2013.07.01. 15:00 – Hirdetés

Kerekes Band és mások a Zöld Pardonban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kerekes.jpgIsmét itt a heti programajánló a Zöld Pardonhoz. A szórakozóhelyen a héten fellép a Zorall, majd a Kerekes Band mutatja be az új lemezét a francia Lapidem és a holland Ramses Hoppa társaságában. Csütörtökön a Prosectura, pénteken a Lord lép színpadra, a hetet végül a Special Providence zárja szombaton, akik előtt az Angerta játszik. Részletes programleírás a Zöld Pardon heti eseményeihez a hajtás után.

ZORALL július 2., kedd, 20:00 Belépő: 600 Ft

22.00 után a belépés ingyenes és Endy zenél nektek!

ITALAKCIÓ: 22.00-22.30 között 4 cl Johnny Walker 550 Ft.

A Zorall zenekar még 2002-ben jött létre azzal a céllal, hogy régi nagy magyar slágerek és külföldi rockhimnuszok összegyúrásával, illetve hazai popdalok bekeményítésével megalkossa egyedi, utánozhatatlan stílusát. A’90-es évek legsikeresebb és leghíresebb rockbandáinak (Sing Sing, Sex Action, Junkies, Dance, stb.) tagjaiból álló csapat népszerűsége azóta is töretlen, létjogosultságukat pedig mi sem bizonyítja jobban, mint a számos sikeres lemez, a rengeteg koncert, tábor- és találkozó, illetve népes rajongótáboruk, azaz a Zorallok és Zorallinák.

A rajongók Budapesten legközelebb a zenekar nyári törzshelyén, a Zöld Pardonban találkozhatnak a bandával, július 2-án, kedden este 20 órától. Elmondásuk szerint a ZP-s bulik a régi, sörsátras idők hangulatát idézik meg, így különösen várják már, hogy ott játszhassanak, főleg, hogy következő albumuk egyik új dalát is itt mutatják be először a nagyérdeműnek.

- 200 dalból válogatni legalább akkora hátrány, mint amekkora előny, így nincs könnyű dolgunk. Persze megvannak az olyan kötelező nóták, amiket nem hagyhatunk ki, de mindig közös megegyezéssel választjuk ki azt a 20-22 számot, amit végül színpadra viszünk. Igazi slágerparádé várható, és mint mindig, most is igyekszünk a látványban is valami különlegeset nyújtani, így természetesen velünk lesznek a szokásos tűzakrobatáink. Azonban a legfontosabb, hogy a ZP-s bulin debütál majd a legújabb dalunk, ami a soron következő lemezünk előfutára lesz. De hogy melyik számról van szó, az majd csak a koncerten fog kiderülni, addig maradjon meglepetés – fogalmazott titokzatosan Hangya, a banda basszusgitárosa.

Kerekes Band Lemezbemutató július 3., szerda, 19:30. Belépő: 400 Ft.

Előzenekar: Petruska András

22.00 után a belépés ingyenes és a Most Wanted azaz Lapidem (F) és Ramses Hoppa (NL) zenél nektek.

ITALAKCIÓ: 22.00-22.30 között 4 cl Hírös pálinka 550 Ft !!!

A Zöld Pardonban mutatja be negyedik, „Folklore Man” című lemezét az ország egyik legütősebb világzenei bandája, a furulyával, kobozzal és brácsával játszott modern könnyűzenében utazó Kerekes Band. Az etno funk királyai koncertjükön Fábián Julit is vendégül látják, illetve a frissen megjelenő anyag is a helyszínen lesz majd először megvásárolható. Két évvel legutóbbi, Fonogram-díjas lemezük megjelenése után új albummal jelentkezik az ország egyik legkeresettebb koncertzenekara, a Kerekes Band. A „Folklore Man” című anyag ígéretük szerint hozza a szokásos, csak rájuk jellemző ethno funk őrületet, így minden bizonnyal folyatja majd az előző korongok sikerszériáját. Első két albumuk ugyanis elérte a platina-, illetve aranylemez státuszt és mindkét anyagot Fonogram-díjra jelölték. A legrangosabb szakmai elismerést végül a 2011-ben megjelent harmadik, „What The Folk?!” című lemezük zsebelhette be, így a harmadik jelölést végre díjra is válthatta a csapat.  Az album persze a közönség körében is elsöprő sikert aratott, hiszen a lemez „Mr. Hungary” című dala az MR2 Petőfi toplistájának első helyére került. A vadonatúj „Folklore Man” című lemezt a Rákóczi híd budai hídfőjénél mutatja be a zenekar, így a jól ismert Kerekes Band dalok mellett természetesen az új albumé lesz a főszerep. Így biztos nem maradhat ki a repertoárból az első videóklipes dal, a ”Cpt. Space Wolf”, aminek megjelenését a zenekar az első magyar űrutazás 33. születésnapjára időzítette és Farkas Bertalan kilövés előtt elmondott beszéde hallható benne. Bár Farkas Berci csak felvételről, a lemezen szintén vendégszereplő Fábián Juli hús-vér valójában is ott lesz július 3-án a ZP-ben, hogy a srácokkal közösen adja elő a „Waiting For The Sunshine” című nyári duettjüket. És amennyiben az új dalok elnyerik a tetszésünket, a koncert előtt, közben és után a helyszínen lesz lehetőségünk először megvásárolni a vadonatúj anyagot. A Kerekes Band előtt 19:30-tól Petruska András melegíti be a közönséget.

Prosectura július 4., csütörtök, 20:00. Belépő: 400 Ft.

22.00 után a belépés ingyenes és Gomes zenél nektek!

ITALAKCIÓ: 22.00-22.30 között 4 cl Kalinka 390 Ft

Visszatér a Zöld Pardonba a Prosectura önkéntes tűzoltó- és lendületzenekar. Az oldschool hangzású punkzenét felülmúlhatatlanul szellemes és tahó szövegekkel párosító együttest Imre Norbert és Polgár Tamás alapította Szekszárdon, 1989 tavaszán, Anális Coitus néven. Ezen a néven adták ki az első demójukat olyan klasszikusokkal, mint a Vörös hadsereg vagy a Karácsony, de a Szép az élet már a Prosectura név alatt jelent meg pár hónappal később. Városszerte nagy népszerűségnek örvendenek dallamos, Ramonest idéző punkzenéjük és az utánozhatatlanul vicces szövegeiknek köszönhetően. Műfajukat pisikaki punknak nevezik egyik számukban, de ennél jóval több a Prosectura. Felületes hallgató talán valóban ennyiben maradna, de ha odafigyelünk a szövegekre, feltűnhet, hogy a sok, látszólag marhaságnak tűnő sor rengeteg iróniát, szarkazmust rejt, nem kímélve senkit és semmit. A csapat sem zeneileg, sem szövegileg nem komolyodott meg az elmúlt huszonnégy év során, koncertjeik a mai napig ugyanolyan élményt jelentenek mint a kilencvenes évek elején.

Lord július 5., péntek, 20:00. Belépő: 600 Ft.

22.00 után a belépés ingyenes és Ozsee tolja nektek a talpalávaló rockzenét melyhez 22.00-22.30 között 4 cl Unicumot 550 és Zwack szódát 690 Ft-ért kaptok majd!

Sokáig kellett várni erre a pillanatra, de elérkezett: első alkalommal lép fel a Zöld Pardonban a Lord zenekar.

A szombathelyi hard rock-együttest több mint negyven (!!!) éve, 1972-ben alapította Vida Ferenc basszusgitáros, első lemezüket (Big City Lights) 1985-ben készítették el Ausztriában. A nyolcvanas évek végén már Pohl Mihály énekessel tettek szert nagy népszerűségre a magyar rock rajongók között. Ekkor három stúdióalbumot is kiadtak: Szemedben a csillagok (1988), Ragadozók (1989), Lord 3. (1990).

A kilencvenes éveket a tagcserék és a korlátozott lehetőségek jellemezték a Lord számára. A feltámadást az ezredforduló és a 2000. április 30-án tartott újjáalakuló koncert hozta el, amikor ismét együtt állt színpadra az Erős Attila, Gidófalvy Attila, Gyurik Lajos, Pohl Mihály, Vida Ferenc felállású Lord együttes, amely 2002-ben új stúdióalbumot is készített. 2005-ben személyes ellentétek miatt az alapító tag Vida Ferenc ismét távozni kényszerült. 2006 májusban a Lord együttes az azévi Európai Arany Művész Nemzetközi Minőségi díját vehette át ünnepélyes körülmények között a Művészetek Palotájában.

A csapat pár vérfrissítő tagcserét követően ismét régi fényében tündököl: legújabb dalaik ugyanolyan energikusak és dallamosak, mint a korai klasszikus művek. A csapat élő legendának számít Nyugat-Magyarországon (jelen sorok írója nemrég volt egy soproni tehetségkutatón, ahol nyolc zenekarból három is játszott Lord dalokat), de a fővárosi rajongóbázis is kitartó lelkesedéssel követi a csapatot.

Special Providence, Angertea  július 6., szombat. Belépő: 400 Ft.

22.00 után a belépés ingyenes és Jam-i zenél nektek!

ITALAKCIÓ: 22.00-22.30 között Aperol Spritz 750 Ft.

Pályafutása során első alkalommal veszi be a Zöld Pardon színpadát az instrumentális zenét játszó Special Providence. A progresszív rock, a metal, a jazz és a chillout műfajok fúziójával operáló csapat harmadik lemezével nagy sikernek örvend világszerte, itthon emiatt elenyészve zenélnek.

Július 6-án a ZP-ben zúznak, hogy utána újra nyugat felé kanyarodjanak. Bár a Special Providence zenekar közel 10 éve létezik, a banda csak most látta elérkezettnek az időt, hogy a legnépszerűbb szabadtéri szórakozóhelyen is megmérettesse magát, ráadásul egy önálló koncerten.

Vendégként csatlakozik hozzájuk Tanka Balázs énekes a Turbo zenekarból, aki a Fences Of Reality című dalban fogja kisegíteni a csapatot, ahogyan tette azt a banda Soul Alert névre keresztelt, Japánban is terjesztett harmadik albumán. De két vadonatúj dallal is készülnek erre az estére Markó Ádámék, melyekhez videóklipeket is forgatnak majd a közeljövőben. És ha mindez még nem volna elég, a srácok feldolgozták a KFT „Balatoni nyár” c. slágerét is, amit természetesen sajátos, zúzos stílusukban fognak tálalni a ZP közönségnek. Mindeközben pedig lázasan készülnek a franciaországi székhelyű, 15. jubileumi Crescendo Fesztiválra, amit Európa legrangosabb progresszív zenei ünnepeként tartanak számon. Három évvel ezelőtt, 2010-ben már sikerrel mutatkoztak be a rendezvényen, idén augusztus 16-án azonban már az egyik headliner szerepét tölthetik be Saint-Palais-surMer-ben, Magyarországot képviselve 9 másik külföldi banda mellett.

Az együttes ritkán lép fel Magyarországon, jellemzően Nyugat-Európában és távoli országokban koncerteznek. A nemzetközi érdeklődés egyre nagyobb irántuk, legutóbbi lemezükből Indiából, Uruguayból, Chiléből és Kanadából is rendeltek.

Előzenekar az Angertea

A zenekar 1996 őszén alakult Szentesen. A mai felállás 98 óta stabil, és a következő tagokból áll: Peralta Miguel: basszusgitár, Bárkai László: dob, Mihály Gergely: gitár/ének. 97-től aktívan részt veszünk a hazai underground zenei életben. Stílusmeghatározásunk experimentális-grunge-metal. Három demó után 2002-ben adtuk ki első nagylemezünket „Lélekvágy” címmel. Második, angol nyelvű nagylemezünk, melynek címe „Rushing Towards The Hateline”, 2006-ban jelent meg az Edge Records gondozásában. 2009-ben pedig kihoztuk a „Twenty-Eight Ways to Bleed” címre keresztelt harmadik albumunkat. 2010-ben Neil Kernon, Grammy-díjas amerikai producerrel készítettünk egy 3 dalos EP-t, amelynek címe „Distrust EP”. A kislemezen, mely 2011 januárjában jelent meg, olyan neves vendégek szerepelnek, mint Scott Reeder a Kyuss volt basszusgitárosa, és Vörös Attila a Nevermore-ból, Leander Risingból. 2011-ben aláírtunk egy 3 lemezre szóló szerződést a norvég Smash Fabric Records-szal! Negyedik nagylemezünk, a Nr. 4: Songs Exhaled, 2012 szeptemberében jelent meg, és az egyik dalában a Faith No More basszusgitárosa, Bill Gould vendégszerepel. 


hirdetés hír zöld pardon kerekes band angertea



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása