2013.09.20. 12:00 – Szponzorált Tartalom

Klubszemle - Bakelit Multi Art Center

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Rezangyal_Klubszemle_Small_2.jpg

Klubszemle rovatunkban minden pénteken egy olyan szórakozóhelyet mutatunk be nektek, ahová nem csak hétvégi bulizás miatt érdemes lemenni.  A sorozatban megismerhetitek az adott hely történetét, fő profilját, zenei kínálatát, valamint néhány mostanában aktuális programot is ajánlunk. Most a Bakelit Multi Art Center mutatkozik be, ahol a koncertek mellett folyamatosan különböző alternatív színházi előadások, kiállítások várják a látogatókat. Kérdéseinkre a hely rendezvényszervezője, egyben PR-munkatársa, Barta Luca válaszolt.

_DSC2134.jpg

A klub rövid története

A Bakelit Multi Art Center a Soroksári úton, Ferencváros és Pesterzsébet határához közel, a volt Hazai Fésűsfonó és Szövőgyár területén található. Érdekesség, hogy a gyár az 1920-as évektől kezdve olyan lendülettel működött, hogy egy időben több ezer kubai nőt foglalkoztattak egy szocialista csereprogram keretében. Mondhatni, azóta van ritmus az épületben. A Bakelit Multi Art Center 1999-ben kezdte meg működését. Maga a kezdeményezés egyébként külföldön már régóta nem ismeretlen: Nyugat-Európában, vagy az Egyesült Államokban hosszú ideje működnek színvonalas színházak és kulturális központok ipari környezetben. A magunk részéről a következő években is folytatjuk a megkezdett utat: folyamatosan fejlesztjük a belső berendezést, a hangtechnikát, emellett pedig természetesen a programokat is igyekszünk minél színesebbé tenni. Azt mindenesetre büszkén mondhatjuk, hogy mára az egyik legjelentősebb független, kulturális és rendezvényközponttá váltunk Budapesten.

2011.10.24.five.in.one.premier.kozma.judit (33).jpg

Mi a hely fő profilja?   

A megtisztelő „első pesti gyárszínház” cím mellett ma már jóval szélesebb kortárs művészeti tudásközpontként vagyunk jelen a nemzetközi kulturális életben, és az elmúlt évek eredményeit tekintve igyekszünk folyamatosan inspiráló, vonzó, és a fejlődést elősegítő összművészeti közegként funkcionálni. 2007 augusztusától él befogadó-színházi pályázatunk, amelyet a független, alternatív, illetve struktúrával nem rendelkező társulatok számára írtunk ki, így az elmúlt 3 évben számos prózai és zenés darabbal is színesedett a repertoárunk.

mezzo (33 of 34).jpg

Mi az, amiért érdemes még elmenni hozzátok?            

Egy ideje a heti rendszerességű színházi előadások mellett számos könnyűzenei koncertet szervezünk, számos hazai és külföldi előadó megfordul nálunk.  Kiállító teremként is funkcionálunk, a közelmúltban mi adtunk otthont a Cerkaland kiállításnak és a Visegrád Karma gyűjteményes kiállításnak, amelynek keretében egy egyedülálló nemzetközi gyűjteményt mutattunk be a látogatóinknak a rendszerváltás korabeli plakátokból. Emellett az épületben található a Bakelit Hangstúdió is, amely elsősorban elő felvételek készítésére specializálódott, ugyanakkor minden más, hangstúdióval kapcsolatos igényt is kielégít.

DSC01113_stitch.jpg

Egy aktuális program, amit ajánlanál az olvasóknak?

Inkább többet ajánlanék. Jövő pénteken, szeptember 27.-én este 8 órai kezdettel nálunk lép fel Keep Floyding, a kitűnő magyar Pink Floyd tribute zenekar, akik koncertjeiken eredeti hangszerelésben szólaltatják meg nem csak a legismertebb dalokat, de ritkán hallott különlegességeket is gyakran a műsorukra tűznek. További zenei programjaink a közeljövőben: október 4, 20:00 Zapaska (UA),  november 15, 20:00 Cry Free, december 6, 20:00 Heep Freedom /Santana Tribute. Azoknak pedig, akik nem csak a zene iránt érdeklődnek, szívesen ajánlom az állandó színházi előadásainkat. Jövő csütörtökön a Radikális Szabadidő Színház mutatja be Formanek - Pignitzky - Illyés: Halottaskönyv című darabját, október első napjaiban a Horatio csoport előadásában a Fanni hagyományai is műsorra kerül, illetve a hónap végén Déryné és Blaha Lujza estjeink lesznek Csomor Csillával. 

Klubszemle_Adatlap_02_Bakelit.jpg

(x) A Klubszemle rovat együttműködő partnere a Rézangyal - Jellem a palackban!


programajánló rézangyal bakelit multi art center klubszemle



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása