2013.09.17. 13:13 – Hirdetés

Klubfesztivál, Zenélni Konferencia és díjkiosztó a Hangfoglaláson

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hangfoglalas_syma.JPGNyolcadik alkalommal várja a zene szerelmeseit a Hangfoglalás a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központban október 4-től 6-ig. A megszokott hangszer- és hangtechnikai kiállítást, illetve koncerteket felvonultató megarendezvény – mely a Zenélni kampány része - idén klubfesztivállal, szakmai konferenciával és egy díjkiosztóval is kiegészül. A három nap alatt minden program ingyenesen látogatható.  

A tavalyi évhez hasonlóan idén is a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központ ’A’, ’B’ és ’C’ csarnokában rendezik meg a Hangfoglalás kiállítást. Közép-Kelet-Európa legnagyobb zenei demonstrációján több tízezer hangszert próbálhatnak ki a látogatók, emellett betekintést lehet nyerni a legmodernebb hang-, fény- és színháztechnikai berendezések világába. A rendezvényen több mint 200 zenei program, koncert és közönségtalálkozó várja az érdeklődőket. Fellép többek közt a Zöld a Bíbor Band, a Special Providence, Csemer Boggie és a Budapest Voices, hangszerbemutatót tart Lukács Peta, Szappanos György és Kékkői Zalán is, az Ektomorf zenekar pedig dedikál.

A SYMA csarnokban három napon át nemzetközi szaktekintélyek részvételével rendezik meg a Zenélni Konferenciát. Célja a közös pontok megtalálása a zenei kultúra elősegítése érdekében. A beszélgetések számtalan témát feszegetnek, többek közt a Zenélni kampánnyal történő összefogást, a kultúra támogatottságát, az európai klubhálózat helyzetét és a zenei oktatást, szakképzést.

A Hangfoglalást szervező Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) egy nagy újdonsággal is készül, ugyanis díjazni kívánja a hazai szakma kimagasló szakembereit, zenészeit. Zenélni Díjat ad át 13 kategóriában: zenepedagógusnak, három zenésznek, énekesnek, zenekarnak, hangmérnöknek, hang- és látványtechnikusnak, zenei újságírónak, és egy olyan személynek, aki sokat tett a zeneiparért.

Egy régi hagyomány is visszatér idén a Hangfoglalás programjába. A SYMA csarnokban zajló események mellett október 4-én egy klubfesztivál is része lesz a rendezvénynek, méghozzá a Dürer Kertben. A blues-tól a dub-on keresztül a breakbeat-ig tartó műfajkavalkáddal bemutatkoznak hazai, cseh, szlovén, francia, és olasz csapatok. Színpadra lép Szlovénia legismertebb elektro csapata, az Ewok, az arab és berber zenei világot elektronikával vegyítő francia Fedayi Pacha, illetve a Dubby- breakbeat, dub, jungle, és reggae műfajokat egymásba keverő cseh partyarc, Mikkim.

A Hangfoglalás minden programjára ingyenes a belépés. A rendezvény a HANOSZ által indított, nagyszabású Zenélni kampány része idén. Célja, hogy partnereivel – a Kőbányai Zenei Stúdióval, az Artisjus-szal, a Szerzők Egyesületével, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségével és a Nemzeti Művelődési Intézettel – népszerűsítse az élő zenét.


hír hangfoglalás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása