2014.06.01. 17:28 – m.adi

Véget érhet a Black Keys-Jack White-saga

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Black Keys és Jack White közötti ellentét már közel egy éves sztori, de lehet, hogy most végleg lezárul. White ugyanis közleményben bocsánatot kért újabb sértő nyilatkozataiért, a zenekar pedig elfogadta ezt.

2013 augusztusában került nyilvánosságra az az e-mail (itt el is olvasható), amiben Jack White seggfejnek nevezte a Black Keys énekesét, Dan Auerbach-ot. Sőt, azt is állította, hogy a zenekar az ő zenéjét másolja, ami nekem még a seggfejezésnél is kevésbé tetszene Auerbach helyében. A levelet egyébként azért írta volt feleségének, Karen Elsonnak, hogy vegye ki közös gyerekeiket abból az iskolából, ahova Auerbach gyermeke is jár (mindketten Nashvilleben élnek). Nem tudná ugyanis elviselni az akár 12 évig tartó közös szülőizést, és nem akarna további lehetőséget adni Auerbachnak a megfigyelésre és másolásra.

Az énekes válasza visszafogott volt, sőt a zenekar dobosa, Patrick Carney is némileg szolidan reagált (ami nem jellemző rá): bár beszólt egy kicsit White-nak, egyben együtt is érzett vele magánlevelezésének nyilvánosságra kerülése miatt.

Most pénteken elkezdődött a második felvonás, amikor több lap lehozta Jack White Rolling Stone-interjúját, melyben még rosszabbakat mondott Auerbach-ékról. A beszélgetés szerint amikor White olyan zenét hall, ami annyira hasonlít az övére, hogy szinte már sajátjának gondolja, az esetek felében a Black Keys az igazi előadó. Úgy nyilatkozott, hogy amint Amy Winehouse megnyitotta az utat az olyan előadók előtt, mint Adele, Duffy, vagy Lana Del Rey, úgy a Black Keys is csak azért lehet ilyen sikeres, mert a White Stripes megteremtette az igényt az olyan zenére, amilyet most az Auerbach-Carney duó játszik.

Másnap viszont White közzétett egy bejegyzést saját oldalán, amelyben megmagyarázta korábbi nyilatkozatát, és bocsánatot kért a sértő kijelentésekért. Szerinte szavait kivették a kontextusukból, amik így más értelmet nyertek, ráadásul ő igazából egy olyan jelenséget akart megmagyarázni velük, amit csak azok értenek, akik a zeneiparban dolgoznak. Ezen kívül sok sikert kívánt a Black Keysnek, és a többi említett előadónak is.

Este pedig már meg is jött a válasz Carney részéről, miszerint a zenekar hajlandó elásni a csatabárdot, de azt azért kijelentette, hogy baráti viszony nincs White és köztük. Lehet, hogy pont kerül tehát erre az ellenségeskedésre, amivel mi biztosan jól járunk. Mennyire király lenne például, ha egyszer csinálnának pár közös dalt! Azt hiszem, hogy erre még várni kell egy kicsit, addig is itt van egy-egy szám a Black Keys már megjelent, és Jack White nemsokára megjelenő albumáról.


rock hír blues jack white black keys



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása