2013.07.18. 14:44 – Lángoló Gitárok

Szabadon engedték Varg Vikernest és feleségét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

vargerdo.jpegSzabadon engedték Marie Cachet-t, Varg Vikernes francia feleségét, mivel semmilyen bizonyítékot nem találtak arra, hogy terrorcselekmény elkövetésében akart volna részt venni. Norvég állampolgárságú férjét egyelőre még őrizetben tartják. Vikernest és feleségét még kedden tartóztatták le vérontás tervezésének a vádjával, amit minden bizonnyal az váltott ki, hogy Cachet több lőfegyvert is vásárolt a közelmúltban, igaz mindegyiket legálisan, illetve, hogy Vikernes antiszemtia és rasszista oldalakra irkált a szélsőséges nézeteit hangoztatva.

A Burzum főnökének ügyvédje elmondta, hogy az ügyfele tagadja a vádakat, de együttműködik a hatóságokkal, minden kérdésre választ ad, és ugyan megérti, hogy a múltja miatt gyanúsabb lehet egy átlag embernél, de pont azért költözött Franciaországba, mert ott békés életet tud élni. A fegyverek is azért kellettek, hogy a lehető legjobban elszigeteljék magukat a társadalomtól, és vadászattal önfenntartó módon éljenek. A szomszédok amúgy nyugodt, senkit nem zavaró embereknek írták le Vikernes családját, akikkel nincs semmi gond. A zenész azért nem lakhat szülőhazájában, mert a kilencvenes évek elején elkövetett templomgyújtogatások miatt még mindig tartozik a kárvallottaknak, és ugyan van olyan biztosítótársaság, ami nagy felháborodást keltve elengedte az összeget, az oslói önkormányzat erre nem hajlandó.

FRISSÍTÉS: Csütörtök este Vikernest is szabadon engedték, ugyanis ellene sem találtak semmi bizonyítékot. Ettől függetlenül a rasszista és gyűlöletkeltő blogbejegyzései miatt felelnie kell a francia bíróságon.


metál hír black burzum



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása