2013.06.23. 10:40 – Sajó Dávid

Az Omega, mint baráti koncertélmény - Fesztiválozik a Punnany Massif

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Idén elég sokat hallani a pécsi Punnany Massifról. Az új lemez mellett a koncertezésbe is annyira belehúztak, hogy a most következő EFOTT-on például kétszer lépnek fel. A hazai pályának számító Fishing On Orfű-s bulijuk előtt készítettünk egy villáminterjút a fesztiválozásról a hiphopcsapat két vezérével Felcser Mátéval, azaz Rendben Mannel és Farkas Rolanddal, azaz Wolfie-val.


interjú hiphop punnany massif



2013.06.21. 15:06 – Juhász Edina

A Metallicával segítettük egymást – Kreator-interjú Mille Petrozzával

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ha a német thrash metál szóba kerül valahol, akkor biztos, hogy a Kreatort is emlegetni kezdi valaki. Az esseni zenekar a műfaj egyik alapvető csapata, akiktől sokan még a death metal színteret is származtatják. A Kreator legközelebb a pécsi Rockmaratonon lép fel Magyarországon, így aktuális is volt a svéd death metal énekesek stílusára nagyban ható Mille Petrozza frontemberrel beszélgetni egyet.


interjú metál thrash kreator



2013.06.21. 12:05 – Lángoló Gitárok

Megint gusztustalant videót készített a Dillinger Escape Plan

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Dillinger Escape Plan már készített egy vérben tocsogó videót a nemrég megjelent One Of Us Is The Killer című nagylemezéhez, úgyhogy a címadó szám mostani megfilmesítése már jóval kisebb sokkot okozhat a gyengébb gyomrú rajongóknak, mint a When I Lost My Bet. Az ultratechnikás hardcore-zenekar egyébként megint fellép Budapesten, méghozzá az A38-on október 6-án, úgyhogy Greg Puciato énekes ismét megbonthatja a hajó gyomrának a tetejét, ahogy tette azt az első magyar koncertjük alatt jó pár évvel ezelőtt. A színpadon magára közismerten nem vigyázó zenekar gitáros-vezére egyébként nemrég törte el a kezét, ami miatt egy rakás koncertet lemondtak, kivéve a Metallica Orion Muisc and More fesztiválját. Itt Ben Weinman a színpad szélén, egy székben ücsörögve, iszogatva, külön mikrofont kapva pocskondiázta csapatának épen maradt tagjainak színpadi teljesítményét. A fenti képen ez látszik, alább pedig az új videót lehet megnézni.


metál hardcore hír dillinger escape plan



2013.06.21. 09:56 – Lángoló Gitárok

It's You - Itt a Duck Sauce új száma

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ducksauce.jpgMostanság egyre többen a BBC-s Zane Lowe-t tisztelik meg azzal, hogy odaviszik az új cuccokat bemutatni, így a műsor repertoárja elég széles skálán ingadozik. Na most a Duck Sauce esetében a megtiszteltetés kifejezés talán kicsit erős, maradjunk annyiban, hogy A-Trak és Armand van Helden duója is ott ejtette meg legújabb dalának premierjét, amit egy szemfüles hallgató gyorsan rögzített is. A szám lényegét egy soundcloudos kommentelő remekül foglalta össze, a rock'n'roll redneck house-nál találóbb besorolást mi sem tudtunk rá találni. Sablonsample, gumikacsa-füttyögésekkel tarkított maszeknégynegyed, szinte kiugranak a hangszórókból az ecsetfejű, rózsaszín rövidgatyás cowboyok. Az It's You a hajtás után meghallgatató, de senki ne várjon egy Barbra Streisand-kalibert, úgy látszik, a Duck Sauce még kicsit tovább erősíti az egyslágeresek táborát. Az se baj, ha nem most ismerkedünk vele össze, a nyári búcsúsok körhinta-sátrainál úgyis gyakori vendégszereplő lesz, szóval bőven van még idő.


hír electro duck sauce



2013.06.21. 09:30 – Hirdetés

II. Víz-Hang Fesztivál ma és holnap Budaörsön

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Június 21-én és 22-én második alkalommal kerül megrendezésre a Víz-Hang Fesztivál Budaörs, Kamaraerdőben a Hosszúréti-patak melletti füves parkban, amely ezúttal is ingyenes lesz. A hazai alternatív rockszíntér két olyan képviselője zárja a fesztivál első napjának műsorát, akiket nem csak bölcsészek és öreg punkok hallgatnak, vagy akár az altert magasról köpő true metálosok is vélnek fantáziát felfedezni bennük. A holnapi nap főbandája a Pokogép. További infók a hajtás után.




2013.06.21. 09:01 – Lángoló Gitárok

Amikor a hóhért akasztják - streamelhető a Planet Mu-vezér új lemeze

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

muziq.jpgAz a helyzet, hogy az egyik legnagyobb elektronikus kiadó, a Planet Mu főnöke, Mike Paradinas (alias Mu-Ziq, vagy µ-Ziq, ahogy jobban tetszik) öt év kihagyás után új albummal jelentkezik, 2007-ben pedig még korántsem volt körülötte ekkora zenebirodalom, a mostani korongot tehát sokkal másabb pozícióból készítette el. A labelnek a dubstep-mozgalom, és a részben abból kinövő future garage-láz hozta meg az igazi áttörést bő 5 évvel ezelőtt, a műhelybe bekerült, és ott világszerte elismert húzóneveké fejlődött producerekkel oldalakat lehetne megtölteni. Most Paradinason a sor, hogy megmutassa ifjoncainak, hogy is kell ezt csinálni, a wimbledoni születésű góré Chewed Corners című albuma hivatalosan három nap múlva kerül a boltok polcaira, de neten már teljes terjedelmében elérhető. A többnyire a '90-es évek hőskorát idéző korong elsőre úgy hangzik, mintha egy többhetes kóma után IDM-producerként reinkarnálódott, csontig betépett Aphex Twin gyártotta volna, szóval vannak pillanatai. A Chewed Corners a hajtás után figyel, már csak az utolsó szám miatt is érdemes bepróbálni.


hír electro planet mu



2013.06.21. 08:07 – Lángoló Gitárok

Magyar páros nyerte Ólafur Arnalds videoklipversenyét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

arnalds.jpgAz izlandi neoklasszikus zeneszerző, Ólafur Arnalds március elején hirdette ki videópályázatát az év elején bemutatott This Place Was A Shelter című felvételéhez. A kikötés mindössze annyi volt, hogy az anyagnak a túlvilági hit dilemmáját kell körbejárnia, az alkotók amúgy teljesen szabad kezet kaptak. A határidőt április 16-ra tűzték ki, a 198 indulónak eddig volt lehetősége elküldeni a számhoz készült mozit. Arnalds egészen tegnapig húzta az eredmény kihirdetését, állítása szerint minden egyes videót kétszer végignézett, mire megszületett a fejében a döntés. Jól tette, hogy ezt eddig érlelte magában, mert választása végül egy magyar párosra, Bedzsula Ádámra és Kocsis Erikre esett, akik a hivatalos videoklip dicsősége mellett a 4000 dolláros fődíjat is bezsebelhették. A gazdag szimbolikával bíró, izlandian fagyos képi világú győztes pályaműben egy öregember szemszögéből láthatjuk az elmúlást és újjászületést, valamint szeretteink elengedésének nehézségét. A show-t a vízalatti jelenetek megvalósítása lopja el, minden, ami a féltávi alámerülés után következik, vérprofi munka. Ólafur Arnalds eredményhirdetése a hajtás után, a This Place Was A Shelter nyertes klipje pedig ezen az oldalon érhető el.


hír ólafur arnalds



2013.06.20. 22:42 – Sajó Dávid

Miért nem lett világsztár az Omega?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Magyar zenekarok közül talán az Omega volt a legközelebb az áhított világhírhez, ami végül sohasem jött össze nekik. Pedig többször is ott álltak a siker kapujában, de végül csak nem tudtak belépni rajta. Hiába turnézták körbe a világot és lettek népszerűek Németországtól a Szovjetunión át egészen Japánig, még a Scorpions 1995-ös Gyöngyhajú lány feldolgozása sem volt elég a várt sikerhez. Most éppen a 21. század egyik legmeghatározóbb előadója, Kanye West vette elő az Omega legismertebb slágerét és hívta fel vele a világ figyelmét újra az Omegára. Alább röviden összefoglaljuk, hogy miért nem lett igazi világsztár a zenekar.


rock omega gyöngyhajú lány



2013.06.20. 21:31 – Sajó Dávid

Bakker, tényleg Kossuth-díjas lett! - Zenészek a Kispál és a Borzról

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Fishing on Orfű fesztivál egyik legkülönlegesebb eseménye a bemelegítőként megtartott Kispál és a Borz-nap volt, ahol különböző magyar zenekarok és alkalmi formációk játszották Lovasiék dalait. A program apropójából körbekérdeztük a backstage-ban felgyülemlett, igen szépszámú zenészsereget a Kispál és a Borzzal kapcsolatos emlékeikről, az együttes hatásáról vagy a kedvenc történetükről. Kiderült hol szálltak meg annak idején Amszterdamban, hogy Ganxsta Zolee előre megjósolta Lovasi Kossuth-díját, Fluor Tominak pedig élete legsötétebb időszaka kötődik az együtteshez. A rendezvény apropóján egyébként különleges, limitált szériás, falvédőmintás Kispál-pólók is készültek.


fesztivál hír kispál és a borz fishing on orfű



süti beállítások módosítása