2013.10.09. 16:51 – Lángoló Gitárok

Magyar promoteren röhögnek az amerikai rapsztárok

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nigga.jpgA Subbán találtuk azt a régebbi turnévideót, amiben a Magyarországon többször is fellépő, Eminem jó cimboráinak számító Slaughterhouse hiphop supergroup tagjai mesélnek az útjukról, külön kitérve az itteni élményeikre. Pálinkázás és dunai hajókázás helyett azonban arról beszélnek, hogyan húzta le őket pénzzel DJ Nadir, a Magyarországra több neves rapper fellépését is leszervező promoter.

1:20-tól érdemes nézni a videót, ahol a Slaughterhouse tagjai röhögve emlékeznek vissza, hogy februárban ugyanaz a csávó szervezte le a magyarországi koncertjüket, aki még ki sem fizette az egy évvel ezelőtti bulijukat. Konkrétan felvétel van arról, ahogyan a Slaughterhouse egyik tagja (Joe Budden) majdnem nekiesik a kék pólós szervezőnek és a pénzét követeli, közben Nadir próbál hátrálni a láthatóan állati pipa rapper elől. A Slaughterhouse amúgy ennek ellenére végül fellépett Magyarországon.

Egyébként a videóban látható rasztás promoter nevéhez köthető az a legendás 2007-es Nas-koncert, ami végül botrányos körülmények között elmaradt. Állítólag Nas esetében is azt a módszert alkalmazta, mint Slaughterhouse-nál, hogy klubkoncertre szervezte le a fellépőt, aki aztán több ezer ember előtt találta magát. Ezért viszont magasabb gázsi jár, úgyhogy Nas le is lépett annak idején a fellépési díjával. Cserébe a szervezők arra biztatták a fújoló közönséget, hogy törjék össze a rapper kiadójának lemezeit és küldjek el neki Amerikába.

Lejárató kampány

DJ Nadir reagált a fenti posztra, és elmondta, hogy ez egy tavalyi történet, és szerinte ellene most ezzel lejárató kampány folyik. Több bekezdésben taglalta, hogy az egész videó hülyeség. Ezeket most idézzük:

A rész, ahol Joe Budden telefonál nem is Magyarországon lett felvéve. Ez egy teljesen összerakott kamu hír, amit azért kreáltak, hogy le tudják mondani a turnéjuk utolsó állomásait azzal az ürüggyel, hogy gagyik a promoterek Europában. Így el tudtak jutni New Yorkba a Summer Jamre, mert az nagyobb promo nekik, mint megcsinálni a koncerteket, amikre vállalkoztak. Ezzel kezdik, beismerik hogy lemondták a turnét. Hasonlóan, mint Nas, kamu ürüggyel. (Merthogy Nas és a társasága, miután megkaptak minden pénzt, megígérték, hogy fellépnek. Mire mi visszamentünk értük, a semmiből megérkezett Kelis, és ők akkor találták ki, hogy nem jönnek éjfél után.)

A felvételen szereplő Joe Budden 30 másodperccel a kamerának megjátszott műbalhé után teljesen le volt nyugodva, mivel ő is megértette, hogy az az előtti évből elmaradt pénz most a hotelben várja őket. Sajnos nem beszéltek a régi menedzserükkel, akivel én viszont tartottam a kapcsolatot.


A felvételen szereplő Joell Ortiz annyira jó viszonyban volt velem, de a többiek ugyanígy, hogy miután megkaptak minden pénzt, azután lehívott, hogy menjünk le lazulni a partra, ahol kért tölem egy Crazy Stylez-pólót, amiben fellépett a koncerten. Nem én kértem, hanem ő. A koncert után Crooked I jött oda kérni még mert a két darab per fő nem volt elég. A koncerten tanuk vannak rá, hogy teljesen jó volt a hangulat, a mi pólóinkba fotózkodtak.


Ha már megemlítitek Nast is, akkor ez tök jó mert így erre is reagálhatok. Nas egy féreg, aki az egész világon megcsinálta ugyanezt.

Nas koncertje után amúgy a Crazy Stylez pert helyezett kilátásba, ahogy erről a Quart beszámolt 2007-ben.


hiphop hír rap nas nadir slaughterhouse



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása