2014.02.20. 09:16 – Lángoló

Az Arctic Monkeys a BRIT Awards nagy nyertese

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ambrit.jpg

Szerda este kiosztották Londonban a BRIT Awards díjait (BRIT = British Record Industry Trust), ahol a legfontosabb kategóriát, azaz a legjobb album díját az Arctic Monkeys hozta el, de ők lettek a legjobb brit csapat is. Az ottani X-Factor által összerakott, azóta világsikert elért One Direction fiúcsapat is kettő díjat kapott. Nekik volt tavaly a legjobb videójuk, illetve a Global success kategóriát is megnyerték. A legjobb kislemez tavaly a Waiting All Night Black volt a Rudimental és Ella Eyre-tól. A legjobb női előadó Ellie Goulding lett, a legjobb férfi pedig David Bowie. Utóbbi a kategória eddigi legidősebb nyertese, ráadásul hozzá fűződik az átadó legemlékezetesebb pillanata, még úgy is, hogy ott sem volt. (Fotó: MTI/AP/Jon Furniss)

Bowie helyett ugyanis a nyuszijelmezes Kate Moss szupermodell vette át a díjat és olvasta fel a köszönőszövegét, aminek a végén Bowie arra kérte a skótokat, hogy maradjanak velük. (A skótok annyira függetlenedni akarnak Nagy-Britanniától, hogy idén még népszavazás is lesz róla.)

De vissza a nyertesekhez. A nagy áttörést a Bastille érte el, a legjobb producerek pedig Flood és Alan Moulder lettek. A kritikusok díját Sam Smith kapta. Három nemzetközi díjat is átadtak. A legjobb csapat itt a Daft Punk lett, a legjobb női előadó Lorde, a legjobb férfi pedig Bruno Mars lett.

Aki kíváncsi az összes nevezettre, ide klikkeljen, aki pedig megnézné a Disclosure, Lorde és az AlunaGeorge közös fellépését, az tekerjen lejjebb. 

És vajon Boy George-dzsal mi történt, hogy ütött kopottan jelent meg?

boy.jpg


hír díjátadó brit awards



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása