2013.12.01. 16:09 – Sajó Dávid

A magyar Raoul Duke - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

busa.jpgIsmét összegyűlt pár említésre méltó magyar videó, amikre érdemes pár percet szánni. Ilyen például a Le Hjarta autós klipje, a Blahalouisiana videója vagy Busa Pista kisfilmje, ami kimaxolja a termékelhelyezés fogalmát. Kevésbé izgi az új Ozone Mama, még kevésbé az Anti Fitness Club, de a Poson of Marvel sem vitte túlzásba a forgatókönyvírást. Viszont, aki eddig egy kukkot sem értett Kiss Erzsi énekéből, az most sem fog, de legalább olvasni tudja a szöveget. Végül a Fancy Dress Party megmutatja a tizenhatodik kerület szépségeit, mint a lapáton gitározás vagy a borvásárlás a helyi kisboltban illetve lesz még Somi és Kanszerda is.

Ozone Mama - Go

Két opció van: az Ozone Mama tagjai egyszerűen szerelmesek abba a látványba, ahogy a színpadon veretik az igazi rock and rollt vagy egyszerűen csak lusták bármi mást kitalálni, ha klipforgatásról van szó. Csak ezeket tudom elképzelni, ha megnézem, hogy a Go sorrendben a harmadik (volt ez, meg ez is) olyan klip a zenekarról, ami semmi másról nem szól, minthogy ők állati cool módon tépik a húrokat. Nekem aztán mindegy, csak ennél többet nem igazán lehet írni egy ilyen klipről. Sőt, még ennyit sem.

Poison of Marvel - Minden, amit látsz

Hasonlóan az Ozone Mamához, a Poison of Marvel sem vitte túlzásba, csak ők egy szoba helyett a tetőn zenélnek. Viszont nincs pózolás, nincs terpeszguggolás meg egyéb kötelező menőzés és nincs homlokig tetoválva senki. El se hisszük.

Anti Fitness Club - Lábnyom

Válaszd a jelzálog kölcsönt / Adókulcsot, kamat börtönt. Micsoda gondolatébresztő szavak AFC Tomitól! Komformista szürke zakó! Megalomán próféta! Hajnali híradó! És már sehol sincs a szemhéjfeszegető emóskodás, a felnőttséggel trendi felnyírt-hátranyalt kombó jár. Ja, a klip? Egy társasház udvarán zenélnek és emberek nézik őket.

Fancy Dress Party - LA

Érdekel mennyire lenyűgöző hely a tizenhatodik kerület? Nem? Hát, ebből a videóból nem is derül ki, de legalább jó a zene. Ja, meg van benne ásóval gitározás.

Egy Kiss Erzsi Zene - Habaj habaj habaj

Bárki bármit mondd, ebben a klipben az a legnagyobb poén, hogy szöveges videó készült a halandzsa nyelven éneklő Kiss Erzsi zenéjéhez. Jöhet itt tőlem mennyországos/túlvilágos környezet, meg angyalnak/orvosnak öltözött emberek, végre életemben először együtt tudnék énekelni egy dalt Kiss Erzsivel, ha akarnék!

Busa Pista - Nem hall, nem lát

A szponzorklipekkel sokszor az a legnagyobb baj, hogy a komoly pénzzel beszálló cég embere nem igazán tudja mi a különbség a product placement és a reklámfilm között. Busa mostani videójában ugyan folyamatosan az arcunkba tolják azt a bizonyos ruhamárkát, és azt a bizonyos elektrotechnikai céget, de teszik ezt úgy, hogy ne vonjon le semmit a klip művészi értékéből. Nagyon laza kis budapesti videó, tele szépen megkomponált képekkel, sőt, még twerkölnek is benne illetve feltűnik benne többek között Kemon, Sena, Columbo, Saiid és Póka Egon is.

Blahalouisiana - Tonight I'll Dress In Blue

Elkészítette első klipjét a székesfehérvári Blahalouisiana. A Horváth Viktor rendezte klipben vannak tikkelő férfiak és vágóképek New Yorkról, amikkel simán el lehet hitetni, hogy nem is magyar produkcióról van szó.

Le Hjarta - Tellement Un Star

A World In Motion Project keretein belül készült el a Le Hjarta zenekar klipje, ami simán lehetne a magyar Félelem és reszketés, ha Tarr Béla rendezte volt két marék pszilocibin gomba hatása alatt. Csont nélkül az idei év egyik legjobb magyar videója.

Kanszerda - Nevess rám

Ha érdekel, hogyan készül el négy perc alatt egy nem túl bonyolult gyerekrajz, akkor a Kanszerda videója pont neked való. Mondjuk a klip nagy részében elég nehezen kivehető pontosan mit is lehet látni a papíron, de ez pont elég a szedált másnaphoz.

Somi - Nem bánom

Én totál somi vagyok, amikor 2013-ban húsz évvel ezelőtti hangokból álló drum and bass alapra próbál valaki popzenét csinálni, nem kihagyva a kötelező dubstepkiállást, a zongorázós részt és egy annyira semmitmondó klipet, hogy jobban szórakoztat a "somi vagyok" szóösszetétel, mint maga a videó. Értem én, hogy látni kell, ahogy az énekes énekel, meg kellenek látványosnak hitt képek, de ez pont arra elég, hogy a Youtube-feltöltéshez odaírhassuk, hogy Eredeti Videoklip.


klip busa anti fitness club egy kiss erzsi zene klipmegosztás ozone mama poison of marvel le hjarta fancy dress party blahalouisiana



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása