2014.04.07. 16:29 – dankógábor

Na melyik tök jó kis magyar zenekar alakul idén újjá? Hát az annabarbi!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

annabarbi_HPE_0824.jpg

Az annabarbi egy tök jó kis zenekar volt annak idején. Sírtak is sokan, mikor a zenekar feloszlott, és a szomorúságot még a tagok új csapatai sem tudták feledtetni. Szóval nagy lesz az öröm a rajongóknál, ha megtudják, hogy megint jelen időben beszélhetünk róluk, még ha csak két koncert erejéig is. Igen azok is megnézhetik újból az annabarbit, akik sírtak utánuk, meg azok is, akik nem értették, hogy egyesek miért sírnak utánuk. (Fotó: Hencz Péter)

“Rengetegen kérdezgették az elmúlt években, mikor zenélünk újra, legalább egy koncert erejéig. Nagyon jól esett, hogy sokaknak hiányzik ez a zenekar. Hát ezt most nekik csináljuk!” - mondja az összeállásról Egyedi Péter énekes-gitáros. “Meg persze minket is izgatott, hogy hogyan szólalnának meg a dalaink ennyi év távlatából, hogyan működünk együtt most. Barátok maradtunk, zenélni is szeretünk, miért ne csináljunk két koncertet? Ennyire egyszerű.” – tette hozzá Bátor Gergő énekes-gitáros.

Az annabarbiban az Amber Smith-ből érkező Bátor Bence, Egyedi Péter és Örményi Ákos, valamint Bence ikertestvére, Gergő kezdett el együtt zenélni 2001-ben. 2002-ben jelent meg a bemutatkozó Ne hangosítsd fel… EP, 2003-ban pedig jött a Három, a zenekar utolsó stúdiófelvétele. Az annabarbi 2005 júniusában búcsúzott a közönségtől a telt házas Trafó Bár Tangóban. A rövid pályafutásuk alatt a magyar alternatív gitárzenei színtér egyik legfelkapottabb zenekara lettek. Ezért is sajnálták sokan a feloszlásukat. A széjjelmenés után Egyedi és Örményi megalapította az Óriást, míg a Bátor testvérpár több zenei projektben vett részt együtt vagy külön-külön (June16, Amber Smith, Chief Rebel Angel, Kollaps, Black Mongo).

Az annabarbi visszatérése csak két koncertre korlátozódik, nincsenek távlati tervek, a csapat nem dolgozik új dalokon sem. A koncerteken viszont elhangzik majd jópár, a zenekar utolsó időszakában született, felvételen nem szereplő dal is.

A két visszatérő koncert:

2014. Június 6. péntek, Budapest, Gozsdu Manó Klub, 21:00

2014. Június 19. csütörtök, Fishing on Orfű fesztivál, 21:30

És természetesen itt egy kis zene a nosztalgiázóknak, meg azoknak, akik nem tudják miről beszélünk:


rock hír kalinka annabarbi



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása