2014.03.01. 13:24 – dankógábor

Húsz éve adta utolsó koncertjét a Nirvana

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

1994. március 1-én lépett fel utoljára a Nirvana. Nem így tervezték, de Kurt Cobain már ezen a müncheni koncertjén sem volt jól, így a másnapi bulit is törölték ugyanebben a városban. Hörghurutot és torokgyulladást diagnosztizáltak nála. Az európai körút folytatódott volna, de március 4-én Rómában Courtney Love eszméletlen állapotban talált rá a férjére, amit az altató és a pezsgő keverése okozott. Ezután minden további koncertet lemondtak, és hazautaztak. Egy hónappal később Cobain halott volt.

A fenti nagyon rossz minőségű felvétel az említett utolsó Nirvana-koncerten készült. Az akkori körút legrövidebb fellépése volt ez a maga 80 percével. Krist Novoselic basszusgitáros is gyakran besegített a vokálba Cobain torokgyulladása miatt. Novoselic a koncert alatt viccesen úgy kommentálta a Smells Like Teen Spirit elhagyását, hogy a zenekar kezd kifulladni, a Nirvanának vége, a grunge is halott, a következő lemez pedig hiphop lesz. Csak az utolsó állításban nem lett igaza.

A koncerten játszott dalok:

My Best Friend's Girl
Radio Friendly Unit Shifter
Drain You
Breed
Serve the Servants
Come as You Are
Sliver
Dumb
In Bloom
About a Girl
Lithium
Pennyroyal Tea
School
Polly
Very Ape
Lounge Act
Rape Me
Territorial Pissings

The Man Who Sold the World
All Apologies
On a Plain
Blew
Heart-Shaped Box

A belépőjegy a fellépésre:

nirvana_last_show_pass_germany_terminal_1_1994.jpg

(És ugyanezen a napon megszületett Justin Bieber. Meg kiadták a Jönnek a férgek című Tankcsapda-lemezt is.)


rock hír nirvana



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása