2014.05.29. 10:13 – Hirdetés

Akua Naru az A38 Hajón

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

akua.jpg

Tony Allen felfedezettje, a bűbájos neosoul énekesnő-rapperlány, Akua Naru tavalyi remek koncertje után visszatér az A38 Hajóra. Lauryn Hill, Jill Scott és Erykah Badu nyomdokain járva, a soul, a hiphop, a spoken word és a jazz határmesgyéjén. Néhány nappal a csodás mali énekesnő, Fatoumata Diawara koncertje után újabb afrikai származású díva az A38-on!

A kegyetlenül fiatal, New Havenből elszármazott, jelenleg Kölnben élő világpolgár, a Nyugat-Afrikát, Kínát és Franciaországot keresztül-kasul bejárt Akua Naru a Lauryn Hill vagy Erykah Badu által fémjelzett erősen soulos-funkos-jazzes hiphop egyik legjobb ifjú képviselője. Az okos és szenvedélyes szövegekkel operáló, helyenként a spoken worddel kacérkodó, afrikai gyökereire is büszke Naru három éve jelentette meg első lemezét. Az albumnak már a címe is sokatmondó: A Journey Aflame, azaz Lángoló utazás pontosan jellemzi az énekesnő világlátását.

Felfedezője, a Fela Kuti-zenekarban elhíresült afro-beat dobos, Tony Allen azt mondta róla: „ő a megtestesült cool”, mindenekelőtt azért, mert a forró funk-alapok fölött hűvösen lebeg Naru hangja és gyönyörű, lendületes flow-ja. Csodálatos orgánuma már sokak figyelmét felkeltette, nem véletlenül kérte fel közreműködésre a már említett Tony Allenen túl a rá sokban hasonlító Ursula Rucker vagy Wax Tailor, Ty, a francia afrobeat-királynő, Angélique Kidjo vagy a Roots.

Költészet, ritmus, zene – Akua Naru a kortárs neo-soul egyik legnagyobb tehetsége az A38 Hajón.

2014. május 31., szombat 20h, A38 

Jegyár: 2000 Ft, elővételben: 1500 Ft.


koncert hiphop a38 lauryn hill roots erykah badu akua naru



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása