2013.05.12. 15:52 – Lángoló Gitárok

Ez most vicc? - dalmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Jelen dalmegosztást egy melankolikus popzenekarral kezdjük, aztán jó pár elektronikus előadótól hallgatunk meg dalokat, míg végül egy nagyobb rockblokkba futunk bele, sok punkkal, sistergős metálgitárral és még maga Hétszűnyű Kapanyányimonyók szelleme is megjelenik egy pillanatra.


pop rock metál electro dalmegosztás



2013.05.12. 11:23 – Raffer Attila

Ütembiztos polírozás - a future garage ezer éve

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

future.jpgA trap hódítása úgy néz ki, lassan véget ér, már öreganyáink sem tudnak egy-egy ernyedt félmosolyt elereszteni a legújabb Harlem Shake-videóra, máris itt egy új, feltörekvő EDM-zsáner, mely joggal pályázik arra, hogy a fősodor részévé váljon. A future garage kifejezés (melyben a "future" előtag elsőre legalább olyan hülyén hangzik, mint az intelligent dance music sablon, vagy mondjuk a progresszív-címke) a dubstep végleges mainstreambe ágyazódását követően ragadt meg a nagyközönség fejében. Arról viszont, hogy mit is takar valójában, tulajdonképpen minden elektronikus zene-rajongó máshogy vélekedik. Sokan a Burial által gerjesztett garage-revival feltörekvő trónörököseit látják benne, de vannak, akik szerint nem egy stílus definíciója, hanem sokkal mélyebb annál. Egy azonban biztos, a future garage mára az egyik legnépszerűbb elektronikus zenei közlési formula, jelentőségét akkor sem tudnánk megkerülni, ha egy évig becsukott füllel mászkálnánk a brit klubokban, és közben azon meditálnánk, hogy szottyadt testű lónak vagy Pókembernek öltözzünk a következő Harlem Shake-flashmobon. De indítsuk egy kicsit messzebbről a vizsgálatot, rövid történelemlecke következik.


burial uk garage future garage sbtrkt posztdubstep 2-step whistla



2013.05.11. 18:08 – NMJ

Ha válaszolnék, bumerángként találna fejbe – interjú Osmo Vänskä finn karmesterrel

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

osmo_MG_0117.jpgSakari Oramo, Esa-Pekka Salonen, Jukka-Pekka Saraste és Osmo Vänskä – ők négyen annak a rendkívül sikeres finn karmestergenerációnak a képviselői, akik Jorma Panula professzornál végeztek a Sibelius Akadémián, és manapság sorra kapják a felkéréseket a világ legnevesebb szimfonikus zenekaraitól. Osmo Vänskä a Lahti Szimfonikusoknál kezdte dirigensi karrierjét, és két évtized alatt széles körben ismert zenekarrá formálta őket, jelenlegi társulatát, a Minnesota Orchestrát pedig már a tíz legjobb amerikai zenekar között jegyzik. A finn karmester a hét elején érkezett Budapestre, május 10. és 12. között három koncertet ad a Budapesti Fesztiválzenekarral a Müpában, ebből az alkalomból adott interjút a Lángoló Gitároknak. Vajon mi állhat a finn komolyzene hosszú ideje tartó sikersorozata mögött, és meddig tart egy zenekarépítő karmester munkája? A dirigenst természetesen metalzenésznek állt fiáról, valamint a Minnesota Orchestránál kialakult patthelyzetről, és a lemondását kilátásba helyező múlt heti leveléről is kérdeztük. (Fotók: Bujdosó Baranyi Krisztina)


interjú komolyzene karmester osmo vanska



2013.05.10. 19:31 – Lángoló Gitárok

Berlinből a FreshFabrikért - Nosztalgikus beszámoló és fotógaléria

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

FreshFabrik @ A38 Hajó, 2013.05.09.

IMG 3310

Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy egy reggel Berlinben arra ébredt, "ma este FreshFabrik a hajón, nosza," és nekiindult. A tét nem kicsi: megéri-e, hiszen ez a koncert azért mégiscsak különleges, húszéves a zenekar, ráadásul ott lesz Pityesz is, no meg emlékek, dallamok, rég nem látott arcok.


rock metál hír freshfabrik



2013.05.10. 15:45 – Sajó Dávid

Axl egy imádnivaló figura - Deap Vally-interjú Lindsey Troy énekes-gitárossal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dv.jpgJúnius végén jelenik meg a Deap Vally, kétfős kaliforniai csajzenekar bemutatkozó nagylemeze és nekünk lehetőségünk nyílt egy rövid telefonbeszélgetésre Julie Edwards dobossal, aki végül zuhanyzás ürügyén lepasszolta az egészet Lindsey Troy énekes-gitárosnak. Az elbűvölő rockzenésszel beszélgettünk arról, hogyan ismerkedtek meg annak idején, mennyire bánnak velük máshogy a férfiak a backstage-ben és ki lenne számukra legmegfelelőbb basszusgitáros, ha valaha szükségük lesz rá.


interjú garázsrock deap vally



2013.05.10. 14:35 – Lángoló Gitárok

Közös klipben szerepel Dizzee Rascal és Robbie Williams

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

robi.jpgFifth címen idén új albumra készül Dizzee Rascal. A rapper új kislemezéhez nem kisebb nevet kért fel közreműködőnek, mint Robbie Williamset. Az electropopos Goin' Crazy című dalhoz az az Andreas Nilsson forgatott a Mad Max filmek és a brit modosok szerelemgyerekének tűnő videót, akivel korábban nekünk is lehetőségünk nyílt interjút készíteni. A jópofa videóban egy csomó röhejesen átalakított rokkantkocsi és karakter mellett Robbie Williams egy hatalmas Megaupload-dzsekiben tiszteleg Kim Dotcom előtt, aki ellen egy ideje büntetőjogi eljárás folyik illegális fájlcsere birodalma miatt. "Nagyszerű dolog, hogy Robbie-t is bevontuk ebbe az egészbe, mikor először felmerült a neve, nagyon izgatott lettem. Elmentünk hozzá, hogy felvegyük. Tudjátok, nem sűrűn fordul az ilyen elő. Rengeteg izgalmas sztorit mesélt közben.”- nyilatkozta Dizzee Rascal a közös munka kapcsán Robbie Williams pedig hozzátette: „Borzasztóan jól szólt a dal a kezdetektől fogva. Szeretem Dizzee mentalitását, energiáját, egy igazi tehetség. Ő a nemzedékének szócsöve, így nem volt min gondolkodnom.” A két előadó közös videóját megmutatjuk a hajtás után.


pop hír robbie williams dizzee rascal electropop



2013.05.10. 13:16 – Hirdetés

Improvizációs este hívja a Random Trip a Kerekes Bandet

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

random trip.jpgA Random Trip improvizációra épülő műsorában a fellépők személye állandóan változik, olyanra azonban nem volt még példa, hogy egy teljes zenekart hívjon párbajra a társaság. Szombaton az Akvárium Klubban viszont erre most sor kerül ugyanis zeneileg mérkőzik meg egymással a Random Trip csapata és a Kerekes Band. Előbbit olyanok alkotják majd, mint Ligeti György (Zagar, We Are Rockstars), Wolfie (Punnany Massif), Magyar Bori (ex- Besh o Drom), Premecz Mátyás (Kéknyúl), Bata István (Fábián Juli), Dj Qcee (Vinyl Warriors) és Delov Jávor a Turbóból. A szokásos jazz-funky-soul-hiphop-tánczene előadáson így garantáltan nagy szerepet kap majd a népzene és a rock is.


ajánló koncert hír kerekes band random trip



2013.05.10. 12:05 – Hirdetés

Nyerj bérletet a Pannónia Fesztiválra!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

pafe.jpgJövőhéten startol a szezonindító Pannónia Fesztivál Szántódpusztán, ahol egy sor magyar zenekar mellett olyan külföldi fellépők is tiszteletüket teszik, mint a Rudimental, a Foreign Beggars és a Dub Pistols. „Az idei évre a terveink közt szerepel jó pár koncert, egyetemi napok, illetve városi rendezvények, ahol kifejezetten lemezbemutatót tartottunk még áprilisban és májusban. A Pannónia Fesztiválon szerintem már nem lemezbemutatóként fog megjelenni a programunk, hanem egy teljes show-t gyúrunk belőle. Annyi lesz a különbség igazából, hogy addig még először eljátsszuk az új lemezt, és aztán a régi számokat. A PAFE-ra fogunk csinálni egy olyan műsort, amiben ez már keveredve van. Ez lesz a nyári szezonnyitó.” - mondta a pannóniás fellépésük kapcsán Élő Márton, az nemrég új stúdióalbumot megjelentető Irie Maffia tagja. A 30Y idén kicsit pihenőre tér és idén nem fesztiválozik, ebben egyedüli kivételt a PAFE képez. "A PAFE komoly kihívás a 30Y-nak és a Szentimentálé programnak. Korábban ezzel a műsorral csak intim terekbe, színházakba, hangversenytermekbe vagy ülőhelyes városi koncertekre mentünk, igazi rockfesztiválra nem. Most viszont mi zárunk egy nagy eseményt. Olyanok leszünk, mint dráma végén a katarzis: levegő kifúj, őrület véget ér, feszültségek kipörögnek - csak a dal marad, ami elrepít. Finálé a'la 30y”. - nyilatkozta Lévai Balázs, a Szentimentálé művészeti vezetője. A fesztiválra most a Lángoló Gitárokon egy heti bérletet is lehet nyerni, mindössze válaszolni kell egy egyszerű kérdésre a hajtás után.


fesztivál hír pannónia fesztivál pafe



2013.05.10. 10:46 – Lángoló Gitárok

Az alkoholba halt bele Jeff Hanneman

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hanneman_321447_10151634986855390_973513181_n.jpgA Slayer hivatalos honlapján megjelenő információk szerint Jeff Hanneman halálát a túlzott alkoholfogyasztás miatti májzsugorodás okozta. A közlemény szerint sem Hanneman, sem a családja nem volt tisztában a helyzet súlyosságával, előzőleg nem tapasztalt semmiféle problémát, nem volt rosszul, így a gitáros is csak a halála napján tudta meg, hogy mennyire komoly a helyzet. Ezzel a közleménnyel lényegében cáfolták is a metálzenész halála után felröppenő pletykákat, például hogy már a májtranszplantációs listán is rajta volt, abbahagyta az ivást vagy hogy a májprobléma összefügg a két évvel ezelőtti pókcsípésével. Az is felmerült többekben, hogy a Slayer leáll, ezt viszont Kerry King gitáros és Tom Araya frontember cáfolta azzal, hogy közölték, "mostantól Jeffért is zajonganak." Arról egyébként egy szó sincs egyik közleményben sem, hogy az éve eleji ausztrál turnén pénzügyi nézeteltérések miatt hanyagolt Dave Lombardo alapító-dobos tagja-e most a csapatnak vagy sem. A Slayer június 26-án a Hegyalja fesztiválon is fellép majd.


metál hír slayer jeff hanneman



süti beállítások módosítása