld Pardonos koncerten is hallhat a nagyérdemű.

Akkezdet Phiai
2013. május 25., 20:00 Belépő: 400 Ft

Az elmúlt évtized legfontosabb és leginkább „különutas“  hiphop zenekarának két tagja az elmúlt évek során valódi „kultúr-celebbé“ nőtte ki magát: mindketten aktív szereplői a virágkorát élő budapesti slam poetry mozgalomnak, Saiid a Random Tripek rendszeres vendége, Závada „Újonc“ Péter pedig kiadta első verseskötetét „Ahol megszakad“ címen. Természetesen anyazenekarukat sem hanyagolják el: koncertjeik sokdimenziós intellektuális és közösségi élmények, a két főhős szuggesszív előadása immáron rajongók többedik generációját ragasztja a színpadok elé.


hír program zöld pardon



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása