2013.08.12. 14:35 – Hirdetés

Indusztriál buli is lesz a héten Zöld Pardonban: heti programajánló

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

frontlineassembly3.jpgLassan közeledik a fesztiválszezon vége, addig is itt van a Zöld Pardon heti programajánlója. Kedden a Zorall játszik a Bugz vendégeskedésével, majd szerdán komoly indusztriális buli lesz. Fellép ugyanis a kanadai Front Line Assembly a szintln kanadai iVardensphere-rel illetve a német Haujobb-bal. Csütörtökön ismét külföldi fellépő érkezik az Awolnation személyében, akik előtt a salzburgi Olympique melegít majd. Pénteken a kisebb tagcserén áteső Európa Kiadó zenél, szombaton pedig a fesztiválkedvenc Irie Maffia. Végül a hetet a Dalriada folkmetál csapata zárja vasárnap. Részletes programajánló a hajtás után.

Zorall, vendég Bugz,  augusztus 13. kedd, 20.00, belépő: 600 Ft

22.00 után a belépés ingyenes és Ozsee zenél majd nektek!

ITALAKCIÓ: 22.00 és 22.30 között a Jack Daniels 690 Ft!

Az idei második ZP-s koncertjén a Zorall vadonatúj műsorral kápráztatja el Zorallokat és Zorallinákat. Ismét színpadon a Zorall fúvós szekció, akiknek a segítségével adják elő a ska dalok mellett a vadonatúj Krisztina című szerzeményt is.
Érdemes korábban érkezni, előzenekar a Bugz. A kitelepült Shark shopban pedig megkaphatjátok a legújabb Zorall cuccokat.

Gyere idei fesztiválkarszalaggal a ZP-be augusztus 6-19. között és vendégünk vagy egy fesztivál-menüre (egy szelet pizza+ 3 dl sör vagy üdítő) !!!

Front Line Assembly (CAN), Haujobb (D), iVardensphere (CAN), augusztus 14. szerda, 18.00, belépő: 800 Ft, aznap 1000 Ft. Jegyelővétel: www.zp.hu és az ismert jegyirodák

22.00 után a belépés ingyenes és a 101 Klub dj-i zenél majd nektek!

ITALAKCIÓ: 22.00 és 22.30 között a Finlandia 590 Ft

Ha valaki azt mondja, indusztriális, a Nine Inch Nails és a Skinny Puppy mellett mindenképpen eszünkbe jut egy kanadai banda neve is. Igen, természetesen a Front Line Assembly-ről van szó, akik végre ismét Budapesten koncerteznek, ráadásul ezúttal egy lemezbemutató körút keretében ejtik útba fővárosunkat. Az indusztriális techno nagyágyúinak legújabb, „Echogenetic” című albuma olyannyira friss, hogy szinte még meleg, de a Zöld Pardonban már bárki ízelítőt kaphat belőle augusztus 14-én, szerdán este 20 órától. A vancouveri FLA-t nem véletlenül tartják az elektronikus/indusztriális műfaj egyik alappillérének, hiszen kevés banda mondhatja el magáról, hogy ilyen hosszú ideje a pályán van, és aktívan alkot mind a mai napig. A csapatot Bill Leeb alapította meg még 1986-ban, miután kilépett a szintén kultikus Skinny Puppy-ból, hogy saját útját járva írjon elektrotechno történelmet. A banda a ’80-as évek második felétől folyamatosan adta ki lemezeit, amelyekkel egyre nagyobb sikert aratott underground körökben, az indusztriális és az EBM műfajok szerelmesei között. A kirobbanó sikert azonban az 1992-es „Tactical Neural Implant” című lemezük hozta meg, amellyel a legnépszerűbb és legsikeresebb elektro bandák közé emelkedtek, és amit ma is az EBM műfaj egyik legkiemelkedőbb és legfontosabb lemezének tartanak a szakavatottak és a stílus hívei egyaránt. Az ezt követő albumaikon bátor kirándulást tettek a metal felé, gépies, precíz techno zenéjüket súlyos gitár riffekkel keverték, ezzel is tanúbizonyságot téve nyitottságukról a keményebb műfajok irányába. A rengeteg tagcsere mellett folyamatosan adták ki szintetikus, hideg, darkos beütésű lemezeiket, az egyetlen biztos pont, Bill Leeb jellegzetes karaktere pedig az évek során igazi kultbandává avanzsálta a Front Line Assembly-t. Legújabb „Echogenetic” című lemezük is követi a legjobb hagyományaikat, és erről bárki meggyőződhet augusztus 14-én a Zöld Pardonban.

A Front Line Assembly azonban nem egyedül érkezik a Rákóczi híd budai lábához, hiszen velük tart majd a német Haujobb és a szintén kanadai iVardensphere is, akik szintén új albumuk anyagát mutatják be a magyar közönségnek.

Gyere idei fesztiválkarszalaggal a ZP-be augusztus 6-19. között és vendégünk vagy egy fesztivál-menüre (egy szelet pizza+ 3 dl sör vagy üdítő) !!!

Awolnation (USA), előzenekar: Olympique augusztus 15. csütörtök, 19.00, belépő: 800 Ft, aznap 1000 Ft. Jegyelővétel: www.zp.hu és az ismert jegyirodák

22.00 után a belépés ingyenes és Plastikhead zenél majd nektek, a kistánctéren pedig a We Need Underground csapata!

ITALAKCIÓ: 22.00 és 22.30 között a Jose Cuervo 590 Ft!

Ebben az évben különösen sok nagy külföldi névvel találkozhatunk a Zöld Pardon programjában, ám az olyan legendás bandák után, mint a Testament, a Suicidal Tendencies, vagy a Front Line Assembly, ezúttal egy abszolút mai, fiatal és aktuális banda, az Awolnation érkezik a Rákóczi híd budai lábához. Az amerikai csapat, akinek olyan slágereket köszönhetünk, mint a „Sail” vagy a „Not Your Fault”, augusztus 15-én lép fel a Zöld Pardonban.

A zenekar 2011-ben jelentette meg „Megalithic Symphony” című lemezét, amelyről az első kimásolt kislemez, a „Sail” azonnal óriási sikert aratott és valódi világslágerré vált. Feltűnt számos TV sorozatban, de szerepelt reklámspotokban és filmzeneként is funkcionált már. Azonban a valódi érdekesség az, hogy a legnagyobb videó megosztó portálra a dal hivatalos videója mellett felkerült egy rajongó által készített kisfilm is, ami az eredeti klip 14 milliós számára jócskán köröket verve, hihetetlen nézettségre tett szert, és túllépte a 60 milliós határt is, így a két forrást összevetve közel 75 millió kattintást tudhat magáénak a csapat „Sail” c. dala. Természetesen a szóban forgó sláger mellett a banda többi dala is felcsendül majd augusztus 15-én, csütörtökön este a Zöld Pardonban, ahová az Awolnationt a salzburgi székhelyű Olympique zenekar is elkíséri majd, hogy előzenekarként gondoskodjon a hangulat felforrósításáról.

Gyere idei fesztiválkarszalaggal a ZP-be augusztus 6-19. között és vendégünk vagy egy fesztivál-menüre (egy szelet pizza+ 3 dl sör vagy üdítő) !!!

Európa Kiadó, augusztus 16. péntek, 20.00, belépő: 600 Ft. Jegyelővétel: www.zp.hu és az ismert jegyirodák

22.00 után a belépés ingyenes és Disc Bobby zenél majd nektek, a kistánctéren pedig a deepbeats csapata!

ITALAKCIÓ: 22.00 és 22.30 között a Hírös alma-,  és szilvapálinka 590 Ft!

A nyolcvanas évek elejének legendás zenekara fellépéseit már a legelső album, az 1987-es Popzene elkészültekor fura nosztalgia vette körül. Minden jó, ami régen volt, az új pedig gyanús, művészeti kompromisszumok kétes eredménye. Menyhárt Jenő viszont folyamatosan megújulásra törekedett már a kezdetektől, így folyamatos volt a rajongókkal való állandó polémia, a szeretem - nem szeretem állapot. Az EK a kilencvenes évektől sokáig sajátos nosztalgiazenekarként működött, egészen a frontember Amerikába távozásáig. A kiadó egyre inkább  legenda lett és nem zenekar, ám Menyhárt nem bírta sokáig zene nélkül. New York-ban is zenélt, új gitárpengetési technikát szabadalmaztatott és hazatérései alkalmával az Európa Kiadó újjáéledt néhány koncert vagy egy kisebb turné erejéig. Ma már akár legendásnak mondható – ez az állandó legendagyártás – a 2004-es, az Európai Uniós csatlakozás alkalmából egyszeri fellépésnek tervezett, végül koncert-sorozattá váló visszatérés. A frontember azóta, a most futó évtized fordulóján hazatért és úgy gondolja, új dalok kellenek. Az új dalokhoz megújult felállás és egy koncert a Zöld Pardonban. Az Európa Kiadó először játszik története során a ZP-ben. A vadonatúj – állítólag 7 számot tartalmazó – lemez megjelenése már nem sokat várat magára, de péntek este a több mint húsz év utána születő új számok mellett a klasszikusok is megszólalhatnak a Romolj meg-től kezdve az Igazi hősig. De nem adunk tippeket Menyhárt Jenőnek, mert ezt nagyon nem szereti ám.

Gyere idei fesztiválkarszalaggal a ZP-be augusztus 6-19. között és vendégünk vagy egy fesztivál-menüre (egy szelet pizza+ 3 dl sör vagy üdítő) !!!

Irie Maffia, augusztus 17. szombat, 20.00, belépő: 600 Ft. Jegyelővétel: www.zp.hu és az ismert jegyirodák

22.00 után a belépés ingyenes és Soulja zenél majd nektek, a kistánctéren pedig a She Fire csapata!

ITALAKCIÓ: 22.00 és 22.30 között a Gordon's Gin 590 Ft!

Régen tervezett, új koncepcióval áll elő a Zöld Pardonban a fiatalok egyik kedvenc koncertzenekara, az Irie Maffia. Amellett, hogy összes lemezükről válogatnak programjukba, azt tervezik, hogy a lehető legkevesebb beszéddel vezénylik majd le koncertjüket, hogy a felesleges duma helyett még több dallal örvendeztessék meg közönségüket a Rákóczi híd budai lábánál.

 - Az összes lemezünkről veszünk elő majd dalokat, így persze az újról is, amiről pont a ZP-s koncert előtti napokban jelenik meg a legújabb klipünk, amit a „Badest” című dalunkhoz készítettünk. Természetesen ez is elhangzik majd, de mindig igyekszünk megfigyelni, hogy épp melyik dalunkat hallgatták, illetve melyik klipünket nézték meg a legtöbben a legnagyobb videó megosztó portálon, illetve, hogy melyikre érkezik a legtöbb kívánság, hiszen nekünk nagyon fontos, hogy a közönségünk tényleg a kedvenc számait hallhassa egy koncertünkön. Persze a saját kis favoritjaink is megvannak, és a kettőből alakul ki végül az a keresztmetszet, ami a repertoárunkat képezi. De ahhoz, hogy szinte mindenkinek a kedvében járhassunk, és minét több dalt tudjunk eljátszani, kitaláltuk, hogy mostantól a lehető legkevesebb konferálással fogjuk lezavarni a koncerteket, és a számokat amolyan „medley” szerűen, egymásba úsztatva játsszuk el, szinte megállás nélkül. Ezzel akár 5 percet is nyerhetünk, ami egy újabb számra elegendő időt jelenthet. És a közönségünk a dalainkért jön le a bulijainkra és nem a konferálásokért, úgyhogy reméljük, hogy beválik ez a módszer augusztus 17-én, szombaton este a Zöld Pardonban. – mondta el Busa Pista, a csapat MC-je.

Gyere idei fesztiválkarszalaggal a ZP-be augusztus 6-19. között és vendégünk vagy egy fesztivál-menüre (egy szelet pizza+ 3 dl sör vagy üdítő) !!!

Dalriada, augusztus 18. vasárnap, 20.00, belépő: 600 Ft

22.00 után a belépés ingyenes

ITALAKCIÓ! 22.00 és 22.30 között a Fütyülős 390 Ft!

Az Arany- Album és a korábbi anyagok dalaival folyamatosan koncertezik a zenekar, közben íródik az új stúdiólemez zenei anyaga is. A nyári fesztiválkoncertekre már a Fajkusz-Banda zenészeivel kiegészülve érkezik a csapat, így a koncerteken a szokásos rock- metal felállás mellett élőben is meg tudnak szólalni a hegedűk, a brácsa, és az egyéb népi hangszerek. A kilences felállás mindenhol zajos tetszést arat, a fesztiválturné hatalmas sikerrel fut országszerte.
Az augusztus ismét stúdióidőszak, a csapat felveszi soron következő, hatodik, Ígéret címre keresztelt lemezét, amelyen 9 vadonatúj dal kap helyet. Az anyagon ismét szerephez jutnak a Fajkusz-Banda zenészei is.

Gyere idei fesztiválkarszalaggal a ZP-be augusztus 6-19. között és vendégünk vagy egy fesztivál-menüre (egy szelet pizza+ 3 dl sör vagy üdítő) !!!


hirdetés zöld pardon irie maffia front line assembly awolnation



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása