2013.07.21. 11:16 – Sajó Dávid

A zombik szeretik a metált? - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ajna.jpgSúlyos magyar klipes lemaradásunk pótlásának második részében kizárólag a gitárzenére fókuszálunk a könnyed poptól egészen a metálig. Szilárd például parókában figyeli a kártyázó lányokat, az Akela klipjében egy olyan lányt látunk, akivel rendesen kicseszett a sors, a Thornwill egy villámcsapta zombiölőről regél, de a legjobb videó az aJna együttes nevéhez fűződik.

Szilárd - Lám, lám!

A quimbys Balanyi Szilárd nemrég egy szólódallal és klippel jelentkezett, amiben vállig érő parókát  és cilindert visel. A klipben talpig fehérbe öltözött nők kártyáznak, miközben Szilárd jelenti a kontrasztot az ő fekete felszerelésével. Szilárd ráadásul az asztalfő a csupa nőkből álló társaságban, akik között a dalban is közreműködő Galambos Dorina is feltűnik. A videó egyébként remekül néz ki, Galambos Dorina pedig kifejezetten elbűvölő benne, a fekete és fehér színek kontrasztját is okosan oldották meg, mondjuk a videó végén látható kajacsata lehetett volna kicsit látványosabb, de na, nem lehet minden olyan, mint Travis kultikus klipje.

Norbert Kristof - Animal Bones

Videoklippel pihenteti egy időre Kristóf Norbert a szólóprojektjétől, ugyanis innentől zenekari felállásban folytatja American Mercury. Ebben egy szeplős lány arcát nézhetjük öt percen keresztül, hogy aztán egy-két átúszással dobják fel, de itt igazából nem is a mozgókép, hanem maga a dal a lényeg.

Cheyenne Jackson - Don't Look at Me

Az amerikai színészt többek között a Glee és a 30 Rock tévésorozatokból lehet ismerős, neki rendezett három videoklipet egy magyar stáb, ebből ez az első. A videót Magyarországon forgatták, ebben Jackson tanácstalanul áll a parkban, majd tanácstalanul mászkál a városban és néha zongorázik is. Végül kiderült mi ez a nagy tanácstalanság, ugyanis rátalál a saját élettelen testére, amit épp mentősök állnak körbe. A csattanót inkább nem lőnénk le.

The Pills - Ships and Chix

Én nagyon sokáig a Pillst az ország egyik legrosszabb zenekarának tartottam, mivel sikerült nekik az angolszász gitárzene legborzasztóbb oldalát megfogni méghozzá úgy, hogy még el is higgyék magukról, hogy ők lesznek a magyar Kooks. Ez a dal már most mérföldekkel jobb, mint amit valaha csináltak, de klipnek az együttes zenéjétől szó szerint elélvező fiatal lányokat választani majdnem akkora szereptévesztés, mint télen-nyáron ugyanabban a second hand kabátban járni.

Mocsok 1 Kölykök - Ebben az évben

"Az új klip nem szól másról mint az önfeledt tivornyázásról, egymás szívatásáról. A kis mocskok úgy gondolják, ha már rögzítenek maguk körül minden parádés eseményt, és ezt házon belül kivitelezni is tudják, akkor miért ne rakjanak össze maguknak egy klipet." - áll a hozzánk eljuttatok emailben és valóban erről szól a videó. Kicsit még fel is dobták különböző rajzos és szöveges illusztrációval, amik közül van ami remekül működik és olyan is, ami nagyon nem. Ettől még abszolút jópofa a klip, ha a kissé idejét múlt, minimalista betűtípusoktól eltekintünk tele van egész jó ötletekkel, videojátékos poénokkal és más hasonlóval. Ha kicsit több pénz lett volna egy rendes grafikusra ez simán többször nézős videó is lehetne. Ja, és 2:19-nél van egy csöcs. Nem kell megköszönni.

aJna - Turba

Az aJna meglehetősen hosszú kisfilmjében egy dohányzó férfit láthatunk, akit megcsíp egy hangya, majd egy szobában találja magát. Ott agonizál egy ideig, bámulja a kásás tévét és ismerkedik a nem éppen mindennapi környezettel. Az egész videó erősen szuggesztív, az utolsó képsorokat látva pedig valamiféle benső kettőséget vélünk felfedezni, ezt jelképezheti a szoba is. Hiába hétperces a klip, abszolút leköt végig, ami nem is szó manapság, ráadásul remek az operatőri munka, szépek a színek, jó a vágás, a helyszín és még a digitális trükkök is vállalhatóak. Egyedül a hangszerek megjelenését érzem kicsit erősnek, ezzel pár pillanatra kizökkent a történetből, de még így is az idei év legjobb magyar klipjei közé tartozik, amit nagyon jól fest alá az aJna vokálmentes zenéje.

Till We Drop - Clouds

Mióta divatos lett szöveges videót csinálni sokan ezt elintézik egy végzős grafikus-animátorral, aki az After Effectsben kicsit mozgatja a betűket, aztán már kész is az official lyric video. Ezeket nem is nagyon szoktuk bemutatni, de a Till We Drop túllépett ezen a komfortzónán és egy egész pofás videót raktak össze, ügyesen összeválogatott hátterekkel és animációval. Így már érdemes szöveges videót készíteni, csak arra tessék legközelebb figyelni, hogy havas hegyek elé ne rakjunk fehér szöveget.

Apey & the Pea - Judas

A szöveges videók mellett a found footage klipeknek is reneszánsza van, az Apey & the Pea pedig remek érzékkel válogatott különböző videókból a Judas című számukhoz. Mondjuk nyolc perc iszonyatosan hosszú és annyira azért nem sokkolnak a különböző vallásos utalások és szörnyekkel teli képek, hogy pár perc után ne nézzem meg miért csipog a Facebookom. Pedig fele ekkora játékidővel tökéletes lennel.

Akela - Nagy az Isten állatkertje

Hiába történik sok minden az Akela klipjében, a világító szemű farkasfejeknél úgysincs királyabb dolog. A főszerepben egy szerencsétlent lányt láthatunk, akit megfogdosnak a korrupt hivatalnokok, kicseszik vele egy Pondró Iván nevű BKV-ellenér és még a saját faterja is lekever neki egy nagyot. Ezért inkább elmegy a közeli állatmenhelyre, hogy magával vigyen egy farkaskutyát és elinduljon vele az erdőbe.

Thornwill - Struck by Lightning

Kicsit nehéz megfejteni mi köze van a villámcsapásnak a zombiapokalipszishez, de pont ez történik a hosszú hajú főszereplővel. Mellkason találja egy villám, majd arra tér magához, hogy a világot ellepték a zombik. A kedvenc jelenet mindenképpen az, amikor egy felé sétáló élőhalottnak kioszt egy gyomrost, aztán péppé zúzza a fejét a gitárjával. Hiába szurkoltam neki, végül csak elkapják a zombik, de aztán marad egy csattanó, ami az egész történetnek más megvilágítást ad.

Végére maradjanak azok a videók, ahol a készítők arra se vették a fáradtságot, hogy legalább egy minimálisan szórakoztató klipet készítsenek, ezért én is így teszek és csak pár szót írok róluk.

Sicambria - Csak a lelkem

- a zenekar zenél
- méghozzá egy stúdióban
- ez aztán izgi

Over My Dawn - Hazatérés

- lány és fiú a síneken sétál
- a zenekar zenél
- a fiú megöli a lányt és eltemeti

Double Chance - We Are The Ones

- fehér háttér
- különböző emberek mozognak előtte
- botrányosan rossz angol szöveg
- a táncoló nagyi aranyos

Szeg - Mély dekoltázs

- rocker lányok tornáznak
- egy képkivágás
- a sörivás külön hangeffektet kapott

Heroes Never Die - Rémálom

- próbaterem
- tízéves kézikamerával
- zenekar zenél
- ennek így tényleg semmi értelme

Agregator - Romok között

- terpeszmetál
- a Lostból ismert füstlény eltitkolt ikertestvére
- alagútban tárt karokkal vár az énekes
- "Készült az Artisjus Zenei Alapítvány támogatásával."

Alcohol - Rockhimnusz

- a zenekar neve tényleg Alcohol
- közreműködök: Nagy Feró (Beatrice), Vikidál Gyula, Gidófalvy Attila (Lord), Schrott Péter (Tűzmadár), Petrás János (Kárpátia), Rudán Joe (Mobilmánia), Szendrey "Szasza" Zsolt (Zorall, Action), Áfonya (Sex Action), Noa (Noa Rock), Gondosch "Güzü" János (Crossholder), Sicu és Balogh Anita (Vasmacska), Barbaró Attila (Junkies, Zorall), Vörös Attila (Leander Rising), Horváth Zsolt (Tűzmadár)
- ennél nem is kell többet mondani
- na jó, a doboson látható BIZONY!!! feliratú póló biztosan azért szerepel, mert őt is figyelmeztetni kell arról, hogy ez most tényleg megtörténik


rock metál klip akela szilárd norbert kristof klipmegosztás ajna till we drop thornwill apey & the pea



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása