2013.05.28. 14:00 – Hirdetés

Újra Suzuki viaDAL! - Idén is gazdára várnak a videoklipek

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

iti_suzuki.jpgTovábbra is várja a jelentkezőket és a szavazókat a tavaly ősszel debütált Suzuki viaDAL. Ez a Magyar Suzuki Zrt. által indított, magyar zenekaroknak és előadóknak szóló Facebook párbaj és szponzorációs program. A viaDALon hetente egy-egy zenekar párbajozik egymással rajongói szavazatok formájában. Aki négy egymást követő kört is megnyer ellenfelével szemben, azt a Suzuki egy nettó 1.000.000-Ft költségvetésű videóklip leforgatásával támogatja.  Ha zenekarod van, szavaztasd be a rajongóiddal az I Love Suzuki Facebook oldalon, ha pedig kedvenc zenekarodat szeretnéd hozzájuttatni egy ingyenes videókliphez, szavazz az I Love Suzuki Facebook-oldalán! A promóció részleteihez olvasd tovább a cikket!

Stílusbeli megkötés nincsen, a tinipop csapatoktól a death metal hordákig mindenkit szívesen látnak a viaDALon. És ha azt hiszed, hogy a készülő klip képeit agyonnyomja a kötelező termékmegjelenítés, akkor tévedsz. Senki nem tol a nézők arcába logókat és feliratokat. A megkötés csupán annyi, hogy ha valaki motort, kocsit, motorcsónakot szeretne használni kellékként a forgatáson, akkor Suzuki márkájú legyen.

A Suzuki viaDALon már több olyan neves hazai zenekar nyert klipforgatási lehetőséget, mint az Intim Torna Illegál, az Ocho Macho, a Kiscsillag, vagy a Leander Rising. Ha a te kedvenc zenekarod még nem került be a viaDALba, itt az alkalom, hogy szavazz rájuk! Ezen a héten a The Idoru és a Supernem párbajozik, de te is ajánlhatod a kedvencedet a következő fordulókba!

A viaDALban eddig öt videóklip készült el, ezek premiere az I Love Suzuki Youtube-csatornán volt. A Kiscsillagtól az Őrkutyát láthatjuk filmen, az Intimtorna Illegáltól A mennyország kapujában című nóta kapott klipet, az Ocho Macho feat Kowalski a Képzeld el másképp című dalhoz forgatott.

A klipek készítésének költségét, a stábot, és forgatáshoz szükséges technikai felszerelést a Suzuki biztosítja a zenekaroknak, akik - ha azt igénylik - szabad kezet kapnak a klip szinopszisának összeállításában.

Az Intim Torna Illegál volt az egyik első csapat, amelyik részt vett a kezdeményezésben. A zenekar vezetőjét, Kiss Sándor basszusgitárost kértük, ossza meg emlékeit a viaDALról és a forgatásról a most jelentkező zenekarokkal.

Ti miért jelentkeztetek a Suzuki viaDALra?

Azt hiszem közös egymásra találás volt; ahogy emlékszem a Suzuki éppen akkor indította a viaDALt, amikor a Mennyország kapujában című dal elkészült, és nagyon elkezdték játszani a rádiók. Elég egyértelmű volt, hogy ez az a dal, amihez szeretnénk csinálni klipet, a Suzukinak is nagyon tetszett az ötlet, és a dal.

Ami nagyon fontos, hogy elkezdtek abba az irányba menni, és ahhoz a réteghez szólni, akiket mi elérünk a koncertjeinken.

Hogy zajlott a forgatás?

A forgatás nagyon jó hangulatban zajlott, és nagyon jó volt, hogy arra koncentráltunk, ami a feladatunk, vagyis mint szereplők voltunk jelen, és nem azzal foglalkoztunk, hogy elvigyük a lámpákat kocsival, vagy valaki hozzon pizzát. Nem volt az a sok teher, ami ilyenkor egy forgatással jár, arra volt egy profi csapat.

Nagyon jó munka volt, és minden gördülékenyen működött, mindent meg tudtunk valósítani abból, amit a rendezővel közösen kigondoltunk.

A ti klipetekben látható egy autó is. Ez a saját ötletetek volt?

Az autó nem azért szerepel, mert bele kell tenni egy Suzukit, hanem így volt kitalálva a forgatókönyv, és adta magát, hogy akkor már nyilván egy Suzuki lesz a szereplő, bár mi egy első generációs Suzuki Swiftet akartunk, ami már lerobbant egy kicsit, de aztán végül a filmesek mondták, hogy összképben ez jobb lesz.

Összességében hogy gondolsz vissza a viaDALra?

A Viadalról az a véleményem, hogy a Suzuki talán az első az úgynevezett multi cégek közül, akik próbálnak olyan műfajban is mozogni, mint a miénk, vagy érdekli őket ez a zenei kultúra, amit mi képviselünk. De ahogy látom, egyre több cég figyel fel arra, hogy a kultúrát, vagy azon belül a zenét érdemes felvállalni és támogatni, és az a jó, hogy elég sokan rájöttek arra, hogy sok dolog van, ami csak akkor jöhet létre, ha vannak ilyen akciók.

További információk az I Love Suzuki Facebook oldalon.


hír viadal suzuki



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása