2013.07.25. 15:38 – Hirdetés

Péntektől Rock Beach Fesztivál Balatonszemesen

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Overkill1.jpgNéhány óra múlva kezdődik a Rock Beach Fesztivál, amely három nap alatt harminc koncerttel várja a látogatókat. A magyar élvonal zenekarai mellett olyan külföldi sztárcsapatok is fellépnek, mint a Paradise Lost, az Overkill, a Gojira és a Sabaton. Mivel a hétvégére egyébként is hőség várható, érdemes Balatonszemes felé venni az irányt, és egybekötni a vízparti hűsölést három nap fémzenével.  A hajtás után videós kedvcsináló következik a fesztivál fő fellépőivel.

A belassult brit doom/death hullám fő vezéralakja az Anathema és a My Dying Bride mellett a Paradise Lost volt, akiknek a nevéhez olyan alaplemezek fűződnek, mint a Gothic, vagy a Draconian Times. Bár a kilencvenes évek végén kezdődött nagykiadós időszakukban pár évig elektronikus megoldásokkal is flörtölt a zenekar, amit az ortodox rajongók nem fogadtak kitörő lelkesedéssel, jó tíz éve már, hogy visszatértek a hangos gitárokhoz, így most is garantálható, hogy holnap este nem Bronski Beat-feldolgozásokkal fogják szórakoztatni a közönséget. Ennek örömére nézzünk is meg egy klipet a hőskorból!

A francia Gojirát sokan napjaink egyik legegyénibb metálzenekarának tartják. Zenéjük death/thrash és progresszív elemeket egyaránt tartalmaz, a hagyományos dalszerkezetektől gyakran elrugaszkodnak. A hazánkban most első ízben fellépő zenekar szombat este minden bizonnyal maradandó élményt szerez majd a különlegességre nyitott fesztiválozóknak. Kedvcsinálóként itt a tavalyi lemez címadó dala!

A nyolcvanas évek elején New Yerseyben alakult Overkill a thrash metal stílus legpatinásabb csapatai közé tartozik. A Bobby „Blitz” Ellsworth énekes és D.D.Verni basszusgitáros vezette csapat az elmúlt harminc évben tizenhat stúdiólemezt jelentetett meg, élő teljesítményükkel pedig a mai napig számos fiatal csapatatot megszégyenítenek, várhatóan vasárnap este is így lesz.  

 A svéd Sabaton páncélba öltözött zenészei dalaikban történelmi harcokat, háborúkat dolgoznak fel. A heavy/power metalt nagyívű kórusokkal színesítő zenekarban ugyan nemrég tagcserék történtek,  – a távozó zenészek Civil War néven hoztak össze egy új zenekart -  az új felállású csapat töretlen lendülettel halad tovább, így biztosan kitűnő bulit adnak majd a vasárnap este utolsó nagyszínpados fellépőjeként.  

Rock Beach Fesztivál, 2013. július 26-27-28., Balatonszemes

Jegyek a helyszínen: 3900,-Ft (napijegy), 9900,-Ft (bérlet)

Facebook: https://www.facebook.com/rockbeachfesztival?fref=ts

Weboldal: www.rockbeach.hu


ajánló fesztivál paradise lost overkill gojira sabaton rock beach



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása