2013.09.23. 17:00 – Lángoló Gitárok

Nickelback-interjú - Chad Kroeger válaszai az olvasók kérdéseire

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nickelback.jpegEgy hónapja nyereményjátékot hirdettünk, aminek keretében a kanadai Nickelbacktől lehetett kérdezni a novemberi budapesti fellépésük előtt, amire már minden jegy elkelt. Eredetileg tíz kérdésre válaszoltak volna, de végül csak öt plusz két szerkesztőségi kérdésre kaptunk választ, de legalább azt magától Chad Kroeger frontembertől. A hajtás után kiderül, mi volt Kroeger legkellemetlenebb zenekari emléke, mi a kedvenc lemeze és hogyan szokott felkészülni koncertek előtt. Először az az öt kérdés következik, amely a legtöbb szavazatot kapta a Lángoló Gitárok olvasóitól, az utolsó kettőt pedig mi tettük fel az énekesnek.

Valóra váltak a vágyaid, amiket a Rockstar című számban fogalmaztál meg?
A legtöbb tényleg valóra vált! Mint kiderült, sohasem zárják az ajtót a Playboy-villában, így nekünk nincs is szükségünk kulcsra hozzá...

Hol és mikor léptél fel először? Emlékszel még milyen volt?
Először egy bandák harca rendszerű zenekari tehetségkutatón léptem léptem fel az együttesemmel. Semmi sem sikerült akkor: nem működött, majd tönkrement a felszerelésünk, én pedig nem tudtam, hogyan is játsszak rendesen. Életem egyik legborzasztóbb élménye volt. Az volt az első és utolsó színpadi veszekedésem a saját zenésztársaimmal.

Az All the Right Reasons albumnak köszönhetően rengeteg új rajongót szereztetek, köztük olyanokat, akik korábban nem is hallgattak rockzenét. Milyen érzés volt megismertetni az élőzenét olyanokkal, akik a Britney Spears-Christina Aguileira-típusú zenéket szeretik?
Nem tudok róla, hogy az ilyen műfajt kedvelők közül hánynak sikerült megváltoztatnunk az ízlését, de ha valóban így van, annak nagyon örülök! Remélem, mindenféle ember számára kedvelhető a Nickelback, és az, amit mi csinálunk.

Ha csak egy lemezt mondhatsz, ami a legmeghatározóbb volt számodra, akkor melyik lenne az?
Az én esetemben mindenképpen a The Wall a Pink Floydtól. Ez volt az első album, amit megvettem és megtanított arra, hogy tiszteljem magát a dalszerzést és sokra tartsam az egyszerűséget illetve a tömörséget a számok létrehozásakor.

Van bármi babonád vagy rituáléd a fellépések előtt?
Szeretek testedzéssel készülni a koncertekre. Harminc perc nyújtózkodás tökéletes ráhangolódást jelent a zenélésre. Tisztítja a tudatom és felkészíti a testem az intenzív terhelésre.

A Nickelback Greatest Hits elnevezésű turnét tart és egy best of válogatásra készül. Miért döntött így a zenekar?
Ez csak szimplán azért van, hogy teljesítsük a lemezcéggel kötött szerződésünkben foglaltakat. Nem a mi ötletünk volt, de a kiadónak joga van hozzá, hogy egy ilyen albumot kérjen tőlünk. Ettől még megyünk tovább és folytatjuk a zenélést, szó sincs arról, hogy ez egyben a végét is jelentené a zenekarnak. Ezért is neveztük el Volume 1-nak a válogatáslemezt.

Szerinted be fogtok kerülni egyszer a Rock 'n' Roll Hall Of Fame-be?
Jó lenne, de egyáltalán nem tartjuk fontosnak. Rengetegen vannak, akik nem kerültek még be, pedig a műfaj legnagyobbjai között tartják őket számon. Ezért se olyan nagy dolog ez számunkra.


interjú rock nickelback



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása