2014.06.03. 13:34 – Gitárok

Ismét egy zene és novella Szegedről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

szever_IMG_6934_resize.JPG

Legutóbbi, Cloud 9+-szal készített videó után új felvétellel jelentkezik a soundcity:szeged csapata. Friss klipjüket a SzeVer Brothers párosával (Szekeres Tamás: beatbox, Verba Barna: ének-gitár) forgatták, akik a 16 Tonst adták elő. A dalt 1946-ban még Merle Travis, amerikai country énekes, rögzítette először, de azóta többek között Johnny Cash, Tom Morello és Robbie Williams is feldolgozta. Egy 1955-ös változata pedig még a Billboard listát is vezette. (Fotó: Kozák Máté)

„A videót eredetileg a Fiatal Írók Szövetsége tavaszi turnéjának keretein belül forgattuk volna a Belvárosi Hídnál, az eső azonban sajnos közbeszólt, és elmosta a rendezvényt, így végül a Grand Café kávézóba vonultunk át.” – kezdte Rácz Roland, a projekt kitalálója. „A SzeVer Brothers egyik tagjával, Verba Barnával még márciusban találkoztam először, miután felkerült róla egy videó a YouTube-ra, ahogyan a Kárász utcában zenélt. Amikor körvonalazódott a soundcity:szeged, akkor alapvető volt számomra, hogy őt is felkeressük.”

„A dal Mick Sumbling által rögzített verziója nagy kedvencem, és szerintem jól sikerült elkapnunk a hangulatát.” – mondta Verba Barna arról, miért ezt a számot választották.

A SzeVer Brothers felvételéhez Szabó Dániel írt novellát Új élet címmel. „Ez a novella a családom több történetszálának összemosása. Anyai nagyapám hiába mehetett volna ’45 és ’56 után is külföldre, eszébe sem jutott, hogy emigráljon, a család másik ágáról azonban többen is: cukrászok, orvosok és mérnökök is azt az utat választották. Néhányukra, ahogy a mostani kivándorlókra is, az új világokban először kétkézi munka várt. Ezek miatt jelenti nekem a 16 Tons egyszerre a szabadságot és a feladást.” – mondta Szabó.


premier hír soundcity szeged szever brothers



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása